Nogomet

Felix še tretji član Atletica s potrjeno okužbo

Madrid, 03. 02. 2021 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Joao Felix, napadalec Atletico Madrida, katerega član je tudi slovenski vratar Jan Oblak, je tretji nogometaš vodilnega kluba španskega prvenstva v tednu dni, ki je pozitiven na novi koronavirus. Kot so sporočili iz tabora Atletica, je Portugalec, za katerega so leta 2019 odšteli 126 milijonov evrov, v skladu s protokoli lige že v samoosamitvi.

Okužbe se širijo po taboru madridskega Atletica, ki je imel že pred težavami Felixa (na fotografiji), Carrasca in Hermosa veliko število okuženih nogometašev v preteklem etu.
Okužbe se širijo po taboru madridskega Atletica, ki je imel že pred težavami Felixa (na fotografiji), Carrasca in Hermosa veliko število okuženih nogometašev v preteklem etu. FOTO: AP

Joao Felix bo tako izpustil domačo tekmo Atletica proti Celti Vigo v španskem prvenstvu, manjkala pa bosta tudi Belgijec Yannick Ferreira Carrasco in Španec Mario Hermoso, ki sta bila pozitivna pretekli teden.

Atletico ima na prvem mestu španskega prvenstva Primera Division deset točk prednosti pred drugouvrščeno Barcelono, enako število točk kot Katalonci ima tudi mestni tekmec rdeče-belih Real Madrid. Atletico je odigral tudi tekmo manj in je v odličnem položaju v boju za drugi naslov prvaka v sedmih letih.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Če ne bo zapletov, bodo Felix, Carrasco in Hermoso svoji ekipi lahko pomagali tudi na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov, ki jo bo Atletico na domači zelenici odigral 23. februarja (začetek studijskega dela ob 20.30 na Kanalu A in VOYO). Nasprotnik Oblaka in soigralcev bo londonski Chelsea.

Do takrat morajo Madridčani, lani tretja ekipa španskega prvenstva, odigrati še kar štiri ligaške preizkušnje. Po domačem obračunu s Celto sledita dve gostovanji v Granadi in pri Levanteju, s tekmecem iz Valencie pa se bodo nato varovanci trenerja Diega Simeoneja le nekaj dni pozneje udarili tudi na svoji zelenici.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.