Nogomet

City v derbiju ugnal Leicester, Everton in Arsenal brez zadetkov

Liverpool, 21. 12. 2019 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., N.A.
Komentarji
2

Arsenal in Everton sta se v nogometni uspavanki razšla brez zadetkov. Oba novopečena trenerja, tako Carlo Ancelotti kot Mikel Arteta, sta tekmo spremljala s tribun, lahko pa sta se prepričala, da ju v naslednjih tednih čaka veliko dela. V derbiju sobotnega otoškega sporeda smo kasneje videli zmago meščanov nad lisicami iz Leicestra (3:1).

V 18. krogu angleškega prvenstva sta se pomerili moštvi, ki sta v zadnjih nekaj dneh poskrbeli za menjavi na trenerskem stolčku. Pri Arsenalu je bil zaradi slabih rezultatov primoran oditi Unai Emery, namesto njega pa je na čelo topničarjev stopil Mikel Arteta, ki je doslej svoje znanje nabiral v vlogi pomočnika Pepa Guardiole pri Cityju.

Carlo Ancelotti je tik pred tekmo tudi uradno postal trener Evertona.
Carlo Ancelotti je tik pred tekmo tudi uradno postal trener Evertona. FOTO: AP

Tik pred tekmo pa je padla tudi odločitev pri Evertonu, kjer se je po slabih rezultatih že v začetku meseca poslovil Marco Silva, v Liverpool pa se seli Carlo Ancelotti. Prihod slednjega je klub potrdil tik pred tekmo, Italijan pa je obračun z Arsenalom spremljal s tribun. Navijači na Goodison Parku pa v prvem polčasu niso bili priča pravim priložnostim, ne na eni in ne na drugi strani. Čeprav so imeli topničarji žogo več v svoji posesti, niso uspeli zbrati niti enega strela na gol, Evertonu je to uspelo enkrat v prvih 45. minutah, vendar je bil poskus jalov.

TEKMA

Prva velika priložnost se je pokazala šele v drugem polčasu, ko je eden izmed topničarjev pred vreti lepo našel Pierra-Emericka Aubameyanga, ta je žogo preusmeril v vrata, vendar se je z obrambo pravočasno izkazal Jordan Pickford. V 68. minuti je bilo vroče tudi pred vrati Arsenala, gostje pa so se rešili le po spletu srečnih naključij. Žoga se je v kazenskem prostoru nenadzorovano odbijala, na srečo Londončanov pa so domači uspeli iztržiti zgolj kot. Le dve minuti kasneje so bili domači znova nevarni, po strelu Dominica Calvert-Lewina, ki naj bi ga Lucas Torreira blokiral z ramo, pa so nogometaši Evertona zahtevali enajstmetrovko, a po ogledu VAR se je tekma nemoteno nadaljevala.

Tudi v zadnjih minutah ni bilo pravih priložnosti, zato pa je bilo čustveno ob koncu tekme, ko sta se od navijačev poslovila oba začasna trenerja.

Manchester City - Leicester City

Derbi sobotnega sporeda med tretje- in drugouvrščenima ekipama angleškega prvenstva so bolje odprli gosti. Jamie Vardy je v 22. minuti poskrbel za zadetek po hitrem protinapadu, v katerem je bil Fernandinho prepočasen za hitronogega angleškega napadalca. A prednost lisic ni trajala dolgo. Na tretjini igralnega časa je Riyad Mahrez z veliko mero sreče – žogo je v gol preusmeril branilec Leicestra Caglar Soyuncu – potrdil zakon bivšega. Tik pred koncem prvega dela pa je Mike Dean po prekršku nad Raheemom Sterlingom pokazal na belo točko, s katere je za 2:1 zabil Ilkay Gündogan. V nadaljevanju je usodo čete Brendana Rodgersa zapečatil Gabriel Jesus. Leicester City kljub porazu ostaja drugi, a imajo tretji meščani po novem zgolj točko zaostanka.

Bournemouth in Burnley z najmanj streli v zgodovini 
Na tekmi med Bournemouthom in Burnleyjem smo v 90 minutah videli zgolj pet strelov, kar je najmanj, odkar se v Premier League spremlja to statistiko (od sezone 2003/2004, op. a.). Na koncu je minimalno slavil Burnley (0:1). 

Newcastle je doma z 1:0 ugnal Crystal Palace, svoj prvi zadetek za klub je zabil Miguel Almiron. Paragvajec je k srakam prišel že januarja kot velika okrepitev, a tega doslej ni upravičil. Morda pa je prav mrzel decembrski popoldan na St. James' Parku naznanilec dviga Almironove forme. 

Wolverhampton je po preobratu na gostovanju z 2:1 ugnal Norwich City, Southampton je bil na Villa Parku boljši od domačih levov (1:3), medtem ko je Sheffield United izjemen izplen gostujočih ekip dopolnil z zmago pri Brightonu (0:1). Rezila na devetih gostujočih tekmah po povratku v Premier League še ne poznajo poraza (tri zmage, šest remijev).

Lestvica Premier League

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
21. 12. 2019 21.32
+4
Arsenal je polomija, liverpool pa bo v prihodnjem letu 2020 prvak premierlige
Dany75
21. 12. 2019 15.50
+13
S tega Arsenala ne bo nikoli nic... pa lahko pripeljejo koga hocejo.... na zacetku prvenstva sanjajo o lovorikah, odigrajo eno super tekmo, potem pa celo sezono tema...