Nogomet

Foden junak Cityja, ki lahko znova skoči na vrh

London, 05. 02. 2024 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

V zadnji tekmi 23. kroga angleške Premier League je Manchester City na gostovanju pri Brentfordu upravičil vlogo favorita in slavil s 3:1. Vse tri zadetke za meščane, ki so sicer zaostajali, je dosegel Phil Foden. City ima zdaj s tekmo manj dve točke zaostanka za vodilnim Liverpoolom, ki je v nedeljo izgubil derbi z Arsenalom (1:3).

Brentford - Manchester City
Brentford - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Zasedba Pepa Guardiole ima tako kot Arsenal, s katerim si deli drugo pozicijo, 49 točk. S tremi manj sledi Aston Villa, Tottenham pa je pri 44.

Manchester City je po dolgem času nastopil v polni zasedbi. Tekmo sta začela tako Erling Haaland kot Kevin De Bruyne, vseeno pa so se prvi zadetka veselili domači.

Brentford, ki je v prejšnji sezoni dobil oba dvoboja s Cityjem, je povedel z zadetkom francoskega napadalca Neala Maupayja (21.), ki je izkoristil neodločnost obrambe gostov in iz oči v oči matiral Edersona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači vratar Mark Flekken je ubranil prvih devet strelov na vrata, klonil je šele v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je napako njegove obrambe kaznoval Phil Foden.

Isti igralec je do 70. minute dosegel še dva zadetka. V 53. minuti je bil natančen z glavo, v 70. pa je zadel po podaji Haalanda.

S štirimi zadetki v zadnji tekmi kroga je padel tudi nov rekord Premier League po doseženih zadetkih v enem krogu (45), odkar v ligi sodeluje dvajset moštev.

City petič zapored, po zaostanku nadoknadil že 17 točk 

Brentford je v tej sezoni ekipa, ki je po vodstvu zapravila največ točk, in sicer kar 26. Na drugi strani je Manchester City po zaostanku osvojil že 17 točk, kar je drugi najboljši izkupiček. Kralji povratkov so vodilni Redsi, ki imajo 19 takih točk. 

Meščani so prišli do svoje pete zaporedne zmage, kar je njihov najdaljši niz po obdobju med avgustom in septembrom lani, ko so slavili šestkrat zapored. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.