Nogomet

Firmino 'odrešil' Brazilijo proti Venezueli

Rio de Janeiro, 14. 11. 2020 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Brazilija je v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu premagala Venezuelo, a z velikimi težavami (1:0). Zmago je zagotovil Firmino v 66. minuti tekme. Urugvaj je premagal Kolumbijo s 3:0, Čile pa Peru z 2:0.

Za Brazilijo na tekmi v Sao Paulu nista zaigrala poškodovana Neymar in Philippe Coutinho, Casemiro pa je manjkal zaradi okužbe z novim koronavirusom. Na začetku je sicer kazalo, da bodo Brazilci hitro povedli, a je sodnik v šesti minuti zaradi prepovedanega položaja razveljavil gol Richarlisona. Braziliji so razveljavili nato tudi drugi gol proti koncu polčasa, ko je mrežo zatresel Douglas Luiz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi tekmi je Čile premagal Peru z 2:0. Na stadionu Estadio Nacional Julio Martinez Pradanos v Santiagu de Chile je bilo vsega konec že po 34 minutah tekme, po zaslugi Artura Vidala. Zvezni igralec milanskega Interja je v 19. minuti matiral obrambo Peruja z lepim strelom zunaj kazenskega prostora v zgornji levi kot gola, nato pa je bil uspešen še v 34. minuti, ko je v gneči pred vrati s telesom potisnil odbito žogo v mrežo.

Brazilija ima po treh odigranih tekmah v boju za mesto med ekipami, ki se bodo pomerile na SP leta 2022 v Katarju, poln izkupiček treh zmag in devetih točk za vodstvo na lestvici. Argentina ima na drugem mestu razvrstitve eno zmago manj. Čile, ki je dosegel prvo zmago, je šesti, Peru, ki še nima zmage, pa osmi. Venezuela in Bolivija sta na repu brez še ene osvojene točke.

Že pred tem je v derbiju kroga Urugvaj premagal Kolumbijo s 3:0 in dosegel drugo zmago v kvalifikacijah. Urugvaj je četrti na lestvici, Kolumbija z eno zmago sedma. Edinson Cavani je zadel že v peti minuti, Luis Suarez pa je bil zanesljiv v 54. minuti z bele pike, potem ko je Jeison Murillo grdo z dvignjeno nogo zaustavil Rodriga Bentancurja v kazenskem prostoru. Darwin Gabriel Nunez Ribeiro pa je v 73. minuti postavil končni izid. Cavani je dosegel svoj 51. zadetek za reprezentanco.

Neymar zaradi poškodbe ni mogel pomagati Braziliji.
Neymar zaradi poškodbe ni mogel pomagati Braziliji. FOTO: AP

Izidi, 3. krog:
Kolumbija - Urugvaj       0:3
Čile - Peru               2:0
Brazilija - Venezuela     1:0

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slo_veter
14. 11. 2020 10.35
+4
A Bobby .. v Braziliji razturavaš v Liverpoolu pa na škrge :)
Kollerik
14. 11. 2020 16.34
+1
In niti ni edini, ki "zna" za svojo državno reprezentanco bolje igrat, kot za klubsko :)