Nogomet

Fernandes zrežiral zmago 'vragov' na Goodisonu, Chelsea ostaja 'vroč'

Liverpool, London, 07. 11. 2020 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J., J.K.
Komentarji
1

Že uvodna tekma sobotnega sporeda angleške Premier League je postregla z derbijem med Evertonom in Manchester Unitedom na Goodison Parku. Tekmeca sta pred dvobojem zabeležila dva zaporedna prvenstvena poraza, zato je v obeh taborih že bilo zaznati nemir, še posebej v vrstah rdečih vragov, saj se trenerski stolček Oleja Gunnarja Solskjaerja že nekaj časa pošteno trese. Po dragoceni zmagi v Liverpoolu (3:1) pa Norvežan le malce trdneje sedi v sedlu. Chelsea je vknjižil novo visoko zmago in tokrat doma premagal Sheffield United (4:1).

Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka in Marcus Rashford.
Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka in Marcus Rashford. FOTO: AP

Moštvi sta v zadnjem obdobju v nekoliko slabši formi, še posebej to velja za Manchester United, ki je zabeležil kar nekaj nepričakovanih porazov, tako v domačem prvenstvu kot tudi v Ligi prvakov, zato se zdi stolček norveškega trenerja na klopi rdečih vragov Oleja Gunnarja Solskjaerja vse bolj majav in bi ga lahko spodnesel že morebitni poraz proti Evertonu na Goodison Parku. Na drugi strani so modri po zares odličnem startu v sezono na zadnjih tekmah manj prepričljivi. Poslednje tri dvoboje angleškega prvenstva so končali brez zmage in tudi izgubili stik prav pri vrhu, zato je Carlo Ancelotti dvoboj z vragi označil za skorajda ključnega v tem delu sezone. Na srečo Liverpoolčanov se je v kader vrnil Kolumbijec James Rodriguez, kar je močno razveselilo italijanskega stratega na klopi Evertona, ki je nekdanjega člana Reala takoj postavil v udarno enajsterico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Everton je pred dvobojem z Manchester Unitedom po odličnem startu v klubsko sezono na zadnjih dveh tekmah zabeležil dva poraza (Newcastle, Southampton). Tudi United je tekmo z Evertonom dočakal po dveh porazih na Otoku, povrhu pa je še pričakovano izgubil v Ligi prvakov, ko ga je premagal Istanbul Basaksehir (2:1). Everton je po zaslugi Brazilca Bernarda, ki je zadel z roba kazenskega prostora, sicer v 19. minuti povedel, a je bil odgovor gostov iz Manchestra bliskovit. V režiji Bruna Fernandesa – Portugalec je dosegel oba gola za vrage – so prišli do popolnega rezultatskega zasuka (1:2). Prvega je zadel z glavo po podaji Luka Shawa, drugega pa verjetno z nekaj sreče, ko je podaja, namenjena Marcusu Rashfordu, od vratnice končala v golu.

Carlo Ancelotti je na klopi moštva iz Liverpoola zabeležil tretji poraz zapovrstjo, United pa je po porazu proti Arsenalu (0:1) pretekli konec tedna in med tednom v Ligi prvakov proti Basaksehirju (1:2) vendarle dosegel zmago in na lestvici začasno napredoval na 13. mesto.

Če sta v prvem polčasa tekmeca napadala v valovih – bila so obdobja boljše igre Evertona in tudi obdobja, ko je dominiral Manchester United – pa je bilo nadaljevanje bolj ali manj v znaku Liverpoolčanov, ki so se na vse pretege trudili (najmanj) izenačiti. Imeli so izrazito posest žoge na svoji strani, a ne tudi izrazitih priložnosti za gol. Po drugi strani so vragi skušali večjo pozornost nameniti disciplinirani igri v obrambi in niso želeli preveč tvegati v ofenzivnih akcijah, tako da je bila tekma v tem delu precej manj dinamična kot v prvem polčasu.

Statistika tekme Everton - Manchester United.
Statistika tekme Everton - Manchester United. FOTO: Sofascore.com

V nadaljevanju drugega polčasa so bili napadi Evertona manj izraziti, vragi so gostitelje uspeli umiriti in v preostanku tekme pred vrati rdečih ni bilo veliko prometa, kar je seveda razveselilo goste, ki so se tako posladkali z dragoceno zmago sredi Goodison Parka, trenerju Solskjaerju pa se je odvalil velik kamen od srca. Vragi so ubranili tudi zaključni nalet tekmecev in se ob koncu prešerno razveselili prestižne zmage, ki so jo glede na zadnje rezultate doma in v Evropi še kako potrebovali. V zadnjih sekundah tekme je za končnih 3:1 poskrbel rezervist Edinson Cavani, tudi pri tem golu pa je imel z asistenco prste vmes vroči Fernandes.

Statistika tekme Chelsea - Sheffield United.
Statistika tekme Chelsea - Sheffield United. FOTO: Sofascore.com

Chelsea je ohranil svoj nepremagljivi niz s sobotno zmago nad domačem Stamford Bridgeu nad Sheffield Unitedom (4:1), varovanci Franka Lamparda pa so spet kot za šalo tresli nasprotno mrežo. Skupno so na zadnjih štirih tekmah v vseh tekmovanjih modri zabili štirinajst golov in v sredo prejeli prvega. Sveže upokojeni irski reprezentant David McGoldrick je v eni prvih akcij prekinil niz petih tekem brez prejetega zadetka Londončanov in napovedal, da bi lahko izgubili prvič po 11 tekmah v vseh tekmovanjih, a se to ni zgodilo. McGoldrick je v deveti minuti lepo zadel prek Edouarda Mendyja, nato pa se je v 14. minuti začel preobrat: Tammy Abraham je s sicer ponesrečenim strelom storil dovolj za to, da je premagal Aarona Ramsdala,  po izenačenju pa so modri zaigrali še bolje in nanizali več priložnosti vse do vodilnega zadetka Bena Chilwella, ki je s slabšo desnico z neposredne bližine zadel v 34. minuti.

Gostje, lani najprijetnejše presenečenje Premier League, so se v nadaljevanju tekme še bolj krčevito branili, John Egan in Enda Stevens pa sta z odličnima posredovanjema ustavila Abrahama po približno ure, a bila nato s soigralci nemočna, ko je po predložku Hakima Ziyecha z glavo v 77. minuti zadel Thiago Silva. Po tem, ko je zapravil veliko priložnost, je Timo Werner v 80. minuti z močnim strelom popravil napako in postavil končni izid 4:1, ki je, vsaj začasno, zahodne Londončane ponesel do tretjega mesta na lestvici.

Izidi 8. kroga Premier League:

Chelsea – Sheffield United 4:1 (2:1)
Abraham 23., Chilwell 34., Silva 77., Werner 80.; McGoldrick 9. 

Everton – Manchester United 1:3 (1:2)
Bernard 19.; Fernandes 25., 33., Cavani 90.

West Ham United – Fulham 1:0
Crystal Palace – Leeds United 4:1
Southampton – Newcastle United 2:0
Brighton & Hove Albion – Burnley 0:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
07. 11. 2020 15.30
+3
Everton po odlicnem startu popusca, medtem ko je united veliko boljsi v gosteh kot pa doma