Nogomet

Finska nogometna zveza bo ženski in moški reprezentanci plačevala enake vsote

Helsinki, 06. 09. 2019 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri finski nogometni zvezi so se odločili, da bodo odslej moški in ženski reprezentanci namenjali enako vsoto denarja, ko gre za nagrade v primeru zmag oziroma neodločenih rezultatov. Za to potezo so se odločili, ker si prizadevajo za bolj odgovorno in predvsem enakovredno družbo, so zapisali na uradni spletni strani.

Finci na čelu s prvim zvezdnikom Teemujem Pukkijem sanjajo uvrstitev na evropsko prvenstvo.
Finci na čelu s prvim zvezdnikom Teemujem Pukkijem sanjajo uvrstitev na evropsko prvenstvo. FOTO: AP

"Isti sanje, isti cilji, ista igra," so zapisali n spletni strani finske nogometne zveze. S tem so postali prva državna zveza, ki se je odločila za izenačitev premij moške in ženske reprezentance. Razlog za to potezo po njihovih besedah tiči v prizadevanju za bolj enakovredno družbo. "Želimo si biti vpleteni v razvoju bolj odgovorne, razumljive in enakovredne družbe. Želimo si, da bi naša odločitev pripomogla k temu, da bi tudi mediji in navijači ženskemu nogometu posvečali več pozornosti," je povedal predsednik zveze Ari Lahti.

Ob razglasitvi odločitve je na Twitterju spregovorila tudi kapetanka finske ženske reprezentance Tinja-Riikka Korpela, ki verjame, da je poteza velik korak k razvoju tega športa: “Ne samo da delimo iste cilje, delimo si tudi isto čast zastopanja naše države. Odločitev ni pomembna samo s finančnega vidika, ampak je tudi dokaz, da sta tako moška kot ženska reprezentanca enako pomembni."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moški reprezentanci sicer v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje leto kaže zelo dobro. Po zadnji zmagi nad Grčijo imajo Finci na svojem kontu že 12 točk, medtem ko jih ima tretja Bosna in Hercegovina le sedem. V skupini J sicer vodijo Italiji s 14 točkami.

Skupina J

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AjdeMiPopuši
08. 09. 2019 09.00
+1
Če bi slekle dres ob doseženem golu, bi bila gledanost višja
SAF1
07. 09. 2019 09.57
+1
S tem da moški privabijo veliko več ljudi na tekme kot ženske. To pomeni feminizem zmaguje, več denarja za manj dela, za ženske (feministke, ker one se borijo da dobijo plačano za lenobo). Bravo.
dadaljudi
07. 09. 2019 09.21
+2
Ehh to nebo dugo trajalo. Zakaj imajo moski vecjo placo pri sportih ja zato ker je bolj gledano kot pa zenske to je vse in je prau da zasluzijo vec kot zenske ker so dejansko boljsi. To je tako kot da bi v soli najpametnejsi dobil petico in zdj ker mormo bit vsi enakopravni bo ceu razred dobil petico mislim bolano. Mors se potrudit ce ces kej met ne pa da pridobis neki na podalgi drugih
gullit
07. 09. 2019 10.23
+2
Se strinjam. po tej logiki naj še klubi iz slovenske lige začnejo jambrati kako so ubogi in da si zaslužijo 100 milijonov za prenose po tv ker ni razlike med nogometaši ali so iz triglava ali iz Man Utd, vsi naj imajo iste premije in nagrade od tv pravic????
alien8potnik
07. 09. 2019 08.20
-2
edino pravilno.
elrocco77
07. 09. 2019 07.49
+1
Ja kar naj, saj so po kvaliteti približno tam tam...