Nogomet

Faraon ostal na prestolu: Salah drugič zapored afriški nogometaš leta

Dakar, 08. 01. 2019 23.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mohamed Salah, napadalec Liverpoola, je zaokrožil uspešen nogometni dan za Egipt. Drugo leto zaporedoma so ga izbrali za afriškega nogometaša leta, v konkurenci treh finalistov je šestindvajsetletnik premagal Senegalca in klubskega soigralca Sadia Maneja, tretje mesto je zasedel Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang.

Mohamed Salah (v rdečem dresu) je v minulem letu blestel v vrstah Liverpoola in z njim igral finale Lige prvakov, bil je tudi ključni mož Egipta pri preboju na SP v Rusiji.
Mohamed Salah (v rdečem dresu) je v minulem letu blestel v vrstah Liverpoola in z njim igral finale Lige prvakov, bil je tudi ključni mož Egipta pri preboju na SP v Rusiji. FOTO: AP

Lani je Liverpoolov as Mohamed Salah postal prvi Egipčan po letu 1983 in Mahmoudu al Khatibu s to nagrado. Najboljša afriška nogometašica je postala Južnoafričanka Chrestinah Kgatlana (Houston Dash), najboljši mladi nogometaš Maročan Achraf Hakimi (Real Madrid/Borussia Dortmund), najboljši trener pa njegov selektor, Francoz Herve Renard. Najboljša moška reprezentanca leta je Mavretanija, najboljša ženska pa Južnoafriška republika.

SALAH

V idealno afriško postavo so izbrali ugandskega vratarja vratarja Denisa Onyanga (Mamelodi Sundowns), reprezentanta Slonokoščene obale Serga Aurierja (Tottenham Hotspur) in Erica Baillyja (Manchester United), Maročana Medhija Benatiaja (Juventus), Senegalca Kalidouja Koulibalyja (Napoli), Ganca Thomasa Parteyja (Atletico Madrid), Gvinejca Nabyja Keitaja (Liverpool) Alžirca Riyada Mahreza (Manchester City), Senegalca Sadia Maneja (Liverpool), Gabonca Pierra-Emericka Aubameyanga (Arsenal) in Salaha.

Pred razglasitvijo najboljših nogometašev so v Dakarju tudi objavili, da bo Egipt gostil letošnje afriško prvenstvo, ki so ga odvzeli Kamerunu.

"Kralju Moju" so prek družbenih omrežij nemudoma čestitali tudi iz vrst Liverpoola:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
10. 01. 2019 19.53
Čudno, da ni Modrić tudi te nagrade dobil.
idiu3krasne
09. 01. 2019 08.22
-5
še klamele so ploskale...
Patuljak10
09. 01. 2019 18.41
+1
bi mogu messi dobit to nagrado mam prav? hahah