Nogomet

Napoli do zmage na derbiju v Milanu, Fiorentina na krilih Vlahovića rešila točko

Firence, 19. 12. 2021 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.K., M.J., STA
Komentarji
4

Nedeljski spored 18. kroga italijanske Serie A sta otvorila Fiorentina in Sassuolo. Gostje so si v prvem polčasu priigrali prednost dveh zadetkov, a je v drugem polčasu domačim nogometašem uspelo nadomestiti zaostanek in tekmeca sta se razšla brez zmagovalca (2:2). Vijolični iz mesta lilij so se z 31. osvojeno točko na ligaški lestvici vrinili med petouvrščeno Romo in sedmouvrščenim Juventusom, ki beležita enako število točk. Prvega od dveh golov Fiorentine je dosegel eden najbolj želenih napadalcev Srb Dušan Vlahović, ki je s 16 goli prvi strelec lige. V derbiju kroga je Napoli slavil na gostovanju pri Milanu (1:0).

Domači nogometaši so tekmo sicer začeli bolje, a mreže jim ni uspelo zatresti, kar se jim je maščevalo po pol ure igre. V 32. minuti je Davide Frattesi žogo prevzel globoko na svoji polovici in jo popeljal na polovico nasprotnikov ter podal Gianluci Scamacci, ki je z natančnim udarcem z roba kazenskega prostora premagal vratarja Pietra Terracciana. Zgolj pet minut kasneje je Sassuolo znova zadel, tokrat je v polno meril razigrani Frattesi.

Med odmorom je domači strateg Vincenzo Italiano opravil dve menjavi, ki sta v Fiorentinino igro vnesli več nadzora nad žogo. Taktična sprememba se je vijolam obrestovala že v 51. minuti, ko je Lucas Torreira prestregel žogo in podal Dušanu Vlahoviću, srbski napadalec pa jo je zabil pod prečko gostujočega vratarja. Srbski napadalec je tako v dresu Fiorentine zadel že na šesti zaporedni tekmi. Torreira, ki je dirigiral na sredini igrišča, se je deset minut kasneje tudi sam vpisal med strelce, ko je v nebranjeno mrežo pospravil odbitek po strelu Vlahovića. 

Dušan Vlahović proti Sassuolu
Dušan Vlahović proti Sassuolu FOTO: AP

Čeprav je dišalo po popolnem preobratu, je v 68. minuti Fiorentini delo otežil Christian Biraghi, ki je prejel še drugi rumeni karton in bil poslan pod predčasno prho. Fiorentinin strateg Italiano se je v 88. minuti odločil z igrišča potegniti Vlahovića, ki je bil s trenerjevo odločitvijo očitno nezadovoljen in na družbenih omrežjih še podkrepil govorice o nesoglasju med njim in klubom. Do konca srečanja so imeli nekaj več od igre gostujoči nogometaši, a izjemne prednosti niso uspeli izkoristiti. Vijolični iz mesta lilij so se z 31. osvojeno točko na ligaški lestvici vrinili med petouvrščeno Romo in sedmouvrščeni Juventus, ki beležita enako število točk, Sasssuolo pa je na desetem mestu, a do konca kroga lahko pade na 12.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

21-letni Vlahović, za katerega se zanimajo mnogi evropski klubi, je z zadetkom za znižanje zaostanka izenačil rekord Cristiana Ronalda za največ ligaških zadetkov v enem letu. Vlahoviću je v letošnjem letu na 41 ligaških tekmah uspelo doseči 33 zadetkov, sredi tedna pa bo imel proti Veroni priložnost Ronaldov rekord podreti in si tako še nekoliko dvigniti ceno. 

Statistika Dušana Vlahovića v dosedanjem delu sezone

Nogometaši Empolija, pri katerih je Petar Stojanović igral celo tekmo, Leo Štulac pa je obsedel na klopi za rezervne igralce, so imeli žogo precej več v posesti in tudi precej več strelov, toda v 50. minuti so se znašli v zaostanku po avtogolu Riccarda Marchizze. Zanimivo - gostom je točko prav tako prinesel avtogol, tega je za končnih 1:1 dosegel Dimitrios Nikolaou v 71. minuti.

Derbi v Milanu Neapeljčanom
Napoli je povedel že v peti minuti, ko je po podaji Piotra Zielinskega s kota zadel Eljif Elmas. Ta je izkoristil neodločnost domačih branilcev. V nadaljevanju je imel več lepših priložnosti Milan. Predvsem Zlatan Ibrahimović je z glavo v 18. minuti meril za las mimo vratnice, na začetku drugega dela pa je dodobra ogrel dlani Davida Ospine v vratih Neapeljčanov.

Milan vs Napoli
Milan vs Napoli FOTO: Sofascore.com

V drugem delu sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti za zadetek, a sta mreži mirovali do zadnje, 90. minute, ko je za Milan zadel Franck Kessie. Toda po ogledu posnetka, je glavni sodnik zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil, tri točke pa so osvojili gosti.

Izidi, 18. kroga Serie A:
Lazio - Genoa  3:1 (1:0)
Pedro 36., Acerbi 76., Zaccagni 81.; Melegoni 86.

Salernitana - Inter  0:5 (0:2)
Perišić 11., Dumfries 33., Sanchez 52., Martinez 77., Gagliardini 87.  
(Vid Belec je bil med rezervisti Salernitane, Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)

Atalanta - Roma  1:4 (1:2)
Cristante 45./ag; Abraham 1., 82., Zaniolo 32.;  Smalling 73.   
(Josip Iličić je igral do 46. minute za Atalanto)

Bologna - Juventus    0:2 (0:1)
Morata 6., Cuadrado 77.   

Cagliari - Udinese 0:4 (0:2)
Makengo 4., Deulofeu 45., 69., Molina 50. 
 RK: Marin 66./Cagliari

Fiorentina - Sassuolo  2:2 (0:2)
Vlahović 51., Torreira 61.; Scamacca 32., Frattesi 37. 
 RK: Biraghi 68./Fiorentina

Spezia - Empoli  1:1 (0:0) 
Marchizza 50./ag; Nikolau 71./ag 
(Leo Štulac ni igral za Empoli, Petar Stojanović je igral celo tekmo za Empoli)

Sampdoria - Venezia 1:1 (1:0)
Gabbiadini 1.; Henry 87. 
Domen Črnigoj (Venezia) je igral od 69. minute.

Torino - Hellas Verona 1:0 (1:0) 
 Pobega 26. 
 RK: Magnani 25./Verona

Milan - Napoli 0:1 (0:1) 
Elmas 5.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

20. 12. 2021 21.18
Vladimir.Krutov
19. 12. 2021 19.48
-2
In ta rekord je izenačil že pri 21 letih....kaj šele bo kasneje..
cripstoned
19. 12. 2021 18.36
+1
izenaciti rekord ronalda pa ni kar to...sploh strelskega...ne razumem samo zakaj ga je trener menjal ker vlahovic bi moral ostati v igri do zadnje minute...tako razpolozen igralec kot je on bi danes pravlahko odlocil zmago in tudi postavil nov rekord...
športnik66
19. 12. 2021 16.35
+8
Tale Dušan Vlahović s šele 21 leti kaže izjemen potencial serijskega golgeterja. Upam, da mu prevelike želje in nenasitni apetiti managerjev po denarju ne uničijo njegove kariere. Srečno Dušan!