Nogomet

Fenomen van Dijk: Od pomivalca posode do najdražjega branilca na svetu

Liverpool, 21. 08. 2018 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le kdo bi si mislil, da je eden ključnih členov Liverpoolove obrambe nekoč za dobrih deset evrov pomival posodo v lokalni restavraciji? Virgil van Dijk se je v pičlih desetih letih od pomivalca posode povzpel v najdražjega branilca na svetu.

Liverpoolovi navijači so si ob okrepitvi zimskega prestopnega roka močno oddahnili. Čeprav so bili številni skeptični glede 85 milijonov evrov vrednega prestopa Virgila van Dijka, je Nizozemec v zadnje pol leta brez dvoma upravičil svojo ceno. Zakrpal je veliko luknjo v obrambi redsov, ki tako vse od njegove prihoda, v prvenstvu na domačem Anfieldu, še niso prejeli zadetka.

Kljub prepoznavnosti pa van Dijk ni pozabil na svoje korenine. Pred časom je svoj prvi klub razveselil s podpisanim dresom nizozemske reprezentance ter se ob tem zahvalil vsem trenerjem in ljudem, ki so mu tako ali drugače pomagali.
Kljub prepoznavnosti pa van Dijk ni pozabil na svoje korenine. Pred časom je svoj prvi klub razveselil s podpisanim dresom nizozemske reprezentance ter se ob tem zahvalil vsem trenerjem in ljudem, ki so mu tako ali drugače pomagali. FOTO: AP

Vendar pa njegovo življenje ni bilo venomer tako bleščeče. Da bi preživel je namreč nizozemski kapetan kot otrok pomival posodo v lokalni restavraciji. Dopoldan je treniral v lokalnem nogometnem klubu, popoldan pa služil denar s pomivanjem. Na dan je zaslužil dobrih deset evrov.

"Bil je dober delavec, ki svoje delo opravlja pošteno in profesionalno," je povedal lastnik restavracije Jacques Lips in pojasnil, da je skušal fanta odvrniti od igranja nogometa: "Govoril sem mu, da naj več dela in tako preneha sanjati o tem, da bo postal profesionalni nogometaš, saj bo le tako nekaj zaslužil. Seveda nisem mogel verjeti, ko se slišal, da je za 85 milijonov evrov prestopil v Liverpool. Še danes le težko verjamem." V opomin na neverjetno zgodbo nekdanjega zaposlenega je lastnik restavracije na steno restavracije izobesil van Dijkov dres. "Je sijajen mladenič, ki ga ne bomo nikoli pozabili. Še danes hranim njegovo številko telefona," pove Lips.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
21. 08. 2018 18.03
-2
nekam sumljivo vsak dan objavljate Liverpool
ehjaehja
21. 08. 2018 19.17
-8
preboli že barca že leta je v propadu in je le bleda senca ni več alvesa,xavija,puyola,inieste,Ronaldinha,sedaj maste lažnega idola kjessija,zato pa nemroeste osvojiti lige prvakov :) 😉😉😄😄🙈🙈🙊🙊
Mirhollio
21. 08. 2018 20.48
+5
Nekam sumljivo je blo brat zadnja leta vsak kuc.v dan o barsi pa stali madridski... Je pac v vzponu kaj te ti glumis nekaj...?