Nogomet

FA pokal: Rdeči vragi še naprej nizajo zmage, Chelsea do napredovanja po dvojčku Morate

Manchester, London, 05. 01. 2019 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V tretjem krogu angleškega FA pokala je Manchester United na Old Traffordu gostil Reading. Rdeči vragi so pod vodstvom Oleja Gunnarja Solskjaera povsem prerojeni, a so imeli ob tekmi z drugoligašem nemalo težav. Zmago v pokalu sta Unitedu že v prvem polčasu prinesla Juan Mata in Romelu Lukaku (2 : 0). Zmago si je na tekmi proti Nottinghamu zagotovil tudi londonski Chelsea. Za modre je dva zadetka vknjižil Alvaro Morata (2:0).

Nogometaši Manchester Uniteda so zaigrali v povsem spremenjeni postavi, a kljub temu uspeli vknjižiti zmago. Posest žoge je bila sicer na strani gostov, ki so prednjačili tudi v strelih na gol. 

Ole Gunnar Solskjaer pridno niza zmage na trenerskem stolčku rdečih vragov.
Ole Gunnar Solskjaer pridno niza zmage na trenerskem stolčku rdečih vragov. FOTO: AP

Mreža Readinga se je prvič zatresla v 22. minuti, ko se je, po prekršku Omarja Richardsa nad Juanom Mato, ki je pred vrati skušal podati Fredu, vragom nasmehnila priložnost z bele točke. Enajstmetrovko je z natančnim strelom v desno stran vrat izkoristil prav Mata.

United je svojo prednost v sodnikovem podaljšku prvega polčasa še povišal. Alexis Sanchez je z lepo podajo zaposlil Romela Lukakuja, ki je prehitel branilce in premagal gostujočega čuvaja vrat ter poskrbel za končnih 2 : 0. V drugem delu tekme je bila obramba rdečih vragov večkrat na preizkušnji, a so domači uspeli odbiti vse napade in si zagotovil vstopnico za napredovanje v četrti krog. 

POSTAVI

Modri do napredovanja v drugem polčasu
Londonski Chelsea je na Stamford Bridgeu gostil Nottingham. Tudi modri so nastopili v okrnjeni postavi, a bili pred domačimi navijači boljši tekmec in se zasluženo veselili uvrstitve v naslednji krog. 

Morata je z zadetkoma prekinil strelski post.
Morata je z zadetkoma prekinil strelski post. FOTO: AP

Že v prvem polčasu je lepo priložnost za vodstvo z enajstih metrov zapravil kapetan Cesc Fabregas, ki je (najverjetneje) odigral zadnjo tekmo v dresu Chelseaja. Po poročanju tujih medijev je Španec tik pred podpisom pogodbe z Monacom. 

Po prvih 45. minutah brez zadetka je Maurizio Sarri na zelenico poslala okrepitve, namesto Rubena Loftusa-Cheeka je vstopil Eden Hazard in spremenil ritem igre. Že štiri minute po začetku drugega polčasa je modre v vodstvo povedel Alvaro Morata. Španec naj ne bi bil preveč zadovoljen s svojim statusom v klubu, a tega na zelenici ni bilo moč čutiti. Deset minut po prvem zadetku se je njegovo ime še drugič znašlo na seznamu strelcev. 

Po novem predložku mladega Calluma Hudsona-Odoia je Morata žogo z glavo usmeril naravnost v mrežo ter s tem poskrbel za zmago Chelseaja. 

POSTAVI

Zmage in napredovanja so se veselili tudi nogometaši Arsenala. Ti so slavili s 3:0 na gostovanju na Bloomfield Roadu v Blackpoolu. Dva zadetka je že v prvem polčasu zabil mladi angleški napadalec, komaj 19-letni Joseph Willock, piko na i pa je v drugem delu tekme postavil precej bolj izkušeni, a še vedno mladi, 22-letni Alex Iwobi.

Izid: 

Manchester United - Reading 2:0 (2:0)
Mata 22./11-m, Lukaku 45+4

Chelsea - Nottingham 2:0 (0:0)
Morata 49., 59.

Blackpool - Arsenal 0:3 (0:2)
Willock 11., 37., Iwobi 82. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
06. 01. 2019 10.06
-2
Ni napihjenega portugalceka več.. Največja prevara od trenerjev