Nogomet

Escobar se je 'usmilil' Gareca: ljubezen do nogometa prevladala nad željo po maščevanju

Ljubljana, 10. 10. 2018 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni selektor perujske nogometne izbrane vrste Ricardo Gareca je v drugi polovici 80. let minulega stoletja uspešno branil barve kolumbijskega prvoligaša America de Cali, ki je bil zaradi krutega kartelskega boja pod nenehnim pritiskom Escobarjevega klana iz Medellina. Slednji se je med drugimi želel znebiti tudi danes 60-letnega argentinskega stratega.

To je razkril najtesnejši sodelavec in hkrati uradni izvajalec številnih umorov 'kralja kokaina' Pabla Escobarja Jhon Jairo Velasquez Vasquez, bolj znan pod vzdevkom 'Popeye', ki je v ekskluzivnem pogovoru za ugledni perujski časnik El Popular razkril številne podrobnosti o krutem kartelskem boju med Calijem in Medellinom.

Selektor Peruja Ricardo Gareca je bil ob koncu 80. let minulega stoletja zelo uspešen v dresu kolumbijskega prvoligaša America de Cali, ki ga je zloglasni Pablo Escobar zaradi kartelskih spopadov odkrito sovražil.
Selektor Peruja Ricardo Gareca je bil ob koncu 80. let minulega stoletja zelo uspešen v dresu kolumbijskega prvoligaša America de Cali, ki ga je zloglasni Pablo Escobar zaradi kartelskih spopadov odkrito sovražil. FOTO: AP
Za oba je med drugim značilno, da so njuni najvidnejši člani upravljali s kolumbijskima prvoligašema America de Cali oziroma Independiente de Medellin. Prvi je 'pripadal' bratoma Rodriguez Orejuela, drugi pa družini Escobar, ki za prevlado svojega moštva pogostokrat ni izbirala sredstev. "Povod za neskončno željo po maščevanju je bil poskus umora Escobarjevih najbližjih družinskih članov, v katerem je po eksploziji bombe njegova hčerka ostala gluha. Nato se je vojna med tolpama le še dodatno poglobila," je uvodoma dejal Velasquez, ki se še kako dobro spominja dogodkov izpred treh desetletij, ko je bil ena od potencialnih žrtev tudi današnji selektor perujske nogometne izbrane vrste Ricardo Gareca.  

Gareca za las ušel smrti
"Gareca je bil eden od najvidnejših članov moštva iz Calija, ki ga je Pablo Escobar naravnost preziral. Da bi se jim karseda najbolj kruto maščeval, je Pablo želel podtakniti bombo pod vozilo, ki je prevažalo nogometaše Americe de Cali na gostujoče tekme državne lige. Toda šefova ljubezen do nogometa je na koncu prevladala nad željo po krutem maščevanju. S tem je pravzaprav rešil življenje Ricarda Garece in ostalih članov tega moštva, čeprav je bil Argentinec ves čas na očeh 'El Patrona'," je priznal 'Popeye', in ob koncu pogovora dodal:

Zloglasni 'kralj kokaina' iz Medellina Pablo Escobar nikoli ni skrival svoje ljubezni do nogometne igre.
Zloglasni 'kralj kokaina' iz Medellina Pablo Escobar nikoli ni skrival svoje ljubezni do nogometne igre. FOTO: Profimedia

"Šef je sicer ugrabil nogometaše Calija, da bi tako prisilil brata Rodriguez Orejuela na predajo, a ga niso upoštevali. Zaradi 'neposlušnosti' je Escobar naročil umor družine Pedra Enriqueja Sarmienta, ki trenutno opravlja vlogo nogometnega strokovnega komentatorja."

      

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spoštovanje ?ast lojalnost
10. 10. 2018 15.43
+3
ja široko srce je imel pablo lohk bi ga predlagal za nagrado za življensko delo al pa minuta molka na finalu lige prvakov med man unitedom pa juventusom.
mufflon
10. 10. 2018 13.11
+9
Kako plemenito od Escobarja….
ZRC
10. 10. 2018 12.38
+7
Priporočam ogled serije Narcos. Tudi zgoraj opisano je vključeno v serijo.
Maxx365
10. 10. 2018 13.08
+7