Nogomet

Napoli na stadionu Diega Maradone potrdil prvo mesto v skupini, Rožman z Rijeko do prve zmage

Neapelj, 10. 12. 2020 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Po tekmah zadnjega kroga skupinskega dela evropske lige so znane vse ekipe, ki so se uvrstile v šestnajstino finala. Kot zadnji so si napredovanje izborili Young Boys, Molde, Real Sociedad, Maccabi Tel Aviv in Wolfsberger. Čustveno je bilo v Neaplju, kjer je tamkajšnji Napoli zaigral prvič, odkar so stadion preimenovali v čast preminulega Diega Maradone. Obračun z Real Sociedadom se je končal z 1:1. Rijeka pa je v sodniškem dodatku prišla do zmage proti AZ Alkmaarju.

Statistika tekme Rijeka – AZ Alkmaar
Statistika tekme Rijeka – AZ Alkmaar FOTO: Sofascore.com

Že pred zadnjim krogom so se med 32 ekip uvrstili Leicester, Arsenal, Tottenham, Hoffenheim, Roma, Braga, Lille, AC Milan, Villarreal, Antwerpen, Crvena zvezda in Dinamo Zagreb, član hrvaške ekipe je slovenski reprezentant Petar Stojanović. Omenjenim ekipam se bodo v šestnajstini finala pridružile tudi vse tretjeuvrščene ekipe iz skupinskega dela evropske lige prvakov. To so Manchester United, Red Bull Salzburg, Šahtar Donjeck, Olympiakos Pirej, Ajax Amsterdam, Krasnodar, Brugge in Dinamo Kijev, za slednjega igra slovenski reprezentant Benjamin Verbič.

Žreb parov šestnajstine finala evropske lige bo v ponedeljek, 14. decembra, na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu. Prve tekme bodo na sporedu 18. februarja, povratne pa 25. februarja prihodnje leto.

Od nadaljnjega tekmovanja se se poslovili trije slovenski nogometaši. Dejan Petrovič je član avstrijskega Rapida Dunaj, Adam Gnezda Čerin hrvaške Rijeke, Žiga Laci pa grškega AEK Atene. Dunajska ekipa je gostila Molde, v odločilni tekmi za drugo mesto v skupini B pa sta se tekmeca razšla z nedoločenim izidom 2:2. Za gostitelje sta zadela Marcel Ritzmaier in Melih Ibrahimoglu, za goste pa je oba gola dosegel Magnus Wolff Eikrem. Petrovič ni igral za Rapid.

Rijeka, ki jo vodi 37-letni slovenski trener Simon Rožman, je vse možnosti za napredovanje izgubila že na prejšnjih tekmah, na današnji, zadnji tekmi pa je na kolena položila nizozemski AZ Alkmaar in slavila z 2:1. Za hrvaško ekipo je prvi gol dosegel nekdanji igralec Olimpije Luka Menalo, drugega pa Ivan Tomečak. Za gostujočo ekipo je v polno zadel Owen Wijndal.

Grški AEK je gostoval pri angleškem Leicestru in izgubil z 0:2. Za otoško ekipo sta med 12. in 14. minuto zadela Cengiz Under in Harvey Barnes, Laci pa je celotno tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce.

Statistika tekme Dinamo Zagreb - CSKA Moskva
Statistika tekme Dinamo Zagreb - CSKA Moskva FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.