Nogomet

Euro 2024: začetek prodaje vstopnic

Ljubljana, 01. 12. 2023 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
8

S 1. decembrom se je začela prva faza prodaje vstopnic za nogometno evropsko prvenstvo, ki bo med 14. junijem in 14. julijem v Nemčiji. V tej fazi lahko vstopnice kupijo slovenski navijači, ki bodo morali najprej prijaviti svoj interes za nakup.

Zbiranje prijav bo potekalo do 12. decembra, izključno prek mobilne aplikacije Evropske nogometne zveze Uefa. Na voljo bo 10.000 vstopnic za posamično tekmo, v kolikor bo zanimanje za posamično tekmo večje, bo o možnostih nakupa vstopnic odločal žreb, zato ni pomembno, kdaj v tem časovnem oknu navijač odda vlogo. "Ko se pogovarjam z ljudmi, ocenjujem, da bo številka 10.000 krepko presežena, seveda pa bodo ljubitelji nogometa imeli možnost dobiti vstopnice tudi v presežku kart, če katera od reprezentanc ne bo zasedla prostora. Če pa obe zapolnita svojo kapaciteto, je na stadionih s 50.000 mesti še vedno 30.000 kart in ob oddani prijavi bo možna participacija tudi še pri kateri od teh. Uefa bo prodajala karte po več terminskih planih," je za Večer pojasnil predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović.

Slovenska nogometna reprezentanca
Slovenska nogometna reprezentanca FOTO: Luka Kotnik

Prosilci za nakup vstopnic bodo po uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu in pogojih ter načinu plačila vstopnic. To bo predvidoma januarja. Med marcem in majem 2024 bo stekla faza preprodaje vstopnic po nakupnih cenah. Tudi faza preprodaje bo potekala prek Uefine aplikacije, kjer bodo uporabniki ustrezno obveščeni o vseh ključnih terminih. Posamičen kupec bo imel možnost prodati svoje vstopnice za določeno tekmo po nakupni ceni drugemu kupcu. Vse vstopnice, ki ne bodo pošle v prvih dveh fazah prodaje, bodo spet sprostili za nakup v fazi prodaje v "zadnjem hipu", ki pa bodo na voljo za nakup celotni nogometni javnosti in ne bodo več rezervirane izključno za slovenske navijače.

Slovenski navijači
Slovenski navijači FOTO: Damjan Žibert

Vstopnice za Euro 2024 so na voljo za nakup v štirih cenovnih kategorijah. Najcenejše vstopnice za tekme skupinskega dela prvenstva bodo v prodaji od 30 evrov naprej (do 200 evrov), vsak posameznik pa bo imel možnost nakupa največ štirih vstopnic. "Mislim, da cene niso pretirane, gre vendarle za največji nogometni dogodek v zgodovini. Glede na relativno bližino Slovenije pričakujem, da se bo na prvenstvo odpravilo zelo veliko naših navijačev," je povedal Mijatović.

Radenko Mijatović
Radenko Mijatović FOTO: 24ur.com

Vsak imetnik vstopnic bo moral opraviti postopek registracije in zagotoviti osebne podatke. Postopek registracije bo potekal prek elektronskega naslova, vstopnice pa bodo na voljo izključno v elektronski obliki, pri čemer bodo vezane na elektronski naslov in osebne podatke kupca. Vsak kupec bo po elektronski pošti obveščen o možnostih prenosa vstopnic in splošnih pogojih uporabe. Kupec vstopnic bo približno pet dni pred posamično tekmo prejel vstopnice v mobilno aplikacijo. Vstop na stadion pa bo omogočen zgolj ob predložitvi vstopnice, osebnega dokumenta in QR-kode, ki bo v aplikaciji aktivirana tri ure pred tekmo. Nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme evropskega prvenstva, ne bo mogoč, so medtem pojasnili pri NZS.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
01. 12. 2023 18.52
Grem. V kateri tekmi bomo zmagali?
kavalirko
01. 12. 2023 13.24
Torej so vstopnice že v prodaji? A ve kdo, kdaj je žreb ?=)
mojcd
01. 12. 2023 11.46
+6
A ne bi bilo bolje prej met zreb???
misterbin
01. 12. 2023 10.52
-1
Slovenska reprezentanca bo prva šla domov to je 1000 %
drimtim
01. 12. 2023 13.09
+1
Slava_Rusiji
01. 12. 2023 09.15
+5
Eni bodo tak šli brez kart v Nemčijo.
Sash_x
01. 12. 2023 08.47
+6
Od 2.12. pa res..."prodaja" se začne po žrebu jutri...
DejancD
01. 12. 2023 11.09
+4
In prav res. Če ne bi prebral tvoje sporočilo, pa še vedno v prazno iskal možnosti registracije. Once the final draw has taken place on 2 December 2023, fans will be able to apply for tickets for any team in the UEFA EURO 2024 Ticket Portal.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.