Nogomet

Eriksen pri zavesti, tekma med Dansko in Finsko odigrana do konca

København, 12. 06. 2021 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danski nogometaš Christian Eriksen se je na prvi tekmi svoje reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu tik pred koncem prvega dela zgrudil in negibno obležal na igrišču. Zdravniško osebje na stadionu v Köbenhavnu ga je oživljalo in nato odpeljalo v bolnišnico. Po zadnjih informacijah je njegovo stanje stabilno in je pri zavesti. Tekma se je po prekinitvi, ki je trajala dve uri, nadaljevala. Z 1:0 so jo dobili Finci.

Christian Eriksen se je zgrudil tik pred koncem prvega polčasa. Po petnajstminutni prekinitvi, ko so nogometaši obeh reprezentanc nemočno opazovali, kaj se dogaja, je glavni sodnik Anthony Taylor dal znak, da igralci zapustijo travnato zelenico. Kmalu zatem je zdravniška ekipa 29-letnika na nosilih odnesla z igrišča. 

Zvezdnik Interja je pred domačimi navijači na stadionu Parken negibno obležal v 43. minuti, potem ko so Danci izvajali podajo iz avta. Ostali nogometaši so sodniku in zdravniški ekipi takoj signalizirali, naj pohitijo na pomoč. V naslednjih minutah pa so povsem šokirani stali na zelenici, medtem ko so se zdravniki borili za Eriksenovo življenje. Ko so ga odnesli z igrišča, so pogled na nosila zakrili z belimi rjuhami. 

Eriksena so odpeljali v bolnišnico Rigshospitalet, po zadnjih informacijah je njegovo stanje stabilno in je pri zavesti. Po kriznem sestanku med predstavniki obeh reprezentanc in organizatorji je prišlo do dogovora, da se bo tekma nadaljevala ob 20.30. Odigrane so bile zadnje štiri minute prvega dela, po petminutnem predahu pa še celoten drugi polčas. Drugi obračun med Rusijo in Belgijo se je začel, kot je bilo sprva načrtovano, torej ob 21. uri (dobili so ga Belgijci s 3:0, op. a.).

Direktor danske nogometne zveze Peter Møller je za domače medije potrdil, da je Eriksen iz bolnišnice pred nadaljevanjem stopil v kontakt s soigralci in jih celo pozval, naj se vrnejo na travnato zelenico. Po Møllerjevih besedah se Eriksen počuti bolje.

Izjemen odziv navijačev 
Po prekinitvi tekme so navijači v večini ostali na stadionu v danski prestolnici. Po prvih pozitivnih novicah, ki so zaokrožile med nogometno javnostjo, pa je s tribun začelo odmevati ime Christiana Eriksena. Finski navijači so vzklikali njegovo ime, danski pa so jim vračali s priimkom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oglasil se je tudi Aleksander Čeferin 
"Takšni trenutki postavijo življenje v drugačno perspektivo. Christianu želim čim prejšnje okrevanje. V teh težkih časih je enotnost nogometne skupnosti močna, naj on in njegova družina s seboj nosijo dobre želje vseh. Slišal sem, kako so navijači vzklikali njegovo ime. Nogomet je prečudovit in Christian ga igra prav tako – prečudovito," je v izjavi za javnost sporočil prvi mož Uefe Aleksander Čeferin

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3