Nogomet

Eriksen si želi igrati na SP, povratek v Anglijo pa bi bil zanj sanjski

København, 04. 01. 2022 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Danski nogometaš Christian Eriksen, ki mu je kariero prekinil srčni zastoj, je v pogovoru za dansko televizijo DR1 dejal, da se želi čim prej vrniti na nogometne zelenice, njegov cilj pa je igranje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, na katerega je Danska že uvrščena.

Nogometni svet se je za trenutek ustavil, ko se je junija lani sredi tekme skupinskega dela nogometnega evropskega prvenstva zgrudil Christian Eriksen. Skoraj pol leta po neljubem dogodku se 29-letni Danec, navdan z optimizmom, počasi vrača na nogometne zelenice. Minuli mesec je 29-letnik v prostorih danskega prvoligaša Odense Boldklub, kjer je tudi začel profesionalno kariero, začel s samostojnimi treningi, kot pravi sam, pa je sedaj pripravljen tudi že na skupinske treninge.

Danski vezist sicer še ne ve, kje bo nadaljeval kariero, novinarju danske televizije DR1 pa je že zaupal načrte za prihodnost: "Moj cilj je igrati na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju. To je moja največja želja, to so moje sanje ... če bom izbran v reprezentanco, pa je drugo vprašanje. Najprej se moram vrniti v formo, a prepričan sem, da mi to lahko uspe, saj se ne počutim nič drugače kot pred nesrečo. Fizično sem že v dobri formi, manjka mi le prava igra." 

Življenje se mu je 12. junija dobesedno ustavilo, a je po zaslugi hitrega odziva reševalcev povsem okreval.
Življenje se mu je 12. junija dobesedno ustavilo, a je po zaslugi hitrega odziva reševalcev povsem okreval. FOTO: AP

Eriksen je za dansko izbrano vrsto do sedaj zbral 109 nastopov in dosegel 36 zadetkov, pri teh številkah pa se ne namerava ustaviti: "Vem, da bom potreboval nekaj časa, da se vrnem na pravo raven, a do svetovnega prvenstva je časa še dovolj. Moram le igrati nogomet in dokazati, da sem na istem nivoju, kot sem bil. Močno si želim ponovno zaigrati za reprezentanco in še enkrat zaigrati na stadionu Parken (stadion, kjer domuje danska reprezentanca in kjer je Eriksen doživel srčni zastoj op. a.), ker želim dokazati, da sem pustil nesrečno preteklost za seboj. Kot sem že dejal, selektor bo imel na koncu zadnjo besedo, a moje srce ne bo ovira." 

Kot enega izmed razlogov, zaradi katerih se namerava vrniti na zelenice, je Danec navedel podporo nogometnega občinstva, ki se mu je tudi javno zahvalil, a kot pravi sam, bi se najraje zahvalil z žogo med nogama.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sredi minulega meseca sta se osmoljeni Eriksen in njegov takratni delodajalec ter italijanski prvak Inter tudi uradno sporazumno razšla, saj v italijanskih ligah ni dovoljeno igranje nogometašem, ki imajo vstavljen defibrilator.

Namig o Dančevem nadaljevanju kariere je pred nekaj dnevi ponudil Eriksenov agent Martin Schoots, ki je za britanski BBC dejal: "Povratek v Anglijo bi bil za Chrisa in njegovo družino vrnitev domov. Britanska javnost ga ima rada ne le, ker je odličen nogometaš, temveč tudi, ker je izjemna osebnost." Hkrati ljubiteljem nogometa, ki upajo na srečen razplet Eriksenove zgodbe, ni ponudil nič oprijemljivega.

Eriksen je bil nazadnje član Interja, ki ga je vodil Conte – danes trener njegovega bivšega kluba Tottenhama
Eriksen je bil nazadnje član Interja, ki ga je vodil Conte – danes trener njegovega bivšega kluba Tottenhama FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1727405
04. 01. 2022 21.58
+7
Če je enkrat bil klinično mrtev zaradi nogometa je boljše ,da gre v pokoj .Ima dovolj denarja za 4 življenja,eno življenje,pa mu je bilo že podarjeno...