Nogomet

Evropski nogometni superpokal delno odprt tudi za gledalce

Nyon, 25. 08. 2020 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letošnji evropski superpokal med münchenskim Bayernom, zmagovalcem lige prvakov, in Sevillo, zmagovalko evropske lige, bo delno odprt tudi za gledalce, je sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa). Na tekmi, 24. septembra, v Budimpešti bo lahko zasedenih do 30 odstotkov sedežev v Puskas Areni. Ta lani odprti prenovljeni stadion sprejme 67.215 gledalcev.

Uefa bo na ta način preverila vpliv gledalcev na svoj protokol, ki ga je poimenovala "Vrnitev v tekmovanja" in vsebuje natančne zdravstvene in higienske ukrepe v času pandemije novega koronavirusa.

Ostale evropske tekme se bodo do nadaljnjega še naprej igrale pred praznimi tribunami, je znova Uefa potrdila odločitev svojega izvršnega odbora iz 9. julija.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je vesel, da bo superpokalni obračun med bayernom in Sevillo spremljalo določeno število gledalcev na tribunah Puskas Arene v Budimpešti.
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je vesel, da bo superpokalni obračun med bayernom in Sevillo spremljalo določeno število gledalcev na tribunah Puskas Arene v Budimpešti. FOTO: Damjan Žibert

"Pomembno je, da se je nogomet vrnil tudi v teh težkih časih, četudi brez gledalcev, toda obenem je igra izgubila nekaj duše," je v sporočilu Uefa dejal predsednik evropskega nogometa Aleksander Čeferin.

"Upamo, da bo poskus na superpokalu v Budimpešti začetek vračanja gledalcev na naše tekme. Tesno sodelujemo z Nogometno zvezo Madžarske in tamkajšnjo vlado, da bi zagotovili varnost in zdravje vsem udeležencem, tako igralcem kot gledalcem. Zagotovo ne bodo tvegali varnosti ljudi," je še dodal Čeferin.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
25. 08. 2020 19.01
+5
Lepo da se počasi navijače vrača na stadione...veseli predvsem to da bo tekma na ogromnem stadionu kar še vedno lahko pride cca.20.000.gledalcev..ce bodo na 1,5m.razdalje
RUBEŽ
25. 08. 2020 18.45
-1
Se vidimo v Budimpešti. BAYERN NAD VSEMI, SMO KAR SMO. Vprašanje za admina : je zdaj zapisano pravilno, glede na to, da ste komentarje, kjer sem zapisal ta dva slogana BAYERN - a v originalnem zapisu, v nemščini, izbrisali.
dajno
25. 08. 2020 18.40
-4
Sevilla zmaga :-)
Diegol14
25. 08. 2020 17.00
+17
Za Olimpijo se ni treba bat, itak jih je samo 10 navijaćev največ..