Nogomet

Fabregas potrdil veselo novico: prababica premagala covid-19

Monte Carlo, Barcelona, 30. 04. 2020 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji španski reprezentant Cesc Fabregas je le nekaj dni po tem, ko je postalo znano, da se bo na lastno pobudo odpovedal zajetnemu delu plače v vrstah francoskega prvoligaša Monaca, prejel odlično novico ‒ v domači Kataloniji je njegova 95-letna prababica prebolela covid-19.

Fabregas (v sredini) se je od otoškega nogometa, kjer je naredil prve profesionalne korake pri londonskem Arsenalu, po povratku v Barcelono drugič poslovil po osvojitvi državnega naslova z mestnim tekmecem "topničarjev" Chelseajem.
Fabregas (v sredini) se je od otoškega nogometa, kjer je naredil prve profesionalne korake pri londonskem Arsenalu, po povratku v Barcelono drugič poslovil po osvojitvi državnega naslova z mestnim tekmecem "topničarjev" Chelseajem. FOTO: AP

Cesc Fabregas, ki je najslavnejše trenutke v karieri preživel pri Arsenalu, Barceloni in Chelseaju, je že na začetku meseca razkril, da so pri njegovi babici potrdili okužbo z novim koronavirusom, potem ko je v domu za starejše v domačem Arenys de Maru zbolelo kar 70 odstotkov varovancev. A Fabregas je v sredo potrdil veselo novico, da je 95-letnica povsem okrevala.

"Pri 95 letih je ozdravela po okužbi s koronavirusom. Včeraj je bil njen test negativen!" je prek Twitterja iz Monaka, kjer brani barve tamkajšnjega francoskega prvoligaša, sporočil Fabregas. "Moja prababica je superheroj, a nič od tega ne bi bilo mogoče brez pomoči vseh sester in zdravnikov, ki v vsakem trenutku tvegajo življenja, da bi bilo vsem nam bolje in da bi lahko živeli malce bolje v teh težkih časih. Hvala vsem ljudem iz doma Remei de Arenys de Munt, ker se tako žrtvujejo za starejše. Vse spoštovanje!!! Nič ni nemogoče. Hvala vam!!!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poskrbel bo tudi za plače zaposlenih, ki so na čakanju
Fabregas, ki je s špansko reprezentanco osvojil tudi en naslov svetovnega ter dva naslova evropskega prvaka, je vse od ustavitve tekmovanj z družino v Monte Carlu. Monačanov pa ne navdušuje zgolj njegova prelestna življenjska sopotnica Daniella Semaan Fabregas, temveč tudi nogometaševa nedavna odločitev, da se na lastno pest odpove delu plače, ki jo bo klub uporabil za plačevanje zaposlenih na čakanju.

32-letni vezist ima z belo-rdečimi sicer podpisano še več kot dveletno pogodbo, klubu pa je na pomoč priskočil s pobudo za 30-odstotno znižanje lastne plače in štirimesečnim odlogom. Z lastnim denarjem naj bi Fabregas tudi poskrbel, da člani podpornega osebja, ki skrbijo za člansko ekipo, tudi na čakanju še naprej prejemajo nespremenjena nakazila.

Francoski nogometaši nepopustljivi med pogajanji
Katalonec po poročanju ESPN vodi tudi pogajanja med klubom in nogometaši, ki se vlečejo že več tednov. Direktorji Monaca so najprej napovedali, da nameravajo nogometašem odvzeti 50 odstotkov plače (skupno zanje namenijo 150 milijonov evrov na leto), večjo denarno pogačo pa si od klubov v francoski Ligue 1 sicer razdelijo le še pri zvezdniškem Paris Saint-Germainu. Monaco ima tudi eno najštevilčnejših ekip v najmočnejših evropskih ligah s kar 29 igralci, samo Fabregas, ki je klub iz kneževine okrepil januarja 2019, pa na sezono zasluži 7,2 milijona evrov (neto).

Tujci za nameček v Monaku ne plačujejo davkov, soigralce pa zdaj produkt nogometne šole Barcelone poskuša prepričati, da sprejmejo vsaj 30 odstotkov nižjo plačo in tako pomagajo sprostiti pritisk na klubsko blagajno. Vsi klubi v Ligue 1 so sicer svoje zaposlene napotili na čakanje, dogovorov z nogometaši glede znižanja plač pa zaenkrat ni potrdil še noben prvoligaš.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Špartanec
30. 04. 2020 10.52
Rožice cvetijo
30. 04. 2020 09.40
+4
Sicer je bila zdrava, brez drugih zdravstvenih težav, očitno.
nikoli
30. 04. 2020 08.06
-3
On je star 32. Če ga je mama povrgla z 20, mamo babica z 20 in babico prababica z 20 je to 92. Gre skozi ja. :D
Rožice cvetijo
30. 04. 2020 09.41
+3
nikoli, povrgla je tvoja mama, pa si padel pregloboko na tla,od tod poškodba glave. Ubogi vsi okoli tebe.