Nogomet

Eto'o: Messi in Iniesta sta z 'drugega planeta', Xavi pa mora čim prej na klop Barcelone

Doha, 11. 06. 2020 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji izjemni napadalec Barcelone in milanskega Interja ter po mnenju mnogih najboljši afriški nogometaš vseh časov Samuel Eto'o se je v obširnem intervjuju za španski časnik Marca dotaknil številnih zanimivih tem. Eto'o je med drugim spregovoril o vlogi ambasadorja naslednjega svetovnega prvenstva v Katarju, koncu profesionalne športne poti in nepozabnem obdobju v Barceloni, s katero je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Temu, da bo svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022 zares nekaj posebnega, pritrjuje tudi sveži nogometni upokojenec Samuel Eto'o.

"Imam to srečo, da lahko povsem od blizu (Eto'o je zadnjo sezono odigral v dresu Qatar SC-ja, op. p.) spremljam gradnjo stadionov, ki bodo gostili vse tekme svetovnega prvenstva čez dve leti, in moram priznati, da vse skupaj deluje impozantno. Upam si trditi, da bomo spremljali najbolje organizirano svetovno prvenstvo v zgodovini. Z vidika najsodobnejše infrastrukture gotovo, kako bo pa na igrišču, to pa je že druga zgodba," je za špansko Marco uvodoma dejal Eto'o, ki trenutno uživa v brezskrbnem družinskem življenju. "Družina me je podpirala skozi vso kariero, zdaj pa je čas, da ji tudi sam nekaj vrnem. Predvsem hčeri, ki je šoloobvezna in potrebuje malce pomoči. ter soprogi, ki mi je vselej tako nesebično stala ob strani. Imamo se lepo, čeprav nas je 'koronakriza' pošteno presenetila in na nek način postavila na realna tla. V Katarju se življenje počasi vrača v normalne tirnice, a brez previdnosti tudi v prihodnje ne bo šlo. Komaj čakam, da se nadaljujejo tekme v španskem in italijanskem državnem prvenstvu, saj bo v obeh vse do konca boj za naslov državnega prvaka povsem odprt," se prihajajočega konca tedna, ko bodo med drugimi oživele tudi španske nogometne zelenice, veseli nekdanji član Barcelone.

Samuel Eto'o o nekdanjem soigralcu iz Barcelone Andresu Iniesti govori z izbranimi besedami.
Samuel Eto'o o nekdanjem soigralcu iz Barcelone Andresu Iniesti govori z izbranimi besedami. FOTO: Reuters

In ravno obdobje, ki ga je Samuel Eto'o preživel na Camp Nouu, je eno njegovih najljubših v karieri. "V Barceloni sem doživel čisto vse. Igrali smo najlepši nogomet v zgodovini te čudovite igre. Kako nas je Pep Guardiola pripravil na vsako tekmo posebej, je nekaj, česar nisem nikoli prej niti kasneje doživel v svoji karieri. Gre za izjemnega taktika in obenem ljubitelja tako imenovanega napadalnega nogometa, ki smo ga v Barceloni izpilili do potankosti. V nekem obdobju smo bili tako dominantni, da se nam nihče ni mogel približati. Tega se ne da kopirati, saj morate imeti za tak način igre v svojih vrstah največje nogometne mojstre. Sam sem imel veliko srečo in privilegij, da sem igral ob najboljšemu vezistu vseh časov Andresu Iniesti, pa 'profesorju' nogometa Xaviju Hernandezu, da o Lionelu Messiju sploh ne izgubljam besed. Če bi bil sam predsednik kluba, ali pa trener, bi vselej vprašal Messija, s katerimi nogometaši želi igrati. Veste, Leo je specifičen igralec, ki ob sebi potrebuje kakovostne veziste, če želite od njega dobiti vse najboljše, kar premore," se nadvse uspešnega obdobja v dresu 'Barce' spominja Eto'o, ki je na koncu izpostavil sledeče:

"Ravno pred dnevi sem se pogovarjal s Xavijem in mu rekel, naj se čim prej loti trenerskega dela v Barceloni. Xavi je rojeni zmagovalec, obenem pa ima mirne živce, kar je v trenerskem poslu izjemno pomembno. Prepričan sem, da se bo razvil v izjemnega strokovnjaka. Barcelona pa bi na drugi strani z njegovim angažmajem veliko pridobila v vseh pogledih."        

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vesna Kovacevic
12. 06. 2020 17.04
+3
Dobro zelo zanimivo lp
-17
Messi ni in nikoli ne bo najbolsi vseh casov tudi ce bi dvignil mali kipec ki ga ne bo ga tudi ne bi uvrstil med top 30 vseh casov je bilo kar precej bolsih
bizgecc
12. 06. 2020 14.24
+11
Aja pol pa zacni nastevati 30 boljsih od njega...
samomojemnenje
12. 06. 2020 18.29
+6
bizgecc...ne pozna 30 nogometašev, kaj šele, da bi poznal 30 boljših. Ne sekiraj se za njega, že kar nekaj časa lepi tu gor te neumnosti, pa ga nobeden ne šmirgla.
ReallyTrue
11. 06. 2020 15.13
-29
Takšna pristranska mnenja bivših barcelonarjev je nesmiselno objavljati. Isto, kot če bi zdaj enga Milana Zvera povprašali, kaj meni o Janezu Janši.
Die einemaister
11. 06. 2020 16.29
+25
Ja al pa tebe kaj meniš o Rolandu😅😅😅😅😅😅😅😅😅
gullit
11. 06. 2020 17.56
+15
če bi malo bolje spremljal nogomet bi vedel da je bil Samuel Etoo dolgo leta član Reala iz Madrida. Samo kao ni bil dovolj talentiran pa so ga okoli posojali (Mallorca,...) ter potem šele postal član Barcelone.
poserjemsenavas
11. 06. 2020 12.50
-36
Zato pa je Barca osvojila toliko LP. Res je bil dominacija. hahahahahaahaha
265004
11. 06. 2020 12.38
+39
Dejstvo je da se bo dominacija Barce nadaljevala še mnogo let....ko pride v Barco nov predsednik,Xavi kot trener in uigra ekipo ki bo dobro sestavljena bo spet okrog minus 20...Najvažnejše pa je da Realu ne morejo pomagat več sodniki ker je prišel VAR....
poserjemsenavas
11. 06. 2020 12.53
-6
to je komentar, nekaj novega. Imaš moj plus.
cripstoned
11. 06. 2020 21.44
-19
265004...edino dejstvo je tukaj da je vse to ugibanje kje bo barca v prihodnosti...dvojca xavi iniesta vec ne bo nikoli...pravtako messija...to je dejstvo...kar se tice pa vara in sodnikov pa raje ne...v tem blesti barca...to kar smo gledali lani v laligi je samo repriza lanske sezone...decembra na elklasiku je bilo vse jasno...pa tudi sodniki ovreebo, ayetkin in busacca so povedali najvec...pri realu pa je spregovoril samo clatenburg in s tem nevede povedal da je sporen en naslov reala...tisti proti atletom...ampak tudi on je pozabil nato da ce bi imeli var da penala za atlete ne bi bilo...tako da...ti se kar tolazi...realnost je povsem drugacna...
jebespolitiko
12. 06. 2020 09.04
+15
realnost je ta da real propada, itak opa reala ze vec nebi bilo ce kral neb denarja ukradel drzavi pa dal realu, toliko o tem zakaj je real se vedno v prvi ligi , drugo pa ce si gres pogledat tekme reala, je lepo vidno kako sodniki sodijo za real, ce bi bili posteni sodniki pol bi ramos letu iz igre vsako tekmo, da ne govorimo o pepeju pa podpbnih.....pa da ne govorimo o realovih trenerjih k posiljajo igralce na igrisce da poskodujejo druge igralce
samomojemnenje
12. 06. 2020 09.40
+9
Cripstoned, ko boš enkrat sprejel dejstvo, da je VAR tukaj, da izboljša sojenje in ne zaradi tega, da bi škodoval realu, ti bo lažje. Tako pa imam občutek, da misliš, da je VAR naredjen samo zaradi tega, da škodi Realu. Ali vidiš teorijo zarote, da se je cel svet odločil za VAR, da škodi Realu, torej cel svet proti Realu, po tvoje.
265004
12. 06. 2020 12.53
+5
crispi,dajva enkrat analizirat zgodovino obeh klubov-Reala in Barcelone....in to pravo zgodovino z vsemi dogodki...zgrožen boš...
Mungos2
11. 06. 2020 12.12
-38
Etojeva odlika je bilo pljuvanje nasprotnikov !!!
poserjemsenavas
11. 06. 2020 12.53
+31
Eto je bil kar dober, ne rabiš pljuvat po njem.
jebespolitiko
12. 06. 2020 09.05
+8
eto je bil odlicen zato pa je zmagoval z barco ne pa realom oz umetnim klubom
Generacija56
11. 06. 2020 11.32
+42
Pošteno! Spremljal sem Etoja, ni bil klasičen napadalec, bolj čarovnik v kazenskem prostoru, atlet nevidenih sposobnosti. In ni se ga bilo treba tako zlahka losati.... No, sedaj pa dokazuje še, da ima kulturo.... V nasprotju z enim, ki bi ven, pa spat noter, a vedno "poškodovan..."
dajno
11. 06. 2020 10.10
+51