Nogomet

ESPN: Neymar po treh mesecih spet v Parizu

Pariz, 14. 06. 2020 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po poročanju ameriškega medijskega giganta ESPN se je napadalec brazilske reprezentance in francoskega prvaka Paris Saint-Germaina, Neymar Jr., po skoraj treh mesecih v domovini vrnil v Pariz.

Neymar Jr. (levo) ob Kylianu Mbappeju pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov v Dortmundu.
Neymar Jr. (levo) ob Kylianu Mbappeju pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov v Dortmundu. FOTO: AP

Neymar Jr. je po poročanju ESPN v petek popoldne poletel z letališča Galeao v Riu de Janeiru in zgodaj zjutraj v soboto pristal na letališču Charles de Gaulle v Parizu. Z njim naj bi v francosko prestolnico pripotovalo tudi obvezno "spremstvo", v katerem so poleg družinskih članov tudi prijatelji.

"Neymar je francosko prestolnico zapustil 15. marca po dogovoru s klubom, ko je v veljavo stopila karantena. S sinom in nekaj prijatelji je dneve preživljal v svoji luksuzni vili v Mangaratibi v zvezni državi Rio (de Janeiro, op. a.). Nekdanji napadalec Barcelone je spoštoval priporočila PSG, ki so predpisovala povratek v Pariz pred 15. junijem, s čimer bi se izognil morebitni karanteni. Igralci se bodo na treninge vrnili 22. junija," poroča ESPN

'Sledil vsem napotkom'
PSG je aprila predčasno osvojil nov državni naslov, potem ko je vodstvo ligaškega tekmovanja LFP oznanilo, da sta sezoni 2019/20 v Ligue 1 in Ligue 2 končani. Francoska vlada je namreč do septembra prepovedala velike prireditve, kar LFP ni dopustilo niti malo manevrskega prostora. Odločitev o selitvah v nižji rang tekmovanja so kasneje preklicali in razveselili tudi Amiens slovenskega trenerja Luke Elsnerja, ki je bil ob prekinitvi Ligue 1 na 19. mestu.

Zadnja objava Neymarja Jr. iz Brazilije, ki (vsaj neposredno) ni bila vezana na pokrovitelje, se je 29. maja glasila: 'Trdo delaj, bejbi!'

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Viri so za ESPN povedali, da je Neymar trdo delal med premorom in sledil vsem delovnim napotkom, ki jih je s sodelavci posredoval trener PSG Thomas Tuchel. Nemški trener naj bi bil zadovoljen z Neymarjevim delom na telesni pripravi. Zdaj bo en teden čakal, da bo lahko končno spet igral nogomet s svojimi soigralci," so še zapisali pri ESPN.

Kako bosta vplivala napovedana odhoda Silve in Cavanija?
V medijsko precej razburljivem koncu tedna za navijače PSG je športni direktor Leonardo za tednik Journal du Dimanche potrdil, da klub po koncu sezone zapuščata brazilski kapetan Thiago Silva in najboljši strelec v zgodovini kluba Urugvajec Edinson Cavani. Dejal je, da ju bo PSG "na vsak način" poskušal zadržati do konca avgusta, ko bodo Parižani seveda vneto pričakovali tudi napovedano nadaljevanje Lige prvakov. Evropski naslov je vse od prihoda bogatih katarskih vlagateljev neuresničena želja, PSG pa si je po zaslugi domače zmage nad Borussio Dortmund (2:0) napredovanje v četrtfinale že priigral.

Madridski športni časnik AS je na svoji spletni strani zapisal, da se bo Atletico Madrid po preteklem poletju, polnem (na koncu neuspešnih) pogajanj, spet vrnil po Cavanija. Rdeče-beli s trenerjem Diegom Simeonejem nikoli niso skrivali naklonjenosti do postavnega Urugvajca, zdaj pa ga bodo lahko dobili celo zastonj.

"Od tega posla bi lahko bila odvisna tudi usoda (Kyliana) Mbappeja in Neymarja. O obeh zvezdah se prav tako veliko govori, odhod Urugvajca pa bi lahko predstavljal oviro več, da bi se PSG še bolj umaknil na stran," dodaja AS, ki napoveduje konec slavnega trizobega napada in omenja možnost, da bi zaradi dobrega odnosa med tremi napadalnimi asi slovo Urugvajca lahko ohrabrilo Neymarja Jr. ali Kyliana Mbappeja, ki jima snubcev nikoli ni manjkalo. Leonardo je sicer še napovedal, da klub ne bo ponudil novih pogodb Layvinu Kurzawi, Thomasu Meunierju in Ericu Maximu Choupo-Motingu. Blizu slovesa od metropole naj bi bila tudi Tanguy Kouassi in Adil Aouchiche, kar pomeni, da bi se lahko igralski kader PSG do konca poletja skrčil za najmanj sedem imen.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dr15f
14. 06. 2020 11.38
+0
Neymar žal ne more biti vodja resne ekipe, saj je vsaj nekaj mesecev vedno poškodovan, februarja ima rojstni dan sestra, potem kakšen karton...in lp se izmuzne Odlično očitno funkcionira zgolj pod avtoriteto, ko ni prva violina ekipe, kot je bilo to pri Barceloni. Zato PSG in Brazilija ne bosta postregla z odmevnim rezultatom (svetovno prvenstvo, LP), dokler bo vodja on. Čeprav ne vem kdo mu je lahko še avtoriteta razen Messija. Ronaldo? Mogoče, a njemu se tudi že fejst pozna EMŠO ( v igri je precej trd, ne na pripravljenosti)
bububu123
14. 06. 2020 11.21
+2
Silva,Cavani odšla.... tudi Neymar bo šel... Mbappe bo šel v roku leta ali 2... Ko ne bo teh zvezdikov, bo tudi Verrati šel.... in to bo tudi kmalu potop PSGJA
graf
14. 06. 2020 10.12
+6
Cavani je garač in manjko igralca njegove kvalitete se bo zelo poznalo v igri, če odide se bo PSG ju še dolgo kolcalo za njim ...
TEDO(uajtu)MEDO
14. 06. 2020 10.06
+2
Vsak klub je na slabšem z Neymarjem.
graf
14. 06. 2020 10.08
+1