Nogomet

Capello svetuje Juventusu: Če bi moral, bi Dybalo zamenjal za Kana

Torino, 29. 12. 2020 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik Juventusa Paulo Dybala letos niza toplo-hladne predstave in ni med tistimi, na katere najbolj računa Andrea Pirlo. Zato se v zadnjem času porajajo številna namigovanja, da bi sicer izjemni Argentinec utegnil zapustiti Torino. Oglasil pa se je tudi nekdanji trener stare dame Fabio Capello, ki meni, da bi Juve Dybalo moral zamenjati za Harryja Kana.

Fabio Capello je med letoma 2007 in 2012 sedel na trenerskem stolčku angleške izbrane vrste.
Fabio Capello je med letoma 2007 in 2012 sedel na trenerskem stolčku angleške izbrane vrste. FOTO: AP

Nekdanji trener Milana, Rome in Juventusa je v intervjuju za La Gazzetto dello Sport dejal, da bi bil Harry Kane odlična zamenjava v primeru, da klub zapusti Paulo Dybala. "Rekel sem že, da Dybale nikakor ne bi zamenjal za Paula Pogbaja. Če pa bi ga že moral, bi ga za Kana. Je odličen napadalec, čvrst in dober v skoku. Mislim, da bi Juventusu ustrezal njegov slog igre." 

Capello je iskal tudi vzroke, zakaj Dybala v tej sezoni ni več tako prepričljiv. "Videti je nekoliko nedorečeno. Na trenutke te prepriča, nato pa te znova pusti v dvomu. Ne glede na vse pa je še vedno izjemen. Ima vse, kar potrebuje nogometaš na njegovem nivoju. Če vprašate mene, se mora vrniti na svojo najboljšo fizično raven. Dybalova igra je zelo odvisna od dvobojev 1 na 1, ki pa jih ne boš dobival, če nisi fizično stoodstoten." 

"Zagotovo je za vse skupaj kriv tudi covid-19. Nogometaši so vselej v dvomu. En pozitiven test in treniranja z ekipo je konec, kar pa med sezono pride do izraza," je še dodal legendarni strateg iz Škocjana ob Soči. 

Prestopni rok se na Apeninskem polotoku sicer uradno začne 4. januarja. Trajal bo do 1. februarja. 

'Spominja me na Savićevića'
74-letnik se je v nadaljevanju intervjuja spomnil tudi na nekdanjega varovanca pri Milanu, ki ima po njegovem mnenju podobne kvalitete kot 27-letni Argentinec. "Dybala lahko na igrišču počne praktično vse. Tudi zelo prilagodljiv je. Lahko zaigra skupaj z Alvarom Morato in Cristianom Ronaldom, kar marsikomu ne bi uspelo. Spominja me na Dejana Savićevića. Imel je izjemen pregled nad igro, kakor Dybala, pa tudi vrhunske sposobnosti preigravanja." 

"Morda je Paulo nekoliko bolj individualističen tip nogometaša. Savićević je bil boljši pri asistencah, hitro je uspel pripraviti pravo podajo. Je pa res, da je Dybala po mojem mnenju boljši v zaključevanju akcij," je Argentinca in Črnogorca, nekdanjega nogometaša Crvene zvezde in Milana, primerjal Capello. 

Vrhunci kariere Dejana Savićevića:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Harmo1980
02. 01. 2021 17.34
+1
Dybala se je izgubil oziroma se je začel izgubljati v povprečju odkar je prišel v klub Ronaldo...
igor1
01. 01. 2021 12.17
-1
il genio je il genio
User792410
01. 01. 2021 12.13
+3
Capello svetuje Juventusu: "Če bi moral, bi Dybalo zamenjal za Kanea." Se mi zdi, da se je Capello malo napačno izrazil (napisal)!? Bolj realnosti ustrezno bi bilo, da bi v izjavi namesto besede moral uporabil besedo LAHKO...
TEDO84bv0MEDO
01. 01. 2021 18.12
+1
NB777
01. 01. 2021 11.53
+6
Kane je golgeter pa tudi na jboljsi asistent premier league, vprasanje pa je koliko svobode bi imel poleg Ronalda, mislim da je najbolje za Kanea da ostave kjer je.
TEDO84bv0MEDO
01. 01. 2021 18.14
-2
Točno tako. Nikomur se ne splača iti v klub, ki ima samo enega napadalca. Griezmann je bil tak v Atleticu, bil je uspešen, zdaj mu gre slabo, ker ni več prost napadalec.
Kollerik
01. 01. 2021 11.26
+5
Antipatičen in domišljavi mulo, ki ni niti M od kakšnega Messija...