Nogomet

Evropsko slovo z dvignjeno glavo: 'Zmaga je bila zares zaslužena'

Bratislava, 15. 12. 2023 06.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Olimpije so bili pred zadnjim krogom Konferenčne brez možnosti za napredovanje, a so kljub temu na gostovanju po pogumni predstavi z 2:1 ugnali Slovan iz Bratislave. Trener zmajev Zoran Zeljković je bil kakopak zadovoljen s predstavo svojih varovancev, posebno pa se je zahvalil tudi navijačem, ki so dodobra napolnili gostujoči sektor v slovaški prestolnici.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Olimpija z 2:1 ugnala Slovan
    02:46
    Iz 24UR: Olimpija z 2:1 ugnala Slovan
  • Pedro Lucas izjemen večer v Bratislavi kronal še z drugim zadetkom za vodstvo Olimpije 2:1.
    01:47
    Pedro Lucas izjemen večer v Bratislavi kronal še z drugim zadetkom za vodstvo Olimpije 2:1.
  • Grob prekršek Milana Borjana za neposredni rdeči karton
    01:52
    Grob prekršek Milana Borjana za neposredni rdeči karton
  • Blackman v 27. minuti izenačil izid na 1:1
    01:23
    Blackman v 27. minuti izenačil izid na 1:1
  • Pedro Lucas v 17. minuti popeljal Olimpijo v vodstvo z 1:0
    01:19
    Pedro Lucas v 17. minuti popeljal Olimpijo v vodstvo z 1:0

Olimpija je svoje krstno nastopanje v skupinskem delu evropskih tekmovanj sklenila s štirimi porazi in dvema zmagama. Na koncu lahko zmaji obžalujejo predvsem slab začetek sezone, ko so izgubili trikrat zapored, najbolj je bolel poraz v tretjem krogu na Ferskih otokih, kjer je bil Klaksvik boljši s 3:0. 

Kazalo je na pravo katastrofo Olimpije, a so se varovanci Zorana Zeljkovića v drugem delu prebudili. Najprej so doma ugnali že omenjeni Klaksvik (2:0), v zadnjem krogu pa na krilih izjemne podpore navijačev še Slovan, ki bo v izločilne boje napredoval z drugega mesta.

"Vedno je lepo, ko leto zaključiš z zmago. Fantje so si to zaslužili. Mislim, da je zmaga proti Slovanu zares zaslužena. Igrali smo zelo dobro. Izredno vesel sem, da smo uspeli na takšen način končati prvi del sezone in evropsko udejstvovanje," je črto pod zmago in evropske nastope v sezoni 2023/2024 potegnil Zoran Zeljković.

Zoran Zeljković je mnenja, da je bila zmaga zmajev v Bratislavi povsem zaslužena.
Zoran Zeljković je mnenja, da je bila zmaga zmajev v Bratislavi povsem zaslužena. FOTO: Damjan Žibert

Glavni junak zmage je bil z dvema goloma Pedro Lucas. Prvega je dosegel po premeteni kombinaciji s prostega strela, ko mu je na presenečenje domače obrambe odlično globinsko žogo poslal Rui Pedro. Slovan je sicer uspel izenačiti le 10 minut kasneje. V 58. minuti pa je Pedro Lucas končni izid postavil z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. 

'Pokazali smo, da znamo igrati nogomet'

Medvedjo uslugo je svojim soigralcem naredil nekdanji vratar Crvene zvezde Milan Borjan, ki je bil nekaj minut pred tem izključen, ko je nespametno zapustil svoja vrata in pri tem podrl Marka Bresta. Po mnenju Zeljkovića je bil to trenutek, ki je obrnil srečanje. 

"Po rdečem kartonu domačega vratarja je bilo vse lažje. Ne glede na to, nismo se bali igrati. Hoteli smo se nadigravati. Pokazali smo, da znamo igrati nogomet. Mogoče smo v prvem polčasu premalo napadali prostor, kasneje smo to izvajali veliko bolje in v zaključku srečanja bi lahko dosegli še kakšen zadetek več. Priložnosti je bilo kar nekaj," je povedal za klubsko spletno stran. 

Zmaga iz finančnega vidika vse prej kot zanemarljiva 

V Ljubljani rojeni trener zmajev je imel po obračunu posebne besede za vse navijače kluba, ki so množično pripotovali v slovaško prestolnico: "Vzdušje na gostujočem sektorju je bilo fantastično! Moram priznati, da navijačev nisem pričakoval v tako velikem številu. Pokazali so, da jim Olimpija veliko pomeni. Povsod so z nami. To je tudi za vse nas v klubu zelo pomembno. Prepričan sem, da če bomo skupaj nanizali dobre rezultate, jih bo v prihodnje z nami vedno več."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmaji so z zmago lepo napolnili klubsko blagajno, saj vsake tri točke v Konferenčni ligi prinašajo pol milijona evrov. Ker je Klaksvik izgubil proti Lilleu, so Ljubljančani na koncu v skupini zaključili na tretjem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja