Fabio Cannavaro: Najbolj realno je razmišljati o novi sezoni

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.V.
KOMENTARJI
13
Nekdanji izjemni branilec in svoj čas tudi kapetan italijanske nogometne izbrane vrste Fabio Cannavaro svetuje, naj odgovorni možje v evropskem nogometu zaključijo aktualno sezono in se raje osredotočijo na naslednjo. "V danih razmerah je popoln nesmisel razmišljati o možnosti, da bi se lahko aktualna sezona zavlekla globoko v poletje," iz kitajskega Gvangžuja sporoča 46-letni Neapeljčan.

Nekdanji član Napolija, Parme, milanskega Interja, Juventusa in madridskega Reala Fabio Cannavaro tretjo sezono zapovrstjo opravlja vlogo glavnega trenerja pri kitajskem prvoligašu Gvangžu Evergrande, obenem pa od lanskega leta kot selektor 'bdi' tudi nad tamkajšnjo člansko izbrano vrsto. 

V priljubljenem nogometnem podcastu 'El Partidazo de la cadena COPE'se je 46-letni strokovnjak dotaknil aktualnih tem, ki pretresajo svet in posledično tudi vrhunski šport vsled širitve pandemije koronavirusa. "Virus v "mojem" Gvangžuju je pod nadzorom, tako da se življenje vrača v ustaljene tirnice," je uvodoma dejal Cannavaro, ki pravi, da so ostri ukrepi tako rečeno odpravljeni. "V provinci Gvangžu so bili v veljavi vsega dva tedna, nato so se postopoma stvari začele vračati v normalno stanje. V zgolj dveh dneh se je, denimo, zaključila moja karantena na Kitajskem, kar za nas v primerjavi s prizori, ki smo jim v zadnjih tednih priča iz Italije in Španije, deluje kot malce podaljšan dopust," pravi Fabio Cannavaro, ki, kot že rečeno, z budnim očesom spremlja dogajanje v rodni Italiji in Španiji, kjer je nekoč nosil dres kraljevega kluba.  

Nekoč izjemni italijanski branilec, danes pa trener kitajskega prvoligaša iz Gvangžuja Fabio Cannavaro, poziva odgovorne može v evropskem nogometu, naj zaključijo aktualno sezono in se raje osredotočijo na naslednjo.
Nekoč izjemni italijanski branilec, danes pa trener kitajskega prvoligaša iz Gvangžuja Fabio Cannavaro, poziva odgovorne može v evropskem nogometu, naj zaključijo aktualno sezono in se raje osredotočijo na naslednjo.FOTO: AP

"Težko je karkoli napovedati, a bojim se, da bosta omenjeni državi potrebovali veliko časa, da se v prvi vrsti zdravstveno in posledično življenjsko stanje vrneta v zadovoljujoče stanje. Kar se športa, predvsem pa nogometa tiče, raje pozabimo na preostanek letošnje sezone in se osredotočimo na obdobje od septembra naprej. Ljudem pa toplo priporočam, naj upoštevajo vsa navodila oziroma napotke državnih oblasti, kajti edino na ta način bodo preprečili virusu, da bi se takšno hitrostjo širil še naprej. Kitajska naj bo zgled preostanku sveta, kako se učinkovito spopasti z zloglasnim koronavirusom," je še sporočil Italijan na začasnem delu na Kitajskem.