Nogomet

Ferdinand: Dovolj je! Čas je, da Solskjaer prepusti mesto drugemu

Manchester, 09. 11. 2021 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po drugem zaporednem prvenstvenem porazu na domačem Old Traffordu, ki ga je rdečim vragom prizadejal mestni tekmec Manchester City (0:2), so se v otoških medijih znova oglasili dežurni kritiki, ki stratega Manchester Uniteda Oleja Gunnarja Solskjaerja pozivajo k odstopu. Med drugimi tudi Norvežanov nekdanji soigralec Rio Ferdinand, ki ne skriva razočaranja nad trenutno podobo moštva.

Nogometaši Manchester Uniteda nadaljujejo z neprepričljivimi predstavami tako na domačem kot tudi mednarodnem prizorišču. Na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah so izgubili kar štirikrat, od tega gladko v dveh derbijih - proti Liverpoolu (0:5) in nazadnje Manchester Cityju (0:2). Da bo nezadovoljstvo privržencev rdečih vragov še večje, obakrat na kultnem Old Traffordu, kar je znova spodbudilo dežurne kritike, da 'udarijo' po trenerju Oleju Gunnarju Solskjaerju, ki se mu v zadnjem obdobju stolček močno trese. 

Norvežan preživlja morda najtežje trenutke, odkar je pred slabimi tremi leti zasedel položaj glavnega trenerja na vselej vroči Unitedovi klopi. Odlično izpeljan poletni prestopni rok in naknadni prihod neuničljivega portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda sta pri navijačih vzbudila upanje po vrnitvi starih dobrih časov. A razen redkih prebliskov se igra Manchester Uniteda vse preveč vrti okrog posamičnih vložkov 36-letnega kapetana portugalske izbrane vrste, ki pa tega voza ne more voditi sam. Zato je, tako poročajo britanski mediji, tudi sam vse bolj nervozen, saj se zdi, da je tudi garderoba obrnila hrbet trenerju. Ni skrivnost, da je lansko prvo ime Uniteda Bruno Fernandes nezadovoljen s trenutnim stanjem v moštvu, še posebej se to nanaša na slab status Nizozemca Donnyja van de Beeka, ki ga Solskjaer očitno ne "doživlja" kot nekoga, ki bi lahko pripomogel k napredku igre. Po drugi strani pa taista garderoba negoduje glede branilca Harryja Maguireja, ki naj bi imel pri 49-letnem strategu privilegiran status. Kljub številnim (osnovnošolskim) napakam, ki si jih je privoščil angleški reprezentančni branilec v dozdajšnjem delu sezone, Solskjaer (še) ne razmišlja o drugih rešitvah v obrambni vrsti.

Ole Gunnar Solskjaer v zadnjem obdobju preživlja morda najtežje trenutke, odkar je pred slabimi tremi leti prevzel vodenje Manchester Uniteda.
Ole Gunnar Solskjaer v zadnjem obdobju preživlja morda najtežje trenutke, odkar je pred slabimi tremi leti prevzel vodenje Manchester Uniteda. FOTO: AP

Ferdinand pozval Solskjaerja k odstopu
"Preveč slabe energije se je nabralo v zadnjem času v in zunaj kluba. Ne pomaga ena dobro odigrana tekma, če takoj zatem sledita dve ali tri slabe. Največja težava Manchester Uniteda je, da v igri vlada popoln kaos. Brez prave discipline, reda in jasne taktične usmeritve v prihodnje žal ne bo šlo. Dolgo časa sem podpiral lik in delo nekdanjega soigralca Solskjaerja, toda menim, da je napočil čas, da Ole prepusti vodenje moštva nekomu drugemu," je brez dlake na jeziku za podcast 'Five with Vibe' dejal nekdanji odlični branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand. Ta dodaja, da je kljub odlično opravljenemu delu v poletnem prestopnem roku vselej dvomil o Norvežanovih trenerskih kapacitetah, ki so po njegovih besedah nedorasle ambicijam zvezdniške zasedbe z Old Trafforda.

"Vsi smo dobili takšen občutek, da je morda po dolgih letih naposled napočil trenutek za United, da se vrne v vrh angleškega klubskega nogometa. Toda igre moštva niso na ravni ugleda imen nogometašev, ki ga sestavljajo. Treba je jasno določiti vloge in naloge, kdo kaj opravlja. Dokler United ne bo razvil identitete igre, po kateri želi biti prepoznaven, se bomo morali zadovoljiti z neprepričljivimi predstavami po sistemu toplo - hladno. Škoda, saj je to moštvo nedvomno zmožno velikih stvari," je še pristavil Ferdinand.       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
11. 11. 2021 17.30
+1
Lahko bi prešaltu na 4-4-2 in 4-3-3 pa noce in noce.Solskjaer legednda kluba kot igralec,zaradi spoštovanja naj se lepo razidejo in to je to.Pa nekega britanca na klop.
ddolores
09. 11. 2021 15.47
-3
Dokler ni prišel Glupaldo v United, je bilo s Solskjaerem vse v redu. Tako kot je Glupaldo naredil stalo v Juvetu, tako jo bo tudi zdaj v Unitedu. Hahaha Glupaldo misli, da če pride Zidane potem bo tko kot pri Realu, ko so skup s predsednikom Reala pokradli 3 kante Champions league.
kd29
10. 11. 2021 16.08
+6
Kdo je to glupaldo in kdo si revše, da bi sodil ljudi katerih nimaš pojma? Najbrž te je naredil. Ronaldo CR7 je pa najbolj priljubljen špotnik na svetu in eden najboljših (top 5) nogometašev vseh časov.
kadabra
09. 11. 2021 14.59
-3
Napak, ki jih dela Solskjaer je ogromno. Naj mi nekdo pojasni kako lahko United na derbiju na domačem stadionu igra s sedmimi obrambno naravnanimi igralci? Solskjaer nima nikakeršne vizije. Po treh letih še vedno ne vemo kakšen je njegov slog nogometa. Vidno favorizira igralce, ne samo Maguirea, ampak tudi Freda, McTominaya, Greenwooda,... medtem ko van de Beek, Lingard, Matič, Mata, Martial,...grejejo klop. Brez Ronalda bi bil United letos precej nižje v domačem prvenstvu, v ligi prvakov pa bi še kako trepetal za vstopnico v ligo evropa. United potrebuje svež veter na trenerskem položaju. Soljskjaer je grozno slab trener.
265004
09. 11. 2021 15.07
+4
A ni čudno,da lansko leto so pa vsi pod istim trenerjem lahko super igral in za las zgrešil naslov....letos pa z igro vsi na Ronalda,ki je zaradi tega dal nekaj odločilnih golov igrajo stranske vloge in klub tone v konferenčno ligo z Muro...Na koncu bo res tko kot ATA govori Ronči igral z Muro drugo leto
kadabra
09. 11. 2021 16.02
+0
Za las zgrešili naslov?? City je zmagal z 12.točkami naskoka. United je tudi lani igral toplo/hladno, sramotno je izpadel iz skupinskega dela lige prvakov, prav tako je hitro končal v pokalnih tekmovanjih. Na koncu so osvojili 74 točk, kar recimo v sezoni 2018 ne bi bilo dovolj niti za top4. Liverpool je imel ogromne težave s poškodbami, Cheslea je bil slab dokler ni menjal trenerja, Tottenham je razpad sistema z Mourinhjem, Arsenal je biv v fazi tranzicije z Arteto,... United pa je z izjemo tekme proti Southamptonu zmagoval z golom razlike in brez neke prepoznavne igre. Letos enostavno ne bi smelo biti izgovorov. Ekipa je fenomenalna, trener pa obup od obupa.
265004
09. 11. 2021 16.28
+3
nihče ne govori ,da je Solskjaer dober trener.Še več,sedaj se vidi ,da je totalno nesposoben postaviti sistem igre...City je zmagal z 12 točkami...je res....do kdaj je bil pa United v igri za naslov??Skoraj do konca.Da so bili vsi slabi je samo izgovor....vsi so igrali na svoj način.A letos k pa Unitedu ne paše,so pa vsi ful napredoval?Če priznaš al ne,problem je Solskjaer in Ronaldo.To sedaj priznavajo v intervjujih vsi glavni igralci Juveta in to bodo govorili tudi pri MU.Zavira razvoj Lingarda in še nekaterih mladih igralcev(Sancho,Rashford...)....Jaz bi mu dal vlogo jokerja ,kot je recimo sedaj Cavani...
kadabra
09. 11. 2021 17.03
-1
United je bil teoretično v igri do nekje do januarja in niti približno ne do konca prvenstva. Torej zakaj letos ekipe, ki so bile lani slabe, igrajo tako dobro? Liverpool nima več težav s poškodbami, Tottenham se še vedno pobira, Arsenal je šele zdaj nekako začel igrati, Chelsea se je pobral že lani, tako ko je prišel nov trener in potem še zmagal v ligi prvakov,... Kako Ronaldo zavira razvoj Lingarda, Sancha, Rashforda,...??? Ronaldo igra v špici, tam lahko zavira le Cavanija in Martiala. Igralci, ki si jih našteval igrajo na krilu in ne v špici. Krilni igralci pa trenutno ne igrajo, ker igra Solskjaer sistem 3-5-2 kar pomeni, da za krilne napadalce v tej postavitvi ni mesta. Zakaj bi bil Ronaldo kriv, da United ne igra napadalno in ne pripravlja priložnosti? Lahko so mu le hvaležni, da si praktično sam pripravi priložnost in zadeva iz nemogočih položajev. Če bi poleti podpisal za City bi imel sedaj že vsaj 3-krat več golov v svoji statistiki. Kar se pa Juventusa tiče...kako jim gre odkar ni več Ronalda?
kadabra
09. 11. 2021 17.07
+2
In zakaj United ne igra napadalno? Preprosto. Zato, ker igra s petimi branilci in dvema obrambnima vezistoma. Zakaj pet obrambnih igralcev potrebuje še dva obrambna vezista?? To ve samo Solskjaer. Fred in McTominay redno igrata, medtem, ko so van de Beek, Matič, Pogba, Mata,...na klopi. S takim sistemom igra Stoke City ne pa Man United. Sramota.
Konan
09. 11. 2021 20.29
-1
Ko ni bilo Ronalda so bili prvaki, in pa finalisti lige prvakov, potem pa vse na slabše, ja to je učinek Ronalda🤣
265004
10. 11. 2021 09.21
+1
kadabra,me veseli da en normalno argumentirano piše...dejstvo je ,da je United lansko leto bil v igri za naslov...letos pa po 10 krogih ni več...še več,težko se bo boril za LP.Ekipa se je močno okrepila(prišel igralec stoletja)in vsi so bili eno leto bolj uigrani....Dejstvo pa je tudi ,da je Ronaldo podrl vso hiearhijo..Praviš da ne ovira Sancha,Rashforda?Res je da je centralni napadalec,ampak ko gledaš tekme mal glej kje igra...Povsod ga je dosti-levo krilo,center,desno krilo-kot mu paše...Zato pravim,da Solskjaer pojma nima o taktiki in sistemu...Po svoje ga pa razumem da igra obrambno,ker ima zelo slabe igralce tam-tko kot Barca in če bi se odprl,bi lahko doživel ogromno golov v svoji mreži...Recimo Norvežani?Zakaj Juventus tam kjer je?Zato ker jim je Ronaldo podrl ves sistem in igralci sedaj prihajajo nazaj.Igralo se je isto kot pri Unitedu.Vsi na Ronalda.Mal si preber izjave Chielinija,Bonnucija....Najlepše mu je povedal PEP-ne garantiram ti mesta v prvi postavi...
Vladimir.Krutov
10. 11. 2021 13.02
-1
004...1000x plus...lepo pametno in tudi bere se lepo....meni pač ne gre....tako naprej..+++
265004
09. 11. 2021 14.12
+2
Pa še zadnja novica Angleških relevantnih medijev:Mbappe vse dalj od Reala in vse bližje Liverpoolu...Zaradi Ancelottija in njegovega sistema,bi se Mbappe raje pridružil Kloppu,ki ga bolj ceni...tudi zato ga ne vleče,ker je iz Reala odšel Zidane...
romantika umira
09. 11. 2021 14.41
+0
Poleti je želel iti v Real pod vso silo pa ga šejki niso pustili. Tako da to za Zidana ne pije vode :))
265004
09. 11. 2021 14.06
-1
Ko bo to upal nekdo reči za Ronalda,takrat bo šla krivulja Uniteda spet navzgor...
JAZsemTI
09. 11. 2021 13.48
+4
Uf, kakšen stroj je bil MU v Fergusonovih rokah🤔
Houdor
09. 11. 2021 13.35
+4
Ola Guma Solčjer
romantika umira
09. 11. 2021 13.26
+0
Pa še vedno je United boljši od barcelone in Cr7 boljši od messija kateri ima 0 golov in 0 asistenc v šesti najmočnejši ligi... To pa sem napisal da spet prizemljimo revčke katalonske kateri se veselo zbirajo pod člankom Uniteda:))
samomojemnenje
09. 11. 2021 14.03
+0
In še vedno ostajaš kradljivec profilov.
Vladimir.Krutov
09. 11. 2021 13.20
-6
Ali je ogs komu od igralcev rekel da ne sme dati gola....en voley v prvem polčasu ostalo pa v rahlem drncu celo tekmo...
Sisoje
09. 11. 2021 13.09
+5
Kamorkoli se Penaldinjo pojavi ...... cez par mesecev nastaje sr..nje , ekipa se zacne kregati, zacnejo posamezne koalicije se ustvarjat... skratka klub z rezultati zacne propadat. Dejansko se je vse zacelo od prihoda Ronalada. Juventus je koncno zadihal z ponimi plucami samo da se je tega egoista osvobodil.
Vladimir.Krutov
09. 11. 2021 13.11
-1
fihner
09. 11. 2021 13.37
+3
Kollerik
09. 11. 2021 13.58
+2
265004
09. 11. 2021 14.07
+0
265004
09. 11. 2021 14.07
+0
Kollerik
09. 11. 2021 12.36
-4
Ronči dela čuda.... :)
fihner
09. 11. 2021 13.38
+0
drimtim
09. 11. 2021 12.22
+0
Naženejo naj ronalda bo takoj bolje.
MarioSuper99
09. 11. 2021 12.18
+7
Mislim, ekipa na papirju relativno močna, dokaj mlada, rešuje pa jih 36 letnik, ki pokaže 10x več volje in borbenosti kot vsi skupaj. Tukaj je slika jasna da trener nima avtoritete, nima načrta kako to spremenit..
Vladimir.Krutov
09. 11. 2021 13.05
-1
Si gledal zadnjo tekmo s citiyem....kakšna volja....daj zresni se ....poglej si tekmo še enkrat kaj je delal....razen da si večji strokovnjak kot fabio capelo...
MarioSuper99
09. 11. 2021 13.10
+2
No strokovnjak samo za zadnje tekme, rezultati govorijo svoje. Letos ima cca 5 rešilnih golov v zadnjih 5 minutah. To je dejstvo, ki ga tudi tvoj Fabio ne bi tajil.
Vladimir.Krutov
09. 11. 2021 13.16
-3
MarioSuper99
09. 11. 2021 13.18
+2
Seveda sem gledal. Ni bila najboljša tekma zanj, samo kot kaže težko dojameš bistvo kaj sem želel povedat. Pa nasvet za naslednjič, ko omenjaš nogometnega strokovnjaka, prosim naj bo Fabio zadnji na katerega pomisliš :) Je daleč daleč od tega, da bi bil strokovnjak :)
Vladimir.Krutov
09. 11. 2021 13.21
-2
Ok....torej ti si strokovnjak....kmalo bodo menjali trenerja....upam da se spomnijo nate...
MarioSuper99
09. 11. 2021 13.25
+1
Glej zopet ne dojameš, kot da bi se trudil madona :). Seveda nisem strokovnjak, nikjer v mojih zapisih nisem tega omenil, sem pa pristaš dobrega dialoga in predvsem širokoglednih komentatorjev, kar pa seveda ne morem reči zate. Kakorkoli, da ne bova predolga. United rabi spremembo na trenerskem mestu, rabi karakter in trdo roko, ki bo spametoval te mladce in jim pokazal kaj je trdo delo. Do takrat bo pač tako kot je.
Sheik Omar
09. 11. 2021 12.01
+0
Kar pa se tiče Ferdinanda, a ni bil ravno on tisti, ki je v interim obdobju zahteval, naj Oleju ponudijo prazen ček? Tip nima nobene integritete.
Sheik Omar
09. 11. 2021 11.53
+5
No ja, ne samo dežurni kritiki, že vrabci čivkajo, da je treba trenersko ekipo Uniteda zamenjati. Solskjaer je trenutno na nekajdnevnem 'dopustu' na Norveškem, veliko igralcev ne bo igralo na mednarodnih tekmah, ki se bližajo, tudi tradicionalne prijateljske tekme v sredo ne bo. Vse to kaže na to, da si sicer pretežno nesposobni lastniki kluba kupujejo čas za potrebno zamenjavo managerja, saj niso računali na tak scenarij. Zidane menda noče sodelovati z Glazerji, Conte je že šel k Tottenhamu, ten Haga bo sredi sezone težko zvabiti... Vprašanje, koga lahko v tem trenutku sploh pripeljejo. Je pa menjava absolutno nujna, igra na igrišču je ponižujoča za tako velik klub, navijači Liverpoola in Citya pa pojejo Ole's at the wheel tudi na tekmah z drugimi klubi, po gostilnah, na porokah...
Anticripstoned
09. 11. 2021 12.07
-6
Konan
09. 11. 2021 11.37
-3
Nee neee neeee, naj ostane pliiiiis🤣🤣
romantika umira
09. 11. 2021 11.57
-2
A bo Messi zabil kakšen gol v francoski ligi proti Nimesu,Metzu in Strasbourgu al se mu moramo res vsi začet smejat?
Od Halerja ati
09. 11. 2021 12.26
+1
Vsi se mu mormo zacet smejat ko bo dvignil svojo 7 zlato zogico hihihi a si kej jezn ker ni dal gola pa bo vseeno izbran za najboljsega? joj joj pa to more bol bolet ko ono slovenko ko si je roko odrezala hihihi siiiiuuuu
Konan
09. 11. 2021 17.13