Nogomet

'Euro je pred vrati, za vsakega igralca je to nekaj največjega v karieri'

Brdo pri Kranju, 30. 05. 2024 19.13 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je priprave na Euro začela v sredo, dan pozneje pa je selektor Matjaž Kek za svoje varovance že pripravil dva treninga. Svojo 'grožnjo', da se reprezentanti po Brdu ne bodo sprehajali, je še kako podkrepil z dejanji in jasno je, da bo fizična pripravljenost slovenskih nogometašev na prvi tekmi prvenstva proti Danski na vrhuncu.

Miha Zajc v dresu Fenerbahčeja v tej sezoni ni veliko igral. Zato je v veliki meri bila kriva poškodba, na priprave na Brdu pri Kranju pa je kljub temu prišel v odlični fizični pripravljenosti in odločen, da selektorja prepriča, da mu nameni eno 26 vozovnic za letalo proti Nemčiji. 

Miha Zajc se v dresu Fenerbahčeja
Miha Zajc se v dresu Fenerbahčeja FOTO: Fenerbahče

"Pozabiti moramo na klubsko sezono. Tukaj se je zbrala reprezentanca. Imamo neko skupno idejo in potrebno bo ponovno vzpostaviti ta način razmišljanja. V drugem planu je zagotovo fizična pripravljenost. Meni osebno je pomembno, da tu pridem in se dokažem ter pokažem selektorju, da lahko igram. Potem je na njem, da izbere, kdo bo igral koliko minut, ampak pomembno je, da daš vse od sebe, ko dobiš priložnost," je drugi dan priprav dejal nekdanji nogometaš Olimpije. "Nikomur te priprave ne bodo težke. To smo si priigrali in to nestrpno čakamo," je dodal tudi Žan Karničnik.

V tej sezoni je v dresu Fenerbahčeja zaigral na 21 tekmah in dosegel dva zadetka. Zagotovo upa, da bo Euro priložnost za dokazovanje in mogoče celo zagotovitev prestopa v drug klub po največjem tekmovanju v njegovi karieri. "Zdaj je na vrsti reprezentanca, tu se začenja vse znova. Evropsko prvenstvo je pred vrati. Za vsakega igralca je to nekaj največjega v karieri. Mislim, da se vsak igralec ne glede na starost in klub, za katerega igra, lahko predstavi na evropski sceni in preseneti s svojimi predstavami," je zaključil motiviran Zajc, ki je dres slovenske reprezentance do zdaj oblekel na 39 tekmah. 

Tudi Karničnik, ki je v tej sezoni osvojil naslov slovenskega državnega prvaka s Celjem, upa, da bodo njegove predstave na največjem prizorišču opažene: "To je odskočna deska, ampak najprej moramo dobro delovati kot ekipa. Potem pa bomo videli kako in kaj. To bo eden najbolj gledanih športnih dogodkov, prestopni rok se bo začel po tem in tam bo veliko ljudi, ki nas bodo spremljali. "

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.