Nogomet

Florentino Perez: Ramos mi je bil kot sin. Želeli smo si, da bi ostal

Madrid, 25. 06. 2021 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je za špansko radijsko postajo Onda Cero izlil dušo glede nedavnega dogajanja znotraj kluba. Poslovilnega pisma Zinedina Zidana ni prebral in dvomi, da ga je Francoz sploh sam napisal. Za poslavljajočega se Sergia Ramosa pa je dejal, da mu je bil kot sin. Tako za enega kot za drugega si je sicer želel, da bi ostala v Madridu. Perez je spregovoril še o neslavno propadli Superligi, za katero še vedno verjame, da bi rešila usodo nogometa.

Kje bo kariero nadaljeval Sergio Ramos, še ni znano.
Kje bo kariero nadaljeval Sergio Ramos, še ni znano. FOTO: AP

Številni navijači galaktikov so vodilnim možem kluba na čelu s Florentinom Perezom zamerili, ker jim ni uspelo prepričati Sergia Ramosa, da bi podaljšal pogodbo. Predsednik Madridčanov pa meni, da je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi dolgoletnega kapetana prepričal v podaljšanje. "Ramos mi je bil kot sin. Pripeljal sem ga sem leta 2005 in še nikoli doslej nisem imel tiskovne konference skupaj z nogometašem," je povedal Perez. 

"Tako zelo ga občudujem. Skozi vsa ta leta je postal legenda kluba, zato smo si želeli, da bi ostal tukaj. Ponudili smo mu novo pogodbo, imel je rok, do kdaj nam mora sporočiti svojo odločitev, a tega ni storil. Tu je njegov dom in slej kot prej se bo vrnil v kakšni drugi vlogi, v to sem prepričan," je o legendarnem centralnem branilcu še povedal Perez. 

'Zidane sanja o francoskem selektorskem stolčku'
Poleg Ramosa je po koncu minule sezone klub zapustil tudi nadvse uspešni trener Zinedine Zidane, ki je s klubom osvojil kar tri lovorike Lige prvakov. "Poznam ga, za njim je zahtevno leto, a boril sem se, da bi ostal z nami. Nisem še prebral njegovega poslovilnega pisma, a prepričan sem, da ga ni sam napisal." 

Perez je nadaljeval, da Zizouju v nadaljevanju kariere želi vse najboljše in da je – tako kot Ramos – prava legenda kluba. "Sanja o tem, da bi postal francoski selektor. Prepričan sem, da mu bo uspelo," je še razkril Perez.

Zinedine Zidane si po Perezovih besedah želi prevzeti vodenje francoske izbrane vrste.
Zinedine Zidane si po Perezovih besedah želi prevzeti vodenje francoske izbrane vrste. FOTO: AP

Še verjame v Superligo
Veliko prahu je 74-letni poslovnež dvignil tudi s tem, ko je bil njegov klub eden od 12 ustanoviteljev neslavno propadle Superlige. Doslej se je iz projekta umaknilo devet klubov, le Barcelona, Real in Juventus vztrajajo pri prvotnem načrtu. Perez meni, da bi prav Superliga rešila evropski nogomet. "Uefo bi moralo skrbeti, da bi ustvarila čim bolj zanimivo tekmovanje. Nogomet umira, mladih nogometašev ne privablja več. Število gledalcev upada in če ničesar ne bomo spremenili, se nam slabo piše," je v zanj tipično populističnem slogu nadaljeval Perez, ki sicer ni razkril, na katere podatke oziroma raziskave se je pri svojih trditvah opiral. 

"Superliga je odličen projekt, komaj čakam, da bodo ljudje to spoznali. Vse bo pripravljeno do konca prihodnjega leta," se še nadeja Realov predsednik. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDOxy50pMEDO
25. 06. 2021 18.14
+6
"... o neslavno propadli Superligi, za katero še vedno verjame, da bi rešila usodo nogometa. " Superliga bi rešila klube, ki so zaradi velikanskih nakupov in plač na robu bankrota. Klinc jih gleda! Naj bankrotirajo.
FAUSTOS1
25. 06. 2021 17.03
+4
PEREZ je bil in še je stari frankist torej profašist,saj je kot član mestnega sveta madrida,glasoval proti spremembi ulic v madridu ,ki nosijo imena frankovih generalov ,ki so storili zločine nad španci.
HALAcR7
25. 06. 2021 16.18
+9
So malo že dosadni z to super ligo on laporta in agneli
ProtiNaborništvu
25. 06. 2021 16.03
+5
Kt sm že napisou pred časom, za nogomet bi bila dobra ideja budget cap kt ga majo v nba, bi se talent bolj porazdelil in bi posledično imelo več ekip možnost za dober rezultat boljša finančna stabilnost za klube, superliga je pa dobra sam za bančne račune stalnih klubov, ka so preveč zadolženi pa namest da bi najdl način nižanja stroškov hočjo več dnarja
borjac
25. 06. 2021 15.05
+13
Ramos mi je bil kot sin pravi Perez, in Ramos bo sedaj dejal Perez mi je bil kot oče, take izjave so polne hinavstva, ali pa se v takih družinah pogosto pretepajo med sabo.
Tomo Ivic
25. 06. 2021 14.34
+15
To je tako če razmišljaš samo o svoji riti!
Roxy79
25. 06. 2021 14.29
+13
v Muri so zgradili dodatne trubune za navijače....... :D (pa pravjo, da ni navijačev)
Dado57
25. 06. 2021 14.16
+3
Nogomet umira,število gledalcev upada-tip je milo rečeno duševno moten.
RUBEŽ
25. 06. 2021 13.58
+16
Perez - pojdi v penzijo. Tebe je čas povozi, ali pa živiš nekje visoko v oblakih. Realnost je popolnoma diametralna tvoji miselnosti.
Vladimir.Krutov
25. 06. 2021 13.41
+17
Super liga je smrt za nogomet....