Nogomet

Filmski zvezdnik Ryan Reynolds v nakup nogometnega kluba na Otoku

London, 16. 11. 2020 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Ameriški filmski igralec Ryan Reynolds je skupaj z režiserjem in igralcem Robom McElhenneyjem prevzel lastništvo valižanskega nogometnega kluba Wrexham, poroča BBC. Vodenje kluba, ki igra v petem rangu angleškega nogometa, bosta prevzela po opravljenih formalnostih, njuna želja pa je, da bi Wrexham postal globalna uspešnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

44-letni Ryan Reynolds (med drugim je igral v filmih Snubitev, Deadpool in Katera je prava) ter leto mlajši Rob McElhenney (nastopa v seriji It's Always Sunny in Philadelphia) sta morala prestati glasovanje več kot 2000 članov kluba, ki je v lasti pristašev od leta 2011. Ti so s 1809 glasovi za in 26 proti potrdili prihod novih lastnikov.

Priznani hollywoodski igralec Reynolds se je v nagovoru navijačem zavzel za to, da bosta s solastnikom prisotna na tekmah, ko jima bosta to dopuščali karieri oz. razmere v filmski industriji, po besedah BBC pa bo prva investicija podjetja RR McReynolds, ki je podpisana pod prevzem, znašala nekaj več kot dva milijona evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wrexham AFC je sicer eden najstarejših nogometnih klubov na Otoku – ustanovljen je bil leta 1864. Največji uspeh je klub dosegel v sezoni 1975/76, ko se je presenetljivo uvrstil v četrtfinale nekdanjega evropskega pokala pokalnih zmagovalcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezonah 1973/74, 1977/78 in 1996/97 se je uvrstil tudi v četrtfinale pokala FA, v zadnjih 12 sezonah pa igra v petem rangu angleške nogometne piramide.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.