Euro 2024

Janža: Ta ekipa, čisto vsem kapo dol, zares smo si zaslužili to točko!

Stuttgart, 16. 06. 2024 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., B.B.
Komentarji
9

Slovenska nogometna reprezentanca si je na otvoritveni tekmi evrospkega prvenstva v Nemčiji priigrala pomembno točko. Čeprav so Danci zadeli že v 17. minuti, se Slovenci niso predali, nasprotno, svojo igro so še stopnjevali. Slednje se je obrestovalo v drugem polčasu, ko je do izenačujočega zadetka prišel Erik Janža. Po koncu tekme je pohvalil tudi navijaško kuliso, ki so jo pripravili številni Slovenci, ki so romali v Stuttgart. "Še enkrat hvala vsem navijačem, ki so prišli sem in vem, da jih bo v nadaljevanju še več. Že od samega ogrevanja je bilo čutiti to pozitivno energijo s tribun. Skupaj smo še močnejši," je povedal.

"Res sem zelo vesel za ta zadetek, očitno mi Danci kar ležijo. Zadnja dva tedna je bilo precej naporno. Ta ekipa, čisto vsem kapo dol, zares smo si zaslužili to točko. Mogoče celo več, sploh, če pogledamo zadnjih dvajset minut. Imeli smo še kar nekaj dobrih priložnosti, da bi lahko celo zmagali to tekmo. Toda moramo biti zadovoljni. Vemo, da je Danska zelo dobra ekipa, ki cilja zelo visoko na tem prvenstvu. Lahko rečem le super začetek in gremo dalje," je po tekmo povedal strelec izenačujočega zadetka Erik Janža

Danci so povedli že na začetku, v 17. minuti je zadel Christian Eriksen. Slovenci so tako na odmor odšli z zaostankom, tam strnili glave in se vrnili kot prerojeni. "Rekli smo si, da jim ne smemo dovoliti, da nas potisnejo preveč nizko v obrambi. Mislim, da nam je to kar uspevalo, saj niso bili več tako kreativni, kot v prvem polčasu. Začutili smo, da lahko, da imamo priložnosti. Predvsem pa, da znamo igrati. In tako se je potem tehtnica obrnila na našo stran. Hvala bogu je moj strel končal v mreži," še doda.

S prvo točko Slovenije na tem prvenstvu se je navijaška evforija le še bolj zaiskrila. Kako pa je med nogometaši, Janža ostaja previden: "Tekme nismo zmagali, tako da evforije v slačilnici sploh ni. Je lepo, sploh zaradi vseh teh navijačev, ki so prišli iz Slovenije. To je to, zaradi tega se igra nogomet. To je nekaj najlepšega. Moramo se spočiti, regenerirati in gremo naprej. Vidimo, da lahko igramo s komerkoli, ne rabimo se nikogar bati. Res smo ena velika družina, najlepše pa je ko se lahko poveselimo skupaj. Smo trdno na tleh,  naprej moramo delati to, kar delamo dobro. Potem pa samo verjeti, da lahko, ker lahko. Ta točka je zelo pomembna za nadaljevanje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Danska ima kakovost, drži žogo s hitrimi, kratkimi podajami. Delali so nam nekaj težav, ampak na koncu ne dovolj, da bi nas 'razbili'. V težkih trenutkih smo preživeli in se vrnili v tekmo. Po samih priložnostih smo bili tudi bolj ali manj izenačeni, tekma bi lahko šla tudi v drugo smer, če ne bi prejeli poceni gola iz avta. Takrat so nas presenetili, Christian Eriksen je pobegnil, Jaka Bijol je bil izven položaja, na taki ravni pa te zato hitro kaznujejo. Ampak smo se vrnili in osvojili zasluženo točko," pa je po tekmi dejal Timi Max Elšnik.

Andraž Šporar je dodal: "Izredno težka tekma je za nami, predvsem v prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo pokazali, dejansko bili boljši tekmec in pokazali, da lahko igramo proti najboljšim ekipam. Ne samo, da igramo proti njim, ampak jih lahko na trenutke spravimo v kazenski prostor in jih nadigramo. Res zelo zahtevna tekma, če pa pogledamo vseh 90 minut, je 1:1 nek pošten izid in gremo naprej."

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
17. 06. 2024 11.26
Se strinjam. Elšnik malo prepočasen. Verbič in postava drugega polčasa vrliko boljša. Sami ne smemo nobeni ekipi dopustiti,da kreira igro. Napad čim dlje globoko v obrsmbni polovici nasprotnika. Zato rabimo hitre igralce....pa še to, Niti Srbi niti angleži niso bav bav, samo hrabro.. imamo vsaj jaz mislim najboljšega napadalca v Evropi, Šeško bo to dokazal...
puspan
17. 06. 2024 10.09
+1
Kavčselektorji imajo spet glavno vlogo. Jaz pa pravim, da še nikoli nismo imeli tako dobre ekipe, kot je sedaj. Pa vseeno se mnogi ne zavedate, da so vse ekipe, ki zastopajo svoje države dobre, drugače ne bi prišle na EP, tudi naša. Sinoči je pokazala, da to ni več tista pred 25 leti. Bravo fantje, kar tako naprej. Kvalificirati se naprej bo zelo težko in če jim ne uspe, so zame vseeno moštvo, katerega se nam res ni treba sramovati pred evropsko sceno. Mogoče pa le uspe, kar bi bil seveda mega zadetek naših. Vse drugo je natolcevanje tistih, ki sem jih omenil na začetku.
moare
17. 06. 2024 09.00
-1
Elšnika pa nikoli več v igro. Zaradi njegove počasnosti smo prejeli gol od ostarelega Eriksena.
energetik10
17. 06. 2024 09.18
+0
res je, ta Elšnik ni neka garancija. Bi pa moral Verbič začenjat v prvi…pa Janža, lep gol, ampak na splošno povprečna predstava…
Arguss
16. 06. 2024 21.57
+5
Bravo SLOVENIJA.Pomembna točka .AMEN
SamoPovemMojeMnenje
16. 06. 2024 21.51
+1
lešnik in špoki vrnita državljanstvo!
puspan
17. 06. 2024 10.11
Komu pa, tebi? K meni pridi, da ti pokažem, kako!
Bratje Slovani
16. 06. 2024 21.49
+3
Janža za predsednika
Arguss
16. 06. 2024 21.45
+5
Poklon .AVE Matjaž Kek.