Nogomet

Southampton in Chelsea kot zadnja v četrtino finala FA pokala

Wolverhampton, 11. 02. 2021 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Southamptona so kot sedmi prišli do napredovanja v četrtino finala FA pokala, kjer se bodo udarili z rivalom z južne obale Bournemouthom. Na premierligaškem obračunu so svetniki z 2:0 v gosteh ugnali Wolverhamtpon, v polno sta merila Danny Ings in Stuart Armstrong. Zadnjega potnika med osem najboljših pa je dal spopad Barnsleyja in Chelseaja, ki so ga po zadetku Tammyja Abrahama dobili slednji. Londončane v nadaljevanju čaka Sheffield United.

Statistika tekme Wolverhampton – Southampton
Statistika tekme Wolverhampton – Southampton FOTO: Sofascore.com

Še pred zadnjima dvema tekmama v osmini finala FA pokala so organizatorji že opravili žreb za naslednjo fazo. Zelo zanimiv bo obračun med Evertonom, ki je napredoval po pravem trilerju proti Tottenhamu (5:4), in vodilno ekipo Premier League Manchester Cityjem. Za derbi kroga pa lahko označimo spopad tretje- in drugouvrščene ekipe angleškega prvenstva, Leicester City bo gostil Manchester United. Za lokalni spopad južne obale pa bo poskrbela tekma med Bournemouthom in Southamptonom, ki je z zmago na gostovanju pri Wolverhamptonu nadgradil uspeh v prejšnjem krogu, ko je doma ugnal aktualnega prvaka tega tekmovanja Arsenal. 

Kot zadnji si je pot med osem najboljših utrl londonski Chelsea, ki pod vodstvom Thomasa Tuchla nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat se je sicer dolgo mučil pri 13. ekipi angleške druge lige Barnsleyju, muk pa je Londončane odrešil Tammy Abraham, ki je v 64. minuti dosegel gol za 0:1, ki je bil, kot se je kasneje izkazalo, tudi edini na tekmi. Chelsea bo v četrtfinalu na domačem Stamford Bridgeu pričakal Sheffield United, ki je še vedno zadnja ekipa Premier League, a je v zadnjih tednih močno popravil svojo formo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

FA pokal, četrtfinale, 11. februar, izida: 

Wolverhampton – Southampton 0:2 (0:0)
Ings 49., Armstrong 90.

Barnsley – Chelsea 0:1 (0:0)
Abraham 64. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
11. 02. 2021 21.27
Čestitke za zmago