Nogomet

Finale Lige prvakov v Carigradu kljub poslabšanju ni pod vprašajem

Ljubljana, 30. 04. 2021 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Evropska nogometna zveza je potrdila, da bo Carigrad 29. maja gostil finale lige prvakov, pa čeprav se je v Turčiji močno poslabšala slika v povezavi s pandemijo covida-19. Od četrtka naprej zaradi novega vala bolezni v državi velja že tretje zaprtje vseh ne nujnih dejavnosti.

Hrvaška tiskovna agencija Hina povzema francoski RMC Sport in britanski Daily Mail, ki poročata, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) resno razmišljala tudi o selitvi finala na drugo prizorišče.

"Finale bo 29. maja v Carigradu, a z zmanjšanim številom gledalcev. Dobili smo zagotovila, da je zaprtje v Turčiji le začasno, do 17. maja in da ne bo vplivalo na finalno tekmo," so zapisali pri Uefi.

Pri Uefi dodajajo, da tesno sodelujejo s turško zvezo, pa tudi s tamkajšnjimi lokalnimi in državnimi oblastmi, da bodo tekmo lahko izpeljali v varnih okvirih.

Finale Lige prvakov 2021 bo po zagotovilih predstavnikov Evropske nogometne zveze odigran v Carigradu.
Finale Lige prvakov 2021 bo po zagotovilih predstavnikov Evropske nogometne zveze odigran v Carigradu. FOTO: AP

Carigrad bi moral na stadionu Atatürk gostiti finale lige prvakov že lani. Zaradi pandemije covida-19 pa je bila Uefa prisiljena spremeniti format tekmovanja in finale najboljše osmerice klubov je avgusta gostila Lizbona.

V finalu letošnjega tekmovanja se bosta srečala boljši ekipi iz dvobojev Real Madrid - Chelsea in PSG - Manchester City.

Turčija ima trenutno največje število okužb v Evropi, zato v državi velja ustavitev vseh nenujnih dejavnosti, pa tudi omejitev potovanj državljanov na regije.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SebaXLS
23. 05. 2021 12.18
Ste tišasti s tem covid 19!
TEDO84bv0MEDO
19. 05. 2021 16.03
Zgleda, da so Turki zvišali podkupnino, ki je zdaj višja kot portugalska. Ne bo presenečenje, če bo finale v Izraelu.
Sisoje
10. 05. 2021 09.34
-1
Res si konjina !!ķ
kojnusar
01. 05. 2021 08.08
-6
komunisti v istanbul.