Nogomet

Dinamo brez novega čudeža: Emery proti Arsenalu, rdeče vrage čaka Roma

Villarreal, 15. 04. 2021 21.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

V Evropski ligi smo dobili vse štiri polfinaliste. Villarreal je zmago na prvi tekmi proti Dinamu v Zagrebu zanesljivo kronal na domači zelenici z novim slavjem (2:1). Za finalno vozovnico pa se bo četa Unaia Emeryja pomerila z Arsenalom, ki je v drugo na gostovanju povsem razbil praško Slavio (0:4). Drugi polfinale bo med Romo, ki je zdržala nalet Ajaxa v drugem polčasu za napredovanje s skupnim izidom 3:2, in Manchester Unitedom. Rdeči vragi so bili na Old Traffordu še drugič boljši od Granade.

Paco Alcacer in Gerard Moreno sta z zadetkoma v prvem polčasu pokopala vse upe Dinama.
Paco Alcacer in Gerard Moreno sta z zadetkoma v prvem polčasu pokopala vse upe Dinama. FOTO: AP

Dinamo, hrvaški prvak, je prvo tekmo v Zagrebu izgubil z 0:1, a je bil pred gostovanjem vseeno optimističen. Toda neupravičeno, saj so bili Španci zopet boljši tekmec. To velja predvsem za prvi polčas, ki ga je Dinamo odigral, kot da bi branil vodstvo. Zato je bil kaznovan, domači so ob koncu prvega dela dosegli dva gola, po katerih je bil polfinalist praktično znan. Prvi gol je iz sumljivega položaja, stranski sodnik je celo dvignil zastavico zaradi nedovoljenega položaja, a se VAR z njim ni strinjal, v 36. minuti dosegel Paco Alcacer, v 43. minuti je mrežo zatresel še Gerard Moreno. Častni gol za Zagrebčane je bil v 74. minuti delo Mislava Oršića.

Statistika tekme Villarreal – Dinamo Zagreb
Statistika tekme Villarreal – Dinamo Zagreb FOTO: Sofascore.com

Topničarji so na prvi tekmi doma pokazali bore malo, zato njihove delnice niso kotirale najvišje. Poleg tega je kapetan in prvi napadalec Pierre–Emerick Aubameyang naznanil, da je na nedavnem reprezentančnem zboru z Gabonom staknil malarijo, tako da ga tokrat ni bilo v kadru. 

Slavia se je na že omenjeni tekmi na Emiratesu izkazala za zelo žilavega tekmeca, tokrat pa temu niti slučajno ni bilo tako. Nogometaši Arsenala so od prve minute krenili po zadetek, kar se jim je obrestovalo že v 14. minuti, ko je po strelu Bukaya Sake, ki je zadel vratnico, odbitek v mrežo domačih pospravil Emile Smith-Rowe. A sledila je dolga prekinitev, po kateri je VAR pokazal, da je v začetku akcije prišlo do prepovedanega položaja, tako da zadetek ni bil priznan. Le štiri minute kasneje pa so Londončani le povedli, ko je podajo Smith-Rowa v zadetek iz bližine pretvoril Nicolas Pepe. V 21. minuti je na semaforu že pisalo 0:2, ko je z najstrožje kazni v polno meril Alexandre Lacazette, le tri minute kasneje pa je bil potnik med štiri najboljše dokončno odločen po sijajnem zaključku Sake. 

V drugem delu je Lacazette še drugič meril v polno, skupno je na zadnjih dveh tekmah v vseh tekmovanjih dosegel kar štiri zadetke, za visoko zmago Arsenala s 4:0. 

Statistika tekme Slavia Praga – Arsenal
Statistika tekme Slavia Praga – Arsenal FOTO: Sofascore.com

United je proti Granadi večji del posla opravil že pred tednom, ko je slavil z 2:0. Tokrat je že v šesti minuti Edinson Cavani tekmecem pokazal, da je polfinale za njih utopija, drugi gol pa so si gostje prek Jesusa Valleja v zadnjih trenutkih tekme zabili kar sami.

Tudi Roma je z gostovanja prinesla zelo ugoden izid, Ajax je v Amsterdamu premagala z 2:1. Toda na svojem stadionu se je v prvem delu tekme praktično le branila. Sicer uspešno, saj Nizozemcem ni pustila nobene prave priložnosti.

V 49. pa je vendarle prejela gol in prišla v neugoden položaj. Dolgo podajo v prazen prostor je izkoristil Brian Brobbey, Dušan Tadić je kmalu zatem dosegel še en zadetek, ki pa ga je sodnik po ogledu VAR-a razveljavil zaradi predhodnega prekrška. Po 60-minutni ofenzivi so gostom pošle moči, kar so Rimljani izkoristili, Edin Džeko je izid izenačil, Ajaxu pa do konca ni več uspelo resneje ogroziti vrat domačih.

V polfinalu se bosta udarila Villarreal in Arsenal ter Roma in Manchester United. 

Statistika tekme Manchester United – Granada
Statistika tekme Manchester United – Granada FOTO: Sofascore.com

Evropska liga, 15. april, povratne tekme četrtfinala, izida: 

Villarreal – Dinamo Zagreb 2:1 (2:0); 1:0*
Alcacer 36., Moreno 43.; Oršić 74.

Slavia Praga – Arsenal 0:4 (0:3); 1:1*
Pepe 18., Lacazette 21. (11-m.), 77., Saka 24. 

Manchester United – Granada 2:0 (1:0); 2:0*
Cavani 6., Vallejo 90. (ag.)

Roma – Ajax 1:1 (0:0); 2:1*
Džeko 72.; Brobbey 49. 

*Izid prve tekme

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
16. 04. 2021 10.41
čudeži se ne dogajajo vsak teden