Nogomet

Atletico že razmišlja o poletju: Fabregas naslednja okrepitev?

London, Madrid, 13. 10. 2018 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po rekordnem poletnem prestopnem roku, v katerem je madridski Atletico za okrepitve namenil več kot 123 milijonov evrov, je ekipa slovenskega vratarja Jana Oblaka pripravljena še dodatno razširiti igralski kader v boju za španski naslov in naslov v Ligi prvakov. V Madridu bi lahko že to poletje pristal član Chelseaja Cesc Fabregas.

Fabregas (v modrem dresu) je pri Chelseaju, tudi zaradi težav s poškodbo, zaenkrat na stranskem tiru.
Fabregas (v modrem dresu) je pri Chelseaju, tudi zaradi težav s poškodbo, zaenkrat na stranskem tiru. FOTO: AP

Katalonski vezist Cesc Fabregas, produkt nogometne šole Barcelone, bi se lahko po igranju za katalonski ponos, Arsenal in Chelsea vrnil v domačo Španijo in že v naslednji sezoni zaigral za madridski Atletico. Tako je poročal otoški časnik Daily Mirror, ki opozarja na dejstvo, da se Fabregasu pogodba s Chelseajem izteče junija naslednje leto, zato bi lahko ekipo Jana Oblaka okrepil brezplačno.

Fabregas, ki mu je uvod v novo sezono pod taktirko zaenkrat zelo uspešnega trenerja Maurizia Sarrija pokvarila poškodba, je sicer nedavno z izbranimi besedami spregovoril o italijanskemu strategu, ki mu je nazadnje priložnost ponudil na tekmi skupinskega dela Lige Evropa z madžarskim Vidi FC (1:0), za gostovanje pri Southamptonu, Chelsea je spet zanesljivo slavil s 3:0, pa je Katalonec vnovič obsedel na klopi.

CHELSEAVIDI

Izboljšal bi igro kratkih podaj
Njegovi situaciji pri modrih bojda skrbno sledijo pri madridskem Atleticu, kjer jim ni ušlo, da je 31-letni nogometaš zaenkrat zaigral le na štirih tekmah v novi sezoni, v novincih Jorginhu in Mateu Kovačiću pa ima hudo (in predvsem mlajšo) konkurenco, medtem ko je francoski virtuoz N'Golo Kante seveda nezamenljiv.

Madridski dnevnik AS poroča, da si želijo madridski rdeče-beli v ekipo s Fabregasom vnesti nekaj več izkušenj, saj je njihova vezna vrsta zelo mlada (najstarejši je Koke s 26 leti), zato je bil letošnji odhod kapetana Gabija Fernandeza skupaj s slovesom podobno izkušenega Tiaga Mendesa še toliko bolj boleč.

ATLETI

"Cesc je igralec, ki ima veliko mednarodno težo, k Atleticu pa bi lahko prišel brez odškodnine. Sredina igrišča bi s tem pridobila veliko izkušenj in se izboljšala v igri kratkih podaj, potem ko sta jo v tej sezoni že okrepila prihoda Rodriga in (Thomasa) Lemarja. Spet bi tudi združil moči z Diegom Costo, s katerim sta najbolje sodelovala v letih, ki sta jih skupaj preživela pri Chelseaju," je poročal AS.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.