Nogomet

Everton največji zmagovalec zadnjega kroga angleške lige

London, 28. 05. 2023 22.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Evertona so največji zmagovalci zadnjega kroga angleške nogometne lige. Z zmago proti Bournemouthu z 1:0 so si zagotovili obstanek, Francoz Abdoulaye Doucoure je s strelom z 20 metrov dosegel najpomembnejši gol v svoji karieri in morda tudi v zgodovini kluba iz Liverpoola, ki si je tako priboril 70. zaporedno sezono med angleško elito.

Po Southamptonu, ki že nekaj časa ni imel možnosti za obstanek, se med drugoligaše selita tudi Leeds, v zadnjem krogu je doma izgubil proti Tottenhamu z 1:4, za goste je dva gola dosegel Harry Kane, drugi je bil njegov 30. v sezoni, in Leicester. Slednjemu ni pomagala zmaga z 2:1 proti West Hamu.

Statistika tekme: Brentford vs. Manchester City
Statistika tekme: Brentford vs. Manchester City FOTO: Sofascore.com

Prvak Manchester City je s postavo, ki redko igra skupaj, in brez številnih nosilcev z 0:1 izgubil pri Brentfordu, drugouvrščeni Arsenal je kar s 5:0 ugnal Wolverhampton, dva gola je k zmagi prispeval Granit Xhaka.

Že dolgo je jasno, da bosta v ligi prvakov igrala tudi Manchester United in Newcastle, rdeči vragi so tretje mesto potrdili z zmago 2:1 proti Fulhamu, Newcastle se je s Chelseajem v Londonu razšel z neodločenim izidom 1:1.

Lestvica se po zadnjem krogu ni prav nič spremenila. Petouvrščeni Liverpool je na gostovanju pri Southamptonu igral 4:4, za goste je mrežo dvakrat zatresel Diogo Jota, pri domačih je isto uspelo Kamal-Deenu Sulemani. Šesto mesto je zadržal Brighton, čeprav je z 1:2 izgubil proti sedmouvrščeni Aston Villi, ki je z zmago zadržala prednost pred Tottenhamom in se kot zadnja uvrstila v evropska tekmovanja.

Angleško prvenstvo, izidi zadnjega, 38. kroga:
Arsenal - Wolverhampton              5:0 (3:0)
Aston Villa - Brighton               2:1 (2:1)
Brentford - Manchester City          1:0 (0:0)
Chelsea - Newcastle                  1:1 (1:1)
Crystal Palace - Nottingham Forest   1:1 (0:1)
Everton - Bournemouth                1:0 (0:0)
Leeds - Tottenham                    1:4 (0:1)
Leicester - West Ham                 2:1 (1:0)
Manchester United - Fulham           2:1 (1:1)
Southampton - Liverpool              4:4 (2:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.