Nogomet

Flick pred slovesom od Münchna kandidat številka ena v Barceloni

Barcelona, 19. 05. 2021 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko se je že zdelo, da bo nemški nogometni trener Hans-Dieter Flick zagotovo nasledil Joachima Löwa na klopi nemške reprezentance, ki jo bo Löw zapustil po Euru 2020, so se reči (vsaj malce) zapletle.

Flicku (na fotografiji) z Bayernom ni uspelo ponoviti lanskega uspeha v Ligi prvakov, tokrat je bil od njegovega moštva v izločilnih bojih boljši Paris Saint-Germain, klub, ki so ga rdeči v lanskem finalu tudi premagali za končno zmago.
Flicku (na fotografiji) z Bayernom ni uspelo ponoviti lanskega uspeha v Ligi prvakov, tokrat je bil od njegovega moštva v izločilnih bojih boljši Paris Saint-Germain, klub, ki so ga rdeči v lanskem finalu tudi premagali za končno zmago. FOTO: AP
Tudi najvplivnejši španski športni dnevnik MARCA je na svoji spletni strani zapisal, da možnosti za prihod Flicka v Barcelono naraščajo. Glavna težava pri sklepanju dogovora je, da je Flick že pred časom sklenil ustni dogovor z Nemško nogometno zvezo. O Xaviju Hernandezu, ki je za nameček na nedavnih volitvah podpiral drugega kandidata, naj predsednik Laporta nikoli ne bi resneje razmišljal, vsaj ne za prihodnjo sezono, saj bi pri napovedani prenovi moštva Xavi kot nekdanji soigralec večine trenutnih članov ekipe Barce težko sodeloval. Omenjal se je tudi Nizozemec Erik ten Hag, trener Ajaxa, a je sam nedavno podaljšal pogodbo s klubom, ki ima z Barcelono seveda posebno vez. A zamenjati Nizozemca z Nizozemcem ne bi imelo veliko smisla, poroča MARCA, medtem ko naj bi bil Laporti zelo všeč tudi Nemec Jürgen Klopp, ki pa se zdi prav tako nedosegljiv v vrstah Liverpoola, sploh glede na to, da si Barca ne more privoščiti plačevanja visokih odškodnin. MARCA tudi dodaja, da Koeman še ni "povsem odpisan", a da se zdi, da bo ostal le v primeru, če Laporti ne uspe pripeljati katerega od zgoraj omenjenih trenerjev.

Če gre verjeti poročanju vedno dobro obveščenega katalonskega radia RAC1, je predsednik Barcelone Joan Laporta v telefonskem pogovoru s Hansom-Dietrom Flickom nemškemu trenerju naročil, da naj še počaka s podpisom pogodbe z Nemško nogometno zvezo. Flick je bil med letoma 2006 in 2014 sicer že pomočnik selektorju članske izbrane vrste Joachimu Löwu, ki se po koncu letošnjega evropskega prvenstva poslavlja od položaja, na katerem je (bo) preživel kar 15 let.

Flicka so takoj po tem, ko je postalo jasno, da se Löwu čas izteka, številni omenjali kot logičnega naslednika, sploh po njegovi zgodovinski sezoni na klopi Bayerna, s katerim je v enem letu osvojil šest pokalov. Madridski dnevnik AS je na svoji spletni strani zapisal, da bi morebiten prihod Flicka postavil pod vprašaj prihodnost nekaterih veteranov (omenjajo Gerarda Piqueja, Sergia Busquetsa, Jordija Albo in Sergija Roberta), svoje mnenje o nemškem strategu pa bo seveda imel tudi največji zvezdnik moštva, Argentinec Lionel Messi, ki naj bi s trenutnim trenerjem Nizozemcem Ronaldom Koemanom vzpostavil dober odnos.

'Messijeva Barca'
Veliko je seveda še nejasnosti, medtem ko Barco povezujejo tudi z dolgoletnim vezistom in nekdanjim kapetanom kluba Xavijem Hernandezom, če bo Koeman po zadnji tekmi sezone v soboto v Eibarju res končal z delovanjem na Camp Nouu. Predsednik Laporta je v zadnjih izjavah, v katerih je govoril o "koncu cikla", dvignil veliko prahu. Omenil je "nerazumljivo" zapravljeno prvenstvo in hitro slovo v Ligi prvakov, je pa dejal, da je klub "ponosen" na letošnjo zmago v finalu španskega pokala.

"Konec cikla in popolna prenova bi pomenila odhod igralcev, ki so najbližje Messiju, kar je paradoks," dodaja AS. "Takšen paradoks, kot oznaniti nov cikel, medtem ko se boriš za prihodnost igralca, ki je dal ime zmagovitemu ciklu Barce. Ker je bila Barca zadnjih 12 let bolj kot Barca (Josepa) Guardiole, Luisa Enriqueja, (Ernesta) Valverdeja ... Messijeva Barca," so še zapisali madridski kolegi, ki so Flicka označili za "kandidata številka 1".

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
20. 05. 2021 13.13
Mokre sanje v Kataloniji.
265004
20. 05. 2021 09.24
+2
Kakšen Flick lepo vas prosim...nasledil ekipo Guardiole in sistem in uigranost...Kovača raje ne omenjam...Xavija sigurno ne bo ,ker na volitvah ni podpiral Laporte.Je pa res ,da kdorkoli pride,mora urediti obrambo in postaviti sistem...Tko kot je to uspelo Guardioli...Kdo je do včeraj vedel za Diaza in Stonesa..Oba sta bila menjavi...Sta pa zid pred golom.Torej tudi iz neuveljavljenih igralcev se da narediti ekipo s pametno strategijo...
Vladimir.Krutov
20. 05. 2021 10.13
004...točno tako se piše...kaki flick...nekaj je treba znati narediti iz teh mladih igralcev...ne pa samo kupovati...
Tapametn
19. 05. 2021 21.56
-2
Največja bedarija flick bo podpisal z elfo 100 procentov
ehjaehja
19. 05. 2021 21.12
+3
No to pa bila boljša okrepitev za Barco kot bilo kateri nogometaš ki bo prišel v prihodnje:) Morda celo okrepitev desetletja vsaj če sodimo kakšen stroj je naredil iz Bayerna ki je bil v rahli krizi pred njegovim prihodom:))
Kollerik
19. 05. 2021 18.22
+2
Flick na krmilu Barce? Prelepo, da bi bilo res.
igyyp
19. 05. 2021 20.57
+3
Kollerik: dejstvo, da je zelo dober trener, in tam bi moral bit Pique tiho, nebi tolk jezika vrtel. Flick ima rad avtoriteto, je pa zelo dobro vodil Bayern. Mogoče zelo dober trener za barco, z trdo roko.
User792410
19. 05. 2021 17.05
+4
Mokre sanje španskih medijev, ki pa ne zdržijo trezne presoje. Ga ni nemškega trenerja, ki bi Barcelono, ali kateri koli drug klub, postavil pred Elf!
poserjemsenavas
19. 05. 2021 16.53
+7
Laporta naj bi Flicku naročil naj počaka z podpisom?
User792410
19. 05. 2021 17.00
+7
Ravno to mi je najbolj padlo v oči in še zdaj se ne morem nehat smejat...