Nogomet

Werner med strelci prvič po dveh mesecih, četrtoligaš izločil Leeds

London, 10. 01. 2021 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V angleškem pokalu FA so se obračuni tretjega kroga nadaljevali v nedeljo. Chelsea, Manchester City in Tottenham so prek nižjeligašev zanesljivo napredovali, se pa je pri četrtoligašu Crawley Townu opekel Leeds United, ki je izgubil s kar 0:3. Veliko sramoto za Leeds je v 90. minuti začinil trener Crowleyja, ki je v igro poslal kar zvezdnika resničnostnih šovov, za katerega je bila to prva tekma po desetih letih.

Timo Werner je pred tem nazadnje zabil Sheffield Unitedu 7. novembra.
Timo Werner je pred tem nazadnje zabil Sheffield Unitedu 7. novembra. FOTO: AP

Frank Lampard si je v obračunu z Morecambejem, sedmo ekipo četrte angleške nogometne lige, želel, da bi njegovi varovanci zopet našli pot do vrat nasprotnika, kar jim je v zadnjih tekmah v Premier League uspevalo sila redko. Želja se mu je uresničila. Ob zmagi s 4:0 so v polno zabili Mason Mount, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi in Kai Havertz. Predvsem oba nemška reprezentanta sta bila v zadnjih tednih po skromnih predstavah na udaru številnih kritikov, z zadetkoma pa sta jih vsaj nekoliko utišala, čeprav je šlo za obračun proti popolnemu "outsiderju".

Podobno uspešen je bil Manchester City, ki je s 3:0 ugnal Birmingham City. Meščani so vse rešili že v prvem polčasu. Dvakrat je v polno meril Bernardo Silva, tretji zadetek pa je zabil Phil Foden

Bielsov dan za pozabo
Se pa je na gostovanju pri Crawley Townu, ki je v četrti angleški ligi le mesto pred Morecambejem, opekel Leeds United. Marcelo Bielsa je v igro poslal kar nekaj prvokategornikov, v napadu je denimo začel španski reprezentant Rodrigo, a niti njemu ni uspelo preprečiti prave pravcate sramote. Crawley je vse tri zadetke dosegel v drugem polčasu. 

Da bi bilo za Leeds vse skupaj še slabše, je poskrbel domači trener John Yems, ki je v igro v 90. minuti poslal Marka Wrighta. Gre za 33-letnega zvezdnika resničnostnih šovov, ki se je z nogometom ukvarjal v mladostniških letih, nazadnje pa je igral za Thurrock leta 2011. Po skoraj desetletju odsotnosti se je sredi decembra dogovoril s Crawley Townom, ki mu za usluge ne plačuje, to pa je bil zanj sploh prvi – in verjetno tudi zadnji – nastop za klub. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tottenham s petardo kronal praznik osmoligaša
Angleški osmoligaš Marine je postal šele tretji predstavnik te ravni angleškega nogometa, ki se mu je uspelo prebiti vse do tretjega kroga FA pokala. Za nagrado ga je čakal domači obračun s Tottenhamom. Pri izidu 0:0 so nogometaši Marina stresli celo prečko, nato pa sta Brazilca Vinicius s hat-trickom in Lucas Moura z natančnim prostim strelom že do omora poskrbela za prednost s štirimi zadetki. V drugem delu se je v zgodovino vpisal še 16-letni Alfie Devine, ki je postal najmlajši strelec v zgodovini Spursov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FH540
10. 01. 2021 17.58
-2
Pa se to proti cetrto ligasu 😂😂😂😂😂😂😂
Brcavrit
10. 01. 2021 19.03
+3
Pojdi v Leeds in se tam poskusi norca delat iz njihovega kluba. Dvomim, da boš zdržal deset sekund.