Nogomet

Everton povsem potolkel Solskjaerja: Ne vem, če je igralcem dovolj mar

Liverpool, 22. 04. 2019 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je na novinarski konferenci po hudem ligaškem porazu pri Evertonu (0:4) priznal, da ne ve, če se vsi njegovi varovanci dovolj zavedajo veličine grba, ki ga nosijo na svojih dresih. "Rdeči vragi" so bili v Liverpoolu povsem nemočni in si močno otežili delo v lovu na tretje oziroma četrto mesto na lestvici, ki prinašata igranje v skupinskem delu Lige prvakov.

Solskjaer (na fotografiji) išče razloge za že šesti poraz na zadnjih osmih tekmah.
Solskjaer (na fotografiji) išče razloge za že šesti poraz na zadnjih osmih tekmah. FOTO: Uefa

To je bil že šesti poraz na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih za Manchester Unitedu, poraz na Goodison Parku pa je bil brez dvoma eden najbolj "črnih" trenutkov od slovesa sira Alexa Fergusona. Njegovega že četrtega naslednika Oleja Gunnarja Solskjaerja z varovanci čaka težko delo v lovu na vozovnice Lige prvakov, četudi bodo "rdeči vragi" Manchester City in Chelsea pričakali na domačem Old Traffordu.

TEKMA

Stanje se je v "Gledališču sanj" namreč tako naglo poslabšalo, da je težko verjeti, da je United sposoben presenetiti na mestnem derbiju in nato še proti Chelseaju, ki se s severnjaki bori za tretje oziroma četrto mesto na lestvici. Solskjaer je po porazu na stadionu Goodison Park deloval povsem poklapano in na vprašanje, če je njegovim varovancem dovolj mar za igranje v Unitedovem dresu, odgovoril, da "ne ve", je pa bojevito napovedal, da mu bo uspelo, a da na nekatere igralce iz trenutnega kadra ne bo več računal.

'Uspešen bom tukaj'
"Če jim je dovolj mar? Ne vem. Morate vprašati njih. Jaz sem jih vprašal, iz mene ne boste izvlekli odgovora, toda če želiš igrati pri tem klubu, potem mora pomeniti več. Ne moremo zamenjati celotne ekipe. Korak za korakom. Uspešen bom tukaj in so igralci, ki ne  bodo del tega," je dejal Solskjaer.

Ta se je v nadaljevanju svojega medijskega nastopa tudi opravičil gostujočim navijačem, ki so kljub najvišjemu porazu v prvenstvu po letu 2016 prepevali do zadnjih napadov.

Še  vedno imajo možnosti
"Spet so bili neverjetni in nikoli niso negodovali nad našimi igralci, pa bi lahko. Podpiralo so nas in prepričan sem, da bo tako tudi v sredo zvečer (za derbi z Man. Cityjem, op. a.)," je še povedal norveški trener. "Moramo se osredotočiti na ti tekmi. Še vedno imamo možnosti, da pridemo do točki, ki jih potrebujemo za uvrstitev med prve štiri, zato morda včasih te besede izpadejo prelahke, toda moramo gledati na prej. Tega ne smeš predolgo premlevati."

GIBANJE

Solskjaer se je tudi ostro lotil varovancev, ki jim nobenih uslug ni naredila uradna statistika tekme: Everton je 15-krat ustrelil proti vratom Davida de Gee, osemkrat v okvir, medtem ko je moral Jordan Pickford v modrih vratih posredovati le enkrat. In še: Liverpoolčani so pretekli kar osem kilometrov več od nedeljskih tekmecev.

'Gre za osnove'
"Osnovna stvar pri predstavi ekipe je tek. Naša pripravljenost ni niti približno dovolj dobra," je še povedal Solskjaer. "Lovili smo rezultate in smo blizu prvim štirim, ko smo prišli, si nikoli nismo predstavljali, da bomo tako blizu, a morda je vse skupaj prišlo za nami. Vsi vemo, kako se dobiva nogometne tekme, gre za osnove, pripravljenost pa nima nobene zveze s talentom."

Norvežan se je po zadnjem sodnikovem žvižgu prišel osebno opravičit pred tribuno z gostujočimi navijači, medtem ko si je že večkrat kritizirani vezist Paul Pogba raje zamenjal dres in se pogovarjal z enim od članov nasprotne ekipe. Nekdanji kapetan Uniteda, bivši Solskjaerjev soigralec in zdaj strokovni komentator Sky Sportsa Gary Neville, ni imel milosti.

Neville povsem izgubil živce: Če imajo klubi na vrtu plevel ...
"Zelo sem jezen, ker se je moral opravičiti navijačem. Velikokrat sem rekel, da če imajo klubi na vrtu plevel, potem se ga morajo znebiti," je vzrojil jezični Anglež. "V tem nogometnem klubu je nekaj japonskega dresnika (invazivna trajnica, op. a.), ki napada temelje hiše, z njim pa se je potrebno primerno spopasti. Navijači se ne bodo obrnili proti Oleju. Igralci imajo glave na tnalu," je kar vrelo iz Nevilla.

"Sramotno je bilo spremljati nekatere od teh igralcev Manchester Uniteda tam na igrišču. Povsem verjamem v Oleja in to, kar mora storiti. Klub ga bo povsem podprl. Ta današnja predstava pa je bila žaltava. Kdo so ti igralci? Ni mi potrebno naštevati imen. Vedo, kdo so. Vsak dan so v časopisih in na družbenih omrežjih. Padel sem v past, ko sem govoril o talentu. Pozabite na to, če pa ne delajo dovolj trdo."

POSTAVI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nebel
23. 04. 2019 08.35
+2
Motivacijski element zamenjave trenerja se je sedaj iztekel. Sledi realnost. Sedaj se bo videlo kje v resnici stojijo.
grozjak
22. 04. 2019 18.45
+4
Mourinjo je predolgo delal škodo . Podporo vodstva je izgubil, ker je igral zaprt nogomet, kateri je sramota za tak klub. Tole sedaj je samo manjko kondicije za kaj več. Plan zagotovo imajo, samo držati se gs bo treba in močno trenirati......
cripstoned
22. 04. 2019 19.21
-2
motis se...mourinho je prisel v united in postal prvak lige evrope in potem se podprvak angleske lige...z dalec najslabso ekipo med vsemi tekmeci za naslov...s to ekipo je premagal v finalu lige evrope skoraj enako ekipo ajaxa ki danes rusi vse pred sabo...problem ni bil v mourinhu ampak v glavah preplacanih igralcev...za njegov odhod je pa kriv trio pogba, lingard in rashford....sicer je pa znano da sovrazite mourinha ker je bil trener real madrida in jasno da boste pisali proti njemu....ce ti zacnem govoriti se o pepu pa tako ali tako dol pades...daj mourinhu pepov city in garantiram da bo city serijsko osvajal anglesko prvenstvo in redno bi igral polfinale, finale lige prvakov....ampak to je ze druga zgodba....
grozjak
23. 04. 2019 08.35
+2
ne razumeš, kaj sem hotel povedati; lovorike niso pomembne, če igraš fuzbal, ki ga nihče noče gledati. In ravno to počne Murinjo. Zakaj ti navijaš za Real in jaz za Barco? Ker obe ekipi igrata napadalni nogomet, z igralci, ki ga fizično tudi zmorejo!
cripstoned
22. 04. 2019 18.19
+5
ne dolgo je bil krivec mourinho...sam osebno sem povedal da mourinho ni krivec in danes to omenjajo tudi strokovnjaki...lani je mourinho bil z enako ekipo na 2.mestu premiershipa....ga ni junaka ki bi lahko z enako ekipo ponovil to kar je uspelo mourinho...mourinho je velik strokovnjak ki goji igro katere nasprotnik ne mara in zato je vedno pod kritikami...ampak dejstvo je da na koncu noben ne bo govoril o igri pac pa o lovorikah...in united z pogbajem, lukakujem, lingardom in ostalimi ne bo nikoli resen konkurent za angleski naslov....sploh ce pogledamo ekipe kaksne ekipi imata liverpool ter city....united nima ne kvalitete, ne dolge in kvalitetne klopi in to je tisto kar jih tepe in jih bo teplo se naprej....da ne bo pomote spostujem klub united ampak dejstvo je da so lastniki glavni krivci...njim je pomemben samo denar in ne lovorike....
grozjak
22. 04. 2019 18.40
+3
Krispi, spet si udaril mimo..morinjo je skregal cel klub, pogba, ki ga tako kritiziraš, pa je ena od odmevnejših želja zidana....če mene vprašaš, se z takimi igralci kot jih ima na voljo solskjer da veliko doseči. Samo delati jih mora naterat.....trening trening in še enkrat trening....
bpl3
22. 04. 2019 19.05
+5
bpl3
22. 04. 2019 19.09
+4
Mourinjo ni skregal cel klub ampak je uvajal disciplino katero ne premorejo teli otroci z milijonskimi pogodbami.. ceneje je zamenjati trenerja kot pa pol igralcev... morinjo je javno kritiziral upravo in vodstvo zato je dobil odpived in ne zaradi rezultatov.. od kar je saf odsel je muri naredil najvec kar je lahko izvlekel od teh prepotentnih mulcev.. pogba martial ipd
cripstoned
22. 04. 2019 19.15
+2
berglander...tebi se 5 sezon govorim da nimas pojma o nogometu tako kot tvoji sotrpini tukaj...kollerik, johnny, rolica, idiu3krasne itd...
grozjak
22. 04. 2019 21.05
+1
Eh krispi, prebujenje je pa res šok za tvojo ubogo dušico.....😉
grozjak
23. 04. 2019 08.37
+1
in ne mešaj me s tistimi, ki pljuvajo po sedanjih in bivših realovih nogometaših, jaz tega pač ne počnem....
KavčStrokovnjak
22. 04. 2019 17.13
+1
Upam samo, da se bodo toliko sestavili da porazijo Šitty. Vse ostalo je nepomembno.
grozjak
22. 04. 2019 18.41
+1
Ko clovek ne more iz svoje kože in objaviti post brez žaljivk.......
bpl3
22. 04. 2019 17.02
+7
Mourinju se je prou videlo da ma zavezane roke da ga vidstvo ne podpira da igralci igrajo vsak za sebe.. ko je uvajal strogost in disciplino ga klub ni podprl in je sam bil bitko z nekaterimi igralci... rezultat se je videl.... problem je ko das otrokom milijone in se jim potem j... za vse i za grb i za klub... vazno da je instagram pa fejs nabit lajkov....muri je doktor za nogomet samo ima eno tezavo ker ne j zvezdnikov in glumcev in to ga je kostalo ze dveh sluzb...
bpl3
22. 04. 2019 17.03
+2
Vodavo kluba man u je za zamenjat sej znajo skrbwti za rejting in sponzorje i dinarckee ampak za obcutek kako z igralci trenerji pa nimajo pojma
grozjak
23. 04. 2019 08.39
nikoli nisem razumel poteze vodstva MU, da so zaposlili stratega , ki je znan po povsem nasprotni taktiki, kot jo je gojil več kot uspešen SAF.
SAF1
22. 04. 2019 16.46
+8
Kako pa naj ga nebi potrlo, človek, ki je igral za ta klub s ponosom, gleda kako hodijo nazaj v obrambo in se jim hebe za vse. To je treba nagnat iz kluba, gledajoč celotno ekipo (+klop za menjave), 11 igralcev.
Mirhollio
22. 04. 2019 16.33
+5
Liverpoolovi navijaci bomo enkrat in edinkrat, pa upam daza vedno, drzali pesti za united. Pa niti priblizno nimamo upanja na kak "cudez"
Nabru3
22. 04. 2019 16.25
+8
A to pomeni, da je Muri imel prav? Samo vodstvo ga ni podprlo?
bpl3
22. 04. 2019 16.58
+2
MKII
22. 04. 2019 15.58
+7
Sreda bo verjetno edini dan, ko bom res navijal za ManUtd.
prizla
22. 04. 2019 16.00
-3