Bilje

Luis Figo: možakar, ki je igral tako za Barco kot tudi za Real

Bilje, 23. 08. 2018 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luis Figo je od oktobra lani svetovalec predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. Figo, dobitnik zlate žoge leta 2000, je nogometno pot sklenil leta 2009 v dresu Interja. Portugalec bo med udeleženci dobrodelne nogometne prireditve v Biljah, kjer bodo zbrana sredstva razdelili slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni organizaciji Commongoal. Prenos bo na Kanalu A in 24ur.com.

Luis Figo je nekdanji vrhunski nogometaš in tudi dobitnik zlate žoge.
Luis Figo je nekdanji vrhunski nogometaš in tudi dobitnik zlate žoge. FOTO: AP
Luis Figo je za Portugalsko odigral 127 tekem, leta 2004 se je z reprezentanco uvrstil v finale domačega evropskega prvenstva, na klubski ravni pa je z Real Madridom osvojil evropsko ligo, z Barcelono pa evropski pokal. Leta 2000 je prejel zlato žogo. V bogati karieri je bil še član lizbonskega Sportinga in milanskega Interja.
Luis Figo, dobitnik zlate žoge leta 2000, je nogometno pot sklenil leta 2009 v dresu Interja. Kariero je začel 1989 v Sportingu, od 1995 do 2000 je bil član Barcelone, od 2000 do 2005 pa Real Madrida.
Portugalec je eden od redkih, ki je nastopal za zagrizene tekmece Barcelono in Real. Nekdanjega portugalskega nogometnega zvezdnika so pred slabim letom dni imenovali za svetovalca Evropske nogometne zveze, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin. Figo dela na različnih projektih tehnične narave nogometa, kot so denimo pravila, in je tudi vodilna osebnost ambasadorskega programa, so sporočili iz Uefe. "Luis Figo je bil fantastičen igralec, zgledna osebnost tako na kot izven igrišča. Je visoko spoštovana oseba v nogometu, zato sem zelo vesel, da se je pridružil naši ekipi. Njegovo veliko nogometno znanje bo veliko prineslo Uefi," je takrat, ob imenovanju, o novem sodelavcu za spletno stran Uefe povedal Čeferin. Slovenec je že na začetku mandata izpostavil, da želi v delo zveze vključiti čim več nekdanjih igralcev; tako sta se na začetku leta Uefi že pridružila Nadine Kessler, ki je sedaj že vodja ženskega nogometa, ter kot svetovalec Dejan Stanković.

Figo bo aktivno sodeloval na dobrodelni nogometni prireditvi
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann FOTO:
Bilje bodo 1. septembra že osmič gostile dobrodelni nogometni spektakel, ki bo imel dvojno mednarodno noto.
Na pobudo in povabilo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina bodo na slovenska tla prispela številna največja imena svetovnega nogometa, za dobrodelno noto pa bo pred omenjenim spektaklom, ki se bo v Biljah pri Novi Gorici odvil 1. septembra, poskrbela dražba dresov nogometnih zvezdnikov in teniški lopar Rogerja Federerja.

Zbrana sredstva bodo namreč razdelili slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni organizaciji Commongoal, svojo prisotnost na tekmi pa je že potrdilo več tujih zvezdnikov. Svojo prisotnost na tekmi je že potrdilo več tujih zvezdnikov, poleg Figa še Nizozemec Frank de Boer in Srb Stanković. Poleg omenjenih igralcev bodo v Biljah nastopili številni nekdanji nogometni zvezdniki, kot so Brazilec Gilberto Silva, Portugalec Nuno Gomes, Srb Nemanja Vidić, Španec Gaizka Mendieta ter Francoz Christian Karembeu. Biljenski dobrodelni spektakel je v preteklih letih pod pokroviteljstvom predsednika republike potekal ob navzočnosti večine vidnejših slovenskih športnikov, pred tremi leti pa so doživeli tudi pridih mednarodne note z obiskom monaškega kneza Alberta. Letošnja zasedba bo "predvsem barvita zaradi posameznika, ki nosi ime Aleksander Čeferin." Vstopnice, katerih izkupiček gre v dobrodelne namene, so na voljo na eventim.si - http://bit.ly/2B8jiPC.

Luis Figo in Aleksander Čeferin
Luis Figo in Aleksander Čeferin FOTO: Instagram
Tekmo bo prek televizijskega signala prenašal Kanal A, prenos v živo pa bo tudi na naši spletni strani 24ur.comKanal A kot medijski partner družbeno odgovorni projekt podpira z vsemi svojimi sredstvi in si želi, da bi na telefonsko številko 1919 prišlo čim več sporočil z vsebino VOZIM5, s katerim posameznik daruje 5 evrov. Darujete lahko tudi s klicem na 090 933 036 (2,99 evra/klic).
​​​​​​​Prenos mednarodne dobrodelne tekme si boste lahko 1. septembra ob 17. uri ogledali na Kanalu A in 24ur.com.
Zbrana sredstva bodo letos v enakem deležu razdelili med Zavod Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal. Ta je prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta, je navedel podpredsednik biljenskega kluba. Partner pri dogodku bo tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS). Predsednik NZS Radenko Mijatović je spomnil, da ima zveza tudi veliko družbeno odgovornost, da pomaga vsem humanitarnim projektom z izjemno plemenitimi nameni, kakršen je tekma v Biljah. Letošnji dogodek presega slovenske okvire in bo imel izjemno udeležbo, zato je Mijatović ocenil, da bo tudi odziv javnosti, ne le slovenske, izjemen.

Pasica Bilje 2018
Pasica Bilje 2018 FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
23. 08. 2018 20.56
+1
Duša prodana
26277
23. 08. 2018 20.25
+2
Unih 200k naj Figo podari. Vstopnice pa gratis....čisti pesek v oči.
PeaceSellsButWhosBuying
23. 08. 2018 19.04
-1
Odličen igralec, ki pa je prejel veliko nezasluženih kritik na svoj račun. Po poročanju številnih medijev, naj si sploh ne bi želel zapustiti Katalonije. Perez je pristopil in mu ponudil pred-pogodbo, ki jo je Figo podpisal v upanju, da bi mu takratni delodajalci zvišali plačo. To se na njegovo žalost ni zgodilo, v pogodbi pa je bila klavzula, ki bi v primeru da Perez postane predsednik Reala, Figa primorala da podpiše za galaktike. Osebno ga kot navijač Barce ne krivim za to odločitev, na koncu koncev morajo profesionalni športniki v relativno majhnem časovnem okvirju zase v finančnem aspektu poskrbeti na najboljši možen način, nogomet pa je samo igra. Še vedno cenim njegovo kontribucijo klubu. Odrasli ljudje, ki še dandanes zamerijo Figu za to karierno potezo, so otročji.
resnicaosvobaja
23. 08. 2018 21.16
+4
To je uradna razlaga , ki samo pokaže , kako neumen si lahko dejansko in kam te neumnost lahko pripelje. Vsak medsebojni prestop med Realom in Barcelono meji na "izdajo", če pa to naredi celo kapetan moštva !?
PeaceSellsButWhosBuying
23. 08. 2018 22.03
+1
+resnicaosvobaja Še enkrat preberi moj komentar, počasi.
tomjaz
23. 08. 2018 17.44
+1
Zdaj, pa kar zanemarjajte naše ekipe, še derbi ni bil več ospredju...
ehjaehja
23. 08. 2018 17.24
-3
Edino pravilno figo to je bilo neprecenljivo,vsaj so pokazali kakšni živali so osramočeni katalonci:))
fihner
23. 08. 2018 17.37
+5
Ka pa mislis
23. 08. 2018 16.48
+1
Ker je zelel osvojiti Lp, je itak sel v najboljsi klub. Priznam da je v barci vec pokazal, ampak ob zidanu, raulu, je pac krona Lp bila samoumevna. Farsici pa kot pobesnela banda ga skor s flaso fentala.
Kollerik
23. 08. 2018 15.10
+3
prodana duša v najbolj negativnem smislu....sorry Figo, kar je res, je res....
ledr
23. 08. 2018 13.55
+9
Tak nogometaš, ki naredi to, kar je naredil Figo, ni vreden niti najmanjšega spoštovanja!!! Čista prodana duša, kot piše "fihner". Sicer pa, od kot že prihaja???
Maximus
23. 08. 2018 16.37
+4
Ronaldo ni šel iz Madrida v Barcelono ali obratno, če na to veleumno namiguješ. In če je izdajstvo da zamenjaš klub, potem je izdajalcev malo morje. Bolj ko ne večina nogometašev. Ronaldo je realu dal vse, VSE. Real oziroma Perez pa misli da je večji od vseh. Tudi jaz bi odšel, tudi ti bi odšel. 9 sezon 50 zadetkov na sezono. Vsi ki so mu prišli blizu poo dosežkih so bili plačani bolje. Hotel je več denarja. Pravilno. Očitno se nekdo strinja s tem, da si jih zasluži. Ali se je motil pa bo pokazala letošnja sezona. Za Figa se strinjam, da pa ga mečeš v isti koš z Ronaldom, to pa ne. Da pa črniš celo Portugalsko pa vse pove o tebi in o klienteli ki ti daje pluse na tvoj veleumni zapis.
ledr
24. 08. 2018 12.29
+1
Da mečem celo Purtugalsko v isti koš kot praviš? Govorimo seveda o nogometu in ne o "vseh Portugalcih" kot si verjetno ti napačno predstavljaš. In, če hočeš, ti naštejem nekaj teh "Portugalcev", ki niso vredni nobenega spoštovanja: Figo, Ronaldo, Pepe, Mourinho... A je dovolj?
fihner
23. 08. 2018 13.25
+11
Zame ena prodana duša. Boljših od njega je bilo, je zdaj in jih še bo. Sem prepričan, da đaba ne bo tu......
Rolesx
23. 08. 2018 11.35
+15
seronja ki ljubi keš. Idite zbirat za po.k.l.a.n.e v Parizu in Belgiji super dobrotniki tega sveta
Johnny_J
23. 08. 2018 11.28
+18
Figo: možakar, ki je dobil večerjo kar na igrišču.
RichPiana
23. 08. 2018 11.53
+16
Danes bi bilo tako dejanje oznaceno za islamofobno.