Nogomet

ESPN: Manchester City pripravlja izračune v lovu na Messija

Barcelona, Manchester, 25. 08. 2020 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Po poročanju ESPN so pri Manchester Cityju že začeli pripravljati izračune, s katerimi bi potrdili ali ovrgli možnost nakupa argentinskega zvezdnika Lionela Messija. Legendarni nogometaš Barcelone se še ni izrekel glede načrtov za prihodnost, kaj lahko pa bi moči v prihodnje spet združil s svojim nekdanjim trenerjem Josepom Guardiolo.

Messi (na fotografiji) se je po novem hitrem slovesu od izločilnih bojev Lige prvakov zavil v molk.
Messi (na fotografiji) se je po novem hitrem slovesu od izločilnih bojev Lige prvakov zavil v molk. FOTO: AP

ESPN je zapisal, da so jim neimenovani viri potrdili, da so pri Manchester Cityju začeli pripravljati izračune za primer, če bi se želeli okrepiti z Lionelom Messijem. Angleški podprvaki, ki bodo po uspešni pritožbi na kazen Evropske nogometne zveze (Uefa) lahko igrali v naslednji sezoni Lige prvakov, naj bi poskušali izračunati, če je mogoče kupiti zvezdnika Barcelone, ne da bi s tem vnovič kršili pravila tako imenovanega finančnega fair playa.

"City se zaveda, da bo Messija težko pripeljati, a želi biti pripravljen, če bi se pojavila možnost za njegov prihod. Zato proučujejo stroške, ki bi nastali, če bi se Barca pogodila za primerno ceno," so zapisali pri ESPN, kjer dodajajo, da je uradno stališče Kataloncev še vedno, da kapetan članskega moštva ni naprodaj oziroma da je na voljo za 700 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula.

ESPN trdi, da je nekaj članov upravnega odbora vseeno naklonjenih Argentinčevemu slovesu, da bi z zaslužkom od njegove prodaje nato lažje prenovili moštvo. Messiju se pogodba izteče leta 2021, prejšnji teden pa je prekinil svoj dopust in se prvič sestal z novim trenerjem, Nizozemcem Ronaldom Koemanom. Viri naj bi za ESPN potrdili, da je Messi nekdanjemu branilcu kluba izrazil svojo negotovost glede prihodnosti na Camp Nouu, kjer še prebolevajo boleče slovo od Lige prvakov ter poraz s kasnejšim prvakom Bayernom v četrtfinalu s kar 2:8. To je bil nov boleč udarec za Barco v Evropi, kjer so se z visokima porazoma poslovili že v prejšnjih sezonah proti Romi in Liverpoolu.

Messi (desno) z nekdanjim soigralcem pri Barceloni Danielom Alvesom. Agüero (levo) bi slovitega rojaka v Manchestru verjetno pričakal odprtih rok.
Messi (desno) z nekdanjim soigralcem pri Barceloni Danielom Alvesom. Agüero (levo) bi slovitega rojaka v Manchestru verjetno pričakal odprtih rok. FOTO: AP

'City je vedno podrobno spremljal situacijo'
"Pri 33 Messi ve, da mu na najvišji ravni ni ostalo veliko let, želi pa si zagotoviti, da bo zadnje sezone preživel v klubu, ki se meri za največje lovorike v tej igri. V tem pogledu je zelo malo klubov takšnih, ki so mu sposobni ponuditi tisto, kar si želi, ne da bi se pojavile težave glede zneska prestopa in njegove letne plače," dodaja ESPN.

Takoj po finalni tekmi z Bayernom je trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel moral odgovarjati na vprašanja o morebitnem prihodu Messija in Nemec je dejal, da je Argentinec "dobrodošel" v Parizu, vseeno pa dodal, da bo po njegovem mnenju "gospod Barcelona" končal kariero v Kataloniji.

"Viri pri Cityju ves čas govorijo enako, trener Pep Guardiola pa je več kot enkrat dejal, da ni pomislil na to, da bi Messija kupil, ker je prepričan, da bo ostal pri Barci. A drugi viri so za ESPN povedali, da je City vedno podrobno spremljal Messijevo situacijo in resno začel razmišljati o stroških, ki bi nastali ob dogovoru v trenutni situaciji," so tudi zapisali pri ESPN.

Finančni strokovnjaki dvomijo, da je prestop mogoč
Pri Cityju, kjer je poleg Guardiole v upravi kluba seveda še cela kopica nekdanjih članov Barcelone, so prav tako razočarani po pravkar končani evropski sezoni, ki se je končala s porazom proti Lyonu že v četrtfinalu (1:3). ESPN dodaja, da v klubu iz Manchestra "vedo, da bi prihod Messija povečal njihove možnosti v boju za sploh prvi naslov v evropskem pokalu".

"Več finančnih strokovnjakov, s katerimi se je posvetoval ESPN, kljub temu meni, da nakup Messija ni izvedljiv za kateri koli klub v tem trenutku, sploh zaradi vplivov, ki jih je imela na račune klubov pandemija koronavirusa. Poleg tega so Cityjeve finance po njihovi nedavni zmagi nad Uefo na Mednarodnem arbitražnem razsodišču za šport (CAS) pod drobnogledom bolj kot kdajkoli prej, potem ko so jih obtoževali finančnega dopinga. CAS se je postavil na stran Cityja in razveljavil Uefino dveletno prepoved nastopanja v evropskih tekmovanjih, a ohranil 10 milijonov evrov denarne kazni zaradi tega, ker klub ni želel sodelovati z Uefo na začetku preiskave. City bi moral prepričati Barco, da se za Messijev odhod pogodi za veliko bolj razumljivo ceno, kot je 700 milijonov evrov njegove odkupne klavzule," je prepričan ESPN.

"Barca za zdaj ne želi postaviti cene, medtem ko čaka, ali bo Messijeva želja po slovesu ugasnila ali pa bo to tudi javno povedal. Vedno je govoril, da je z družino srečen v Barceloni, kjer zdaj živi že skoraj 20 let. Kljub temu molči vse od ponižanja proti Bayernu, pri 33 (letih) pa bi lahko njegova prioriteta postala nov športni projekt zunaj katalonskega mesta, ki je njegov dom. Če se bo Messi odločil priti v City, se bo združil z enim svojih najboljših prijateljev Sergiom Agüerom in Guardiolo, trenerjem, ki mu je pomagal osvojiti dva naslova v Ligi prvakov leta 2009 in 2011."

Al Mubarak: Pripeljali bomo dodatne igralce
Medtem se je že oglasil tudi predsednik kluba Haldun Al Mubarak, ki je po nakupih branilca Nathana Akeja (Bournemouth/40 milijonov evrov) in Ferrana Torresa (Valencia/23 milijonov evrov) napovedal nove okrepitve.

"Bili bomo razumni in pragmatični glede vsega skupaj, a storili bomo vse, kar bo potrebno. Mislim, da ste lahko to videli z dvema nakupoma, ki smo ju izpeljali, Ake in Ferran Torres. Hitro smo posredovali," je za uradno spletno stran kluba dejal Al Mubarak. "Pripeljali bomo dodatne igralce in se držali načrta, jasno v mejah realnosti tržišča, v katerem živimo danes," je dodal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (113)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
26. 08. 2020 12.24
+2
Pep bo dobil Messija,pa spet nebojo nic osvojli... ne vem koga pa bodo potem krivili ... ni vse Messi...nogomet je kolektivna igra!
David Rak
26. 08. 2020 11.12
-6
Palček je užaljen,ker je to prvi trener v zgodovini,ki mu je povedal,da ni bog.
Konan
26. 08. 2020 11.20
+4
David, palček ti je med nogami, saj veš, palček David risanka
-14
Poglejte na youtubu k legende nogometa govorijo o top 3h vseh casih haha tut eden ne omeni messija vsi pa dajejo na prvo mesto velikega brazilskega ronalda el fenonemna tko je sprijaznite se da messi ni in nikoli ni med top 30 vseh casov nikoli
-11
Messi ne upa nikamor samo zdele isiljuje ker ve ce gre drugam bo se vecja kanta za nabijanje kokr tle
-12
Veliko je bilo bolsih od messija tko je
-10
Messi ni in nikoli ni med top 30 vseh casov nikoli sploh pa ne teh posilstvih
Homer.Simpson
25. 08. 2020 20.48
+4
Pravkar potrjeno: MESSI ODHAJA IZ BARCELONE !!! LP
Homer.Simpson
25. 08. 2020 19.45
-8
Naj enkrat za vselej končamo debato, kdo je boljši, Messi ali Ronaldo. Messi s svojo reprezentanco NIKOLI ni bil južnoameriški ali evropski prvak !!! Ronaldo pa je bil z reprezentanco OBOJE !!! Južnoameriški prvak 1997 in 1999 ter evropski prvak 2016 !!! Izid je torej jasen, 3:0 za Ronalda. LP
ehjaehja
25. 08. 2020 19.53
-9
Ronaldo fenomeno je za moje pojme pred Messijem v vseh segmentih in pogledih igre boljši.
Roglič šampion
25. 08. 2020 20.00
+2
nah niti ne pomojem. Preigravanje na podobnem nivoju, je pa leo boljsi podajalec pa dosegel je bistveno vec golov. Seveda sta to pomojem najboljsa driblerja v zgodovini. Je pa el fenomeno zame najboljsi igralec vseh casov med zemljani. Messi in ronaldo pac nista v isti ligi kot ostali
-3
To jz skos govorim messo je realno tm okol 30 mesta vseh casov el fenomeno je pa the goat vsaj zame
+1
potrjeno..messi ne gre nikamor v kolikor bodo se znebili odvecnih igralcev in pripeljali nadomestne..zeljne igre in dokazovanja
ehjaehja
25. 08. 2020 19.30
+0
pa naj še kdo reče da se klub ne prilagaja Messiju?! HALO?!
Janezcesnik
25. 08. 2020 19.44
+0
Homer.Simpson
25. 08. 2020 19.46
+1
mariomanžukić, a ti ni nič več ostalo od socialne podpore?
Homer.Simpson
25. 08. 2020 17.28
-14
Mislim, da je prav, da naredimo kratek povzetek dosedanjega dogajanja v Barceloni, preden odjeknejo resnične ''bombe''. 1.) Ronald Koeman je že trdno prevzel vajeti. 2.) V kratkem bo mesto pomočnika prevzel Xavi, od leta 2022 pa naj bi postal prvi trener. 3.) Bartomeu seveda ostaja, pomembno je, da se zaveda svojih napak v preteklosti in je pristal na popoln remont ekipe, Koeman in Xavi imata proste roke, za okrepitve pa je namenil praktično neomejena sredstva. 4.) MESSI ZANESLJIVO ODHAJA, cilj Koemana je drastična pomladitev ekipe, tu pa za Lea ni več prostora. Verjetna destinacija: Juventus morda tudi Man. City. 5.) Odpisani so tudi: Ter Stegen, Neto, Langlet, Rakitić, Arthur, Vidal, Fernandes, Suarez, Griezmann, verjetno tudi Jordi Alba. 6.) Coutinho se je že vrnil iz posoje pri Bayernu, na posojo pa odhaja Fati, verjetno v Inter ali Juventus. 7.) Dybala je danes že priletel v Barcelono, Martineza prihaja v četrtek, pohvalno je, da se je v matični klub vrnil veteran Pedro. 8.) Pique in Busquets ostajata, ker imata premočni pogodbi, a pri Koemanu nista več v prvem planu, kot tudi ne Pjanić, ki sicer že trenira v Barceloni. 9.) Prvi kandidat za vratarja ostaja JAN OBLAK, pravijo, da je praktično vse dogovorjeno (kot poroča Radio RAC 105). 10.) Visoko na listi želja je Alaba iz Bayerna, zanj ponujajo Suareza, Vidala in Rakitića. 11.) Seveda pa bosta glavni zvezdi letošnjega prestopnega roka De Light in Haaland, menda je Bartomeu izjavil, da ju bo pripeljal za vsakršno ceno, obeta se torej nov rekord pri prestopih. 12.) Veliko se je špekuliralo o Van De Beeku, vendar ga Koeman do sedaj ni omenil niti z besedico. Toliko zaenkrat, dogajanje stalno spremljam prek medijev in prijatelja, ki ima informacije iz prve roke, takoj, ko bo znano kaj novega, se spet javim. LP
Maxx365
25. 08. 2020 18.34
+12
Ni se potrebno javljati, ker takih pravljic pravzaprav ne rabimo.
Homer.Simpson
25. 08. 2020 19.48
-2
Hvala za komentar, sveže novice jutri zjutraj, kot kaže, je na obzorju nekaj velikega. LP
Finforum
29. 08. 2020 18.40
IQeS
25. 08. 2020 17.28
-4
ESPN je res kredibilen vir.
-19
700mil😂😂😂😂😂 po teh posilstvih messi ni vreden nic zato ni in nikoli ni med top 50vseh casov nikoli
Janezcesnik
25. 08. 2020 19.45
+3
glavni Baja
25. 08. 2020 17.03
+5
nakonc bo pa šel v Italijo igrat🙂🤭😆
Kollerik
25. 08. 2020 17.12
+0
Nakoncu ne bo šel nikamor in vsi boste imeli dooolge nosove... :)))
glavni Baja
25. 08. 2020 18.18
+3
bucko1975
25. 08. 2020 15.37
-7
novi trener naj pogleda posnetek tekme pa po vidu da more najprej prodat terštegna vse žoge ko jih je oddal jih je oddal nasprotniku ne pa raketič pa take bedarije pred njim pa more it uprava
samomojemnenje
25. 08. 2020 15.42
+11
Se ne strinjam. Bayern je izvajal takšen presing, da ni mogel podati nobenemu od svojih in je zato nabijal naprej, kjer je res več kot polovico žog končalo v Nemških nogah, Barcini igralci pa so bolj kot ne samo stali in opazovali.
Homer.Simpson
25. 08. 2020 17.31
-4
ter Stegen že išče nov klub, Koeman mu je prek njegovega agenta sporočil, da nanj ne računa. Statistika pravi, da pri Koemanu Nemci ne igrajo, preverite. LP
Roglič šampion
26. 08. 2020 10.00
+1
ja tam kjer je bil nazadnje trener dejansko ni bilo nobenih nemcev. Je pa tud res da je nazadnje vodil nizozemsko.
olimpija007
25. 08. 2020 15.23
+8
Grande Leo 🐐🐐🐐🐐🐐🐐
DirtySanchez
25. 08. 2020 15.37
-19
Daj ne nabija o tem mesiju....kakšen Grande??? Malo večji je od škrata.... Kakšen Grande.....
NobedenkotMessi
25. 08. 2020 17.09
+1
Kaj bi delo še le če bi bil malo veči moreš si zamisliti.
Homer.Simpson
25. 08. 2020 17.32
-13
se strinjem, bil je grande, a zadnja dve - trilet ne več. LP
Kollerik
25. 08. 2020 17.52
+9
daj malo manj laži, SI SE ZAČEL ŽE POŠTENO ZAPLETATI! Messi je tudi to leto v idealni enajsterici Lige Prvakov..., v idealnem napadalnem triu skupaj z Lewandowskim in Neymarjem.... KER JE ŠE VEDNO GRANDE LEO MESSI!!
Homer.Simpson
25. 08. 2020 19.51
-5
Šenkano, tako kot zlati žogi 2010 in 2019. Idealen napad je Ronaldo + Lewandowski, ni potrebe za tretjim. LP
Kollerik
25. 08. 2020 19.55
+3
olimpija007
25. 08. 2020 15.22
+6
olimpija007
25. 08. 2020 15.22
-1
Potem je Real sestorazredni klub 😂
olimpija007
25. 08. 2020 15.21
+0
Grande Leo 🐐🐐
catgod
25. 08. 2020 15.10
-1
mesi neu sel nikamor.....je preuc ziheras
bogdajmir
25. 08. 2020 14.50
-8
pol milijardice naj pripravijo
Dany75
25. 08. 2020 15.03
+4
Pa kake pol milijarde...to je absurd kake milijone obracajo..nekje bi morala bit meja oz letvica... al pa naret 5 rangov pa konec..take milijone sluzijo pa jih vecina ne pokaze nic,ko zgresi prazn gol iz 5 m.... ni posteno...prevec se basejo,tudi klubi,vsi po vrsti brez izjem... tam pa toliko lakote po svetu... Messi ima vsega dovolj,slave in denarja...ce ima rad nogomet in je lacen lovorik bi moral igrati zarad nogometa ne pa da bo zadovoljil neke pohlepne riti ki hocejo se vec milijonov...pa naj ostane v barci ce ima muda....
Homer.Simpson
25. 08. 2020 17.35
+0
Realna ceza za Juventus naj bi bila 105 mio. € plus Dybala in De Light (po Gazetti Dello Sport, 21.08.2020). LP