Drugi športi

Federer noče vnovič nositi švicarske zastave

London, 09. 07. 2012 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarski teniški as Roger Federer na odprtju iger v Londonu noče vnovič nositi švicarske zastave. "Ponudili so mi, a mislim, da bom dal to priložnost drugemu športniku," je dan po sedmi turnirski zmagi v Wimbledonu povedal Švicar.

Švicar je v Londonu poudaril, da je zastavo nosil že leta 2004 in 2008 ter da nima monopola na čast, da sme nositi zastavo. Ob tem je vnaprej jasno, da vnovič ne bo stanoval v olimpijski vasi, saj ga moti oddaljenost od prizorišč v Wimbledonu, zato bo za čas med igrami najel isto hišo, kot jo je imel v najemu med letošnjim turnirjem. "Ne želim spreminjati utečene rutine," je dejal Federer in dodal, da ga je v olimpijski vasi v Atenah motilo veliko stvari, zato se je težko zbral za nastope. Na zadnjih igrah v Pekingu je Federer skupaj z rojakom Stanislasom Wawrinko osvojil zlato medaljo v dvojicah. Tokrat je njegov cilj v Londonu zlata medalja v posamični konkurenci, saj gre za edino športno lovoriko, ki 31-letnemu Švicarju v bogati karieri še manjka.

Roger Federer je švicarsko zastavo nosil že na igrah leta 2004 in 2008.
Roger Federer je švicarsko zastavo nosil že na igrah leta 2004 in 2008. FOTO: Reuters

Generalka na grand slamu v Wimbledonu je uspela, zdaj bi rad zlato na Wimblympics (tako je turnir poimenoval časnik The Times). "Dejstvo, da sem tukaj letos zmagal, me seveda navdaja z dodatno motivacijo in samozavestjo," pravi teniški as.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GnilaRozica
10. 07. 2012 08.44
+4
Pri nas bi jo moral nositi od vsega začetka Rajmond Debevec....to bi šele bil monopol. Sicer pa geste Rogerja vedno znova kažejo da je ob eni največjih zvezd športa na svetu tudi Človek.
rko
09. 07. 2012 22.38
+7
*aplavz* NUMBER 1 ONLY ONE