Nogomet

Zeljković verjame, da bodo po šoku in nesrečni poškodbi Marina še močnejši

Ljubljana, 21. 02. 2024 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
4

Nekaj sto navijačev Olimpije, ki je sredino popoldne izkoristilo za obisk Stožic, je najprej pretresla novica o hudi poškodbi Antonia Marina. Prišlek v zimskem prestopnem roku si je na ponedeljkovem treningu strgal križne vezi in že končal sezono. V njegovi odsotnosti so varovanci Zorana Zeljkovića stopili skupaj in proti razglašenim Domžalam rutinirano prišli do druge zaporedne zmage (1:0). Strateg zmajev je po tekmi poudaril, da bodo morali biti v zaključkih akcij natančnejši.

Raul Florucz je že v 13. minuti poskrbel za edini gol na tekmi med Olimpijo in Domžalami.
Raul Florucz je že v 13. minuti poskrbel za edini gol na tekmi med Olimpijo in Domžalami. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

"Dobro je, da smo zmagali. Težko igrišče, nasprotnik pa organiziran. Ni nam bilo lahko. V napadu moramo biti boljši. Imeli smo kar nekaj situacij, ki bi jih morali izkoristiti. Veseli me, da se ne spomnim niti ene situacije, ko so oni ogrozili naša vrata. Imeli smo kontrolo, zaradi tega sem zadovoljen," je misli po minimalni zmagi strnil Zoran Zeljković, preden se je posvetil manj prijetnim temam. 

Nesrečni Marin se je poškodoval 30 sekund pred koncem treninga

Njegovi varovanci so na vnovič skromno stožensko zelenico prišli z majicami z napisom "Antonio, drži se". Antonio Marin je januarja v klub prišel kot zelo odmevna okrepitev, po skromnem pripravljalnem obdobju pa se je zdelo, da je le ujel pravo formo, ko je prejšnji konec tedna proti Radomljam zadel dvakrat.

V ponedeljek pa je bilo njegove sezone predčasno konec, ko si je 30 sekund pred koncem treninga strgal križne vezi. "Vsi smo bili v šoku. To je bil zelo težek trenutek za nas vse, ampak moramo živeti naprej in mu stati ob strani. Verjamem, da nas bo ta situacija naredila še močnejše," je kljub veliko smoli optimističen Zeljković. 

Nogometaši Olimpije so se pred tekmo spomnili na nesrečnega soigralca.
Nogometaši Olimpije so se pred tekmo spomnili na nesrečnega soigralca. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Zeljković zaradi širine z optimizmom zre naprej

Proti Domžalam je prvič v prvo postavo uvrstil še enega zimskega prišleka Ivana Durdova, ki je proti svojemu nekdanjemu klubu pokazal obilo dobrega, pripravil nekaj situacij soigralcem, v začetku drugega dela pa tudi sam zapravil lepo priložnost. "Solidno," je predstavo 23-letnega napadalca ocenil Zeljković in pojasnil: "Pozna se mu, da soigralcev še ne pozna. Vidi pa se njegova kvaliteta, na vsakem treningu dokazuje, da je to, kar smo pričakovali." 

Nekdanji strateg Kopra je bil še najbolj zadovoljen z igro v obrambi, saj so bile blede Domžale povsem nenevarne. Izjema je priložnost iz 31. minuti, ko je mladi Edvin Krupić z glavo meril preko vrat. Izpostavil pa je tudi širino svojega kadra, saj je v primerjavi s tekmo proti Radomljam zamenjal kar nekaj nogometašev, tudi strelca edinega gola Raula Florucza.  

"Veseli me, da smo številne zamenjali, ampak smo še vedno igrali na način, kot si želimo. To pomeni, da imamo širino. Z optimizmom gledamo naprej."

Olimpija – Domžale
Olimpija – Domžale FOTO: Sofascore.com

Za najboljšega posameznika tekme lahko označimo strelca edinega gola, ki je poleg mojstrovine v 13. minuti pripravil še sijajno priložnost Ivanu Posavcu nekaj minut prej, v sodniškem dodatku drugega polčasa pa je bil zelo blizu svojemu drugemu zadetku. Za 22-letnega Avstrijca je bil to četrti gol v tej sezoni.

"Glede na njegove sposobnosti nam res daje premalo, zato mu tudi 'težim'. Ve, da mora igrati bolje. Mislim, da je odličen igralec, a je do sedaj z razlogom naredil premalo. Tega se zaveda, trdo delo in verjamem, da bo iz kroga v krog boljši," je o krilnem nogometašu še povedal Zeljković. 

Zgoden zadetek jim je olajšal delo

"Dobili smo to, kar smo iskali – tri točke. Dobro smo bili pripravljeni na nasprotnika. Zgoden zadetek nam je olajšal delo. Iskali smo drugi zadetek, kar nam ni uspelo, a mislim, da smo korektno pripeljali tekmo do konca," je svoje dodal strelec edinega zadetka. 

Spregovoril je tudi o novem partnerju v konici napada Ivanu Durdovu: "Ne poznava se še dobro, ker je prišel malo nazaj. Mislim, da nam bo v veliko pomoč. Ne bi rekel, da nam je v prvem delu sezone manjkal napadalec, ampak vsak nogometaš ima svoje kvalitete. Zagotovo bo on s svojimi v veliko pomoč ekipi." 

Kosić si želi najti izgubljeno energijo

Če je bil Zeljković zadovoljen po drugi zaporedni zmagi, pa za Dušana Kosića na klopi Domžal velja ravno nasprotno. V tretji tekmi spomladanskega dela je doživel še tretji zaporedni poraz in znova je bilo kristalno jasno, da nogometaši rumene družine ob poškodovanem Danijelu Šturmu v tem trenutku ne premorejo dovolj napadalnega arzenala, da bi ogrozili favoriziranega tekmeca.

"Težko si zadovoljen s porazom. Pokazali smo odnos, se dobro borili in imeli nekaj situacij, iz katerih bi se lahko vrnili v igro. Predvsem me moti prepoceni prejet zadetek, kar se nam ponavlja že vse tri tekme. Dalo bi se ga preprečiti in biti bolj odločen," je bil po tekmi realen trener, ki je s Celjem pred štirimi leti slavil naslov prvaka.

Na vprašanje, kaj Domžalam v tem trenutku najbolj manjka, je odvrnil: "Vedno, ko je podoba takšna, ti nekaj manjka. Predvsem delamo na tem, da bi vrnili energijo, ki smo jo že imeli. Manjka štiri, pet igralcev, ki so dajali ton igri v preteklosti. Ko se bodo vrnili, bomo lahko pogumnejši, kot smo bili tudi danes. A tudi tokrat smo želeli stopiti visoko in Olimpiji delati težave. To nam je parkrat sicer zelo dobro uspelo, a potem situacij nismo izkoristili."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
22. 02. 2024 18.37
+1
ha ha ha nekaj 100 ha ha ha a stadion za 14.000 ha ha ha - gotofi ste - samo sodniki in NZS vam še lahko pomaga
24bata
21. 02. 2024 21.47
+1
Olimpija tone.Na koncu bojo 4.
mackon08
21. 02. 2024 20.56
+2
Zeljković verjame, da bodo po šoku in nesrečni poškodbi Marina še močnejši. Bolj butaste izjave še nisem slišal. Največja okrepitev se poškoduje pa bodo zdaj še bolj močni haloooo?
SlepiSlovenc
21. 02. 2024 19.38
-1
Kdo sploh to gleda? Pejte rajši v fabrike delat bo več efekta morda.