Nogomet

Nominiranci za zlato žogo: Oblakovo ime ob Messiju, Modriću in Neymarju

Pariz, 08. 10. 2018 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na ožjem seznamu kandidatov za najnovejšo nagrado zlata žoga je tudi osvajalec zadnjih dveh priznanj revije France Football, portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo. Francoska revija je postopoma objavljala imena 30 nogometašev, ki se bodo potegovali za prestižno lovoriko, v izbrani družbi bo tudi slovenski vratar madridskega Atletica Jan Oblak.

Po seriji slabih tudi nekaj dobrih novic za Cristiana Ronalda ...
Po seriji slabih tudi nekaj dobrih novic za Cristiana Ronalda ... FOTO: AP
Real Madrid ima s sedmimi nominiranci največ možnosti za "zmago", sledijo Liverpool s štirimi ter Atletico, Barcelona, Chelsea in PSG s tremi nominiranci. 

Na seznamu 30 nogometašev je torej tudi ime Cristiana Ronalda, ki mu po prestopu iz madridskega Reala in tretjemu zaporednemu naslovu v Ligi prvakov pri Juventusu ne gre vse po načrtih. Ne toliko zaradi predstav na zelenici, kjer kaže vedno boljše predstave, temveč zaradi obtožb o posilstvu iz Združenih držav Amerike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

France Football je tako kot v zadnjih letih postopoma objavljala imena kandidatov za tokratno nagrado, ki jo je Ronaldu podelila v zadnjih dveh sezonah. Ronaldo je z Realom osvojil tretji zaporedni naslov v Ligi prvakov in v vseh tekmovanjih na 44 tekmah zabil ravno toliko golov.

RONALDO

France Football bo prvič podelil pokal Kopa, ki nosi ime po velikanu francoskega nogometa Raymondu Kopi. Gre za zlato žogo za mlade nogometaše, kandidati pa so: Hossem Aouar (FRA/Lyon), Trent Alexander-Arnold (ANG/Liverpool), Patrick Cutrone (ITA/Milan), Ricu Doan (JAP/Groningen), Gianluigi Donnarumma (ITA/Milan), Amadou Haidara (MAL/Salzburg), Justin Kluivert (NIZ/Roma), Kylian Mbappe (FRA/PSG), Christian Pulišić (ZDA/Dortmund) in Rodrygo (BRA/Santos).

Griezmann med največjimi favoriti
Zlato žogo, ki je najbolj cenjeno nogometno priznanje na svetu, neprekinjeno podeljujejo od leta 1956, v zadnjih desetih pa sta si jih po pet razdelila Ronaldo in Lionel Messi. Na seznam so poleg Messija uvrstili tudi Tottenhamovega napadalca Harryja Kana, za katerim je odlično klubsko in reprezentančno leto, v katerem je na svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojil četrto mesto z Anglijo in bil najboljši strelec turnirja.

Na seznamu 30 nogometašev so pristali še Chelseajev belgijski zvezdnik Eden Hazard, ki je veliko bolje kot v vrstah modrih prav tako igral na svetovnem prvenstvu, kjer je Belgija na tekmi za tretje mesto premagala Anglijo. Eden glavnih favoritov za končno zmago, svetovni prvak Francoz Antoine Griezmann (Atletico Madrid), je bil po osvojitvi Lige Evropa prav tako izbran skupaj z rojakom in članom Chelseaja N'Golojem Kantejem ter vezistom španske reprezentance in madridskega Reala Iscom.

Oblak v izbrani druščini
V poznopopoldanski skupini nominirancev sta se znašla finalista minule sezone Lige prvakov, senegalski krilni napadalec Sadio Mane in brazilski branilec Real Madrida Marcelo. Družbo so jima delali junaki svetovnega prvenstva: na seznamu za cenjeno trofejo so namreč tudi hrvaški napadalec Mario Mandžukić (Juventus), vratar in kapetan Francije Hugo Lloris (Tottenham) in najboljši mladi nogometaš mundiala Kylian Mbappe (FRA/Paris Saint-Germain). Najboljši mladi nogometaš SP v Rusiji je odlično začel novo klubsko sezono in vedno glasneje trka na vrata zaključne podelitve.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v večernih urah je nato na vrsto prišel tudi največji slovenski nogometni zvezdnik Jan Oblak (Atletico Madrid), ki je z rdeče-belimi minulo sezono po slovesu od Lige prvakov "rešil" z zmago v Ligi Evropa in osvojitvijo evropskega superpokala. Oblakovo ime so pri France Football objavili v res izbrani druščini, saj so ga pomešali z enima od glavnih favoritov za končno zmago, Argentincem Lionelom Messijem (Barcelona) in Hrvatom Luko Modrićem (Real Madrid). A to še ni vse ‒ ob Oblaku so objavili še, da sta kandidata za zlato žogo Brazilec Neymar (Paris Saint-Germain) in svetovni prvak Francoz Paul Pogba (Manchester United).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vratarski kandidati še Alisson, Courtois in Lloris
Messi je odigral, vsaj statistično, eno najboljših sezon za Barcelono, ki je osvojila državni in pokalni naslov, a se vnovič poslovila že v četrtfinalu Lige prvakov. Argentinec je nato z Argentino spet razočaral na svetovnem prvenstvu, ki ga je sklenil z vsega enim golom in izpadom v osmini finala. Modrić je z Realom še tretjič zapored osvojil Ligo prvakov, s Hrvaško pa spisal izjemno zgodbo na mundialu in bil ob drugem mestu izbran za najboljšega posameznika turnirja. Mednje lahko uvrstimo tudi Pogbaja, a je Francoz pred prihodom na mundial odigral zelo povprečno sezono z Manchester Unitedom, medtem ko je bil Neymar več mesecev poškodovan in se po prvi sezoni s Paris Saint-Germainom vrnil ravno za SP v Rusiji, kjer pa je z Brazilijo prav tako razočaral.

Ostali vratarji so med do sedaj objavljenimi kandidati za končno zmago Brazilec Alisson Becker (Liverpool), ki je minulo sezono podobno kot zdaj pri rdečih blestel v taboru polfinalistke Lige prvakov AS Rome, Belgijec Thibaut Courtois, novopečeni član madridskega Reala, ki je podobno kot Hazard svoje najboljše predstave prihranil za svetovno prvenstvo v Rusiji, kjer ga je strokovna žirija izbrala za najboljšega vratarja turnirja, in Francoz Lloris (Tottenham). Lloris je bil kapetan svetovnih prvakov Francozov na mundialu.

SALAH

Zadnja skupina nominirancev se je začela s hrvaškim vezistom Barcelone Ivanom Rakitićem, in nadaljevala z osmoljencem nedavne podelitve nagrade The Best, ki jo podeljuje Mednarodna nogometna zveza, Egipčanom Mohamedom Salahom (Liverpool). Končni seznam nominirancev so dopolnili Španec Sergio Ramos (Real Madrid), Urugvajec Luis Suarez (Barcelona) in Francoz Raphaël Varane (Real Madrid). Kraljevi klub ima s sedmimi svojimi člani največ nominirancev na končnem seznamu, sledijo Liverpool s štirimi ter Atletico, Barcelona, Chelsea in PSG s tremi nominiranci. 

Seznam kandidatov v izboru za zlato žogo:

Sergio Agüero (ARG/Manchester City)
Alisson Becker (BRA/Liverpool)
Gareth Bale (WAL/Real Madrid)
Karim Benzema (FRA/Real Madrid)
Edinson Cavani (URU/PSG)
Thibaut Courtois (BEL/Chelsea)
Cristiano Ronaldo (POR/Juventus)
Kevin De Bruyne (BEL/Manchester City)
Roberto Firmino (BRA/Liverpool)
Diego Godin (URU/Atletico Madrid)
Antoine Griezmann (FRA/Atletico Madrid)
Eden Hazard (BEL/Chelsea)
Isco (ŠPA/Real Madrid)
Harry Kane (ANG /Tottenham)
N'Golo Kante (FRA/Chelsea)
Hugo Lloris (FRA/Tottenham)
Mario Mandžukić (HRV/Juventus)
Sadio Mane (SEN/Liverpool)
Marcelo (BRA/Real Madrid)
Kylian Mbappe (FRA/PSG)
Lionel Messi (ARG/FC Barcelona)
Luka Modrić (HRV/Real Madrid)
Neymar (BRA/PSG)
Jan Oblak (SLO/Atletico Madrid)
Paul Pogba (FRA/Manchester United)
Ivan Rakitić (HRV/FC Barcelona)
Mohamed Salah (EGI/Liverpool)
Sergio Ramos (ŠPA/Real Madrid)
Luis Suarez (URU/FC Barcelona)
Raphaël Varane (FRA/Real Madrid)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

diebaumeister
09. 10. 2018 11.15
+8
Modrić????? Še vedno vlačijo tega povprečneža v ožji izbor, sej ne moreš verjet
//////93
09. 10. 2018 10.48
+5
Pogba Ronaldo Ramos Varane Suarez... ahahaha pa tudi slepcu je lahko jasno da je to ziva komedija
peresni
09. 10. 2018 09.10
+3
glasovanje prepričanih ali pač prodanih...bedno vse skupaj! Ko pa vemo, kdo je največji veliki-mali čarovnik...ob bok mu pač lahko vsako leto damo nekaj svetlih lastovk eno-dvoletnic ala Sallah, mbappe, Griezman...
apodgra
09. 10. 2018 08.39
+2
Na ožjem seznamu je tudi dobitnik zadnjih dveh nagrad Cristiano Ronaldo. Ta stavek si razlagam na dva načina . Prvo ali je presenečenje ,da se je sploh uvrstil, glede na sezono 20128, drugo pa napoved za tretjo osvojitev te izrojene nagrade. Če bodo odločali isti novinarji ,kot lansko leto , je ta nagrada že danes podeljena . To utečeno nepošteno proceduru , samo njim znanim ključem je preprosto treba speljati in to je edini namen te novinarske hiše .
ehjaehja
09. 10. 2018 08.44
-13
Katero leto zapored Messi ne bo dobil zlate žoge?
krneki_123
09. 10. 2018 10.42
+4
Kolikokrat zapored je bil Messi najboljši v LaLigi? Kako je lahko boljši od dobitnikov raznih nagrad, če pa igrajo, oz. so igrali, v isti ligi? Potem pa nastopi realov marketinški prispevek..
fihner
09. 10. 2018 12.24
+4
Kdaj je ob tej uri imel na kontu vsaj en plus, ta naš vlagatelj oz. zapirač??
apodgra
09. 10. 2018 08.25
+2
Kakšni kriteriji , se v dani situacije upoštevajo je pa vedno odvisno, v čem in kje je Ronaldo bil najboljši. Če je bil najboljši strelec v La Ligi , štejejo zadetki, če je osvojil z neko ekipo Ligo prvakov , potem odloča skupinski uspeh. Kje pa ni bil uspešen in kje ni bil na naravni zvezdnika ,se pa preprosto spregleda . Tipična igra v sezoni 2018/2119 pri Juventusu , samo štirje zadetki po bolj slabi ,kot dobri igri . Edino , nekaj golov v Ligi prvakov in La ligi . Ronaldo ne igra, samo še zabija gole . Najbolj se na smejim , ko kakšen komentator navdušeno ugotovi , Ronaldo preigrava . Preigrava na odprtem terenu, ko je najbližji igralce od njega oddaljen najmanj en metre in več . Njegovo preigravanje je samo obvoz okoli igralca .
ehjaehja
09. 10. 2018 08.30
-8
Kot sem povedal hvala bogu da vi ne postavljate pravila saj bi jo dodelili messiju ki igra celi življenje že proti španskim ekipam,ko pa pridejo izločilni boji v ligi prvakov ali svetovnem prvenstvu pa nič od njega . ampak neee važno da blesti v Španiji v ligi kjer igra proti enim in istim ekipam več kot 10 let Hahaha. HVALA BOGU RES da je večina sveta objektivna in da je vas le peščica razvajenih lažnjivih ter nepoštenih otročkov.
ehjaehja
09. 10. 2018 08.19
-8
Hvala bogu da razvajeni Katalonci ne postavljajo pravila za zlato žogo:) naj jih boliii
fihner
09. 10. 2018 12.28
+2
Kollerik
09. 10. 2018 13.10
+3
apodgra
09. 10. 2018 07.39
+1
Kolerik Če bi odločala samo kvaliteta in vse ,kar je vrhunskega povezano z nogometno igro , je nesporni favorit Messi. Žal pa je nogometna kuhinja tista ,ki iz krompirja naredi najbolj slastno torto. Ne morem si zamisliti ,da bi bil Messi, ki je bil ignoriran pri podelitvi najboljšega nogometaša na svetu in v Evropi, niso ga uvrščen med pet najboljših ,da bi z osvojeno "Zlato " žogo , kompromitiral Fifo In Uefo.
ehjaehja
09. 10. 2018 08.17
-5
Kaj tebi ni jasno?V dveh najtežjih tekmovanjih kot so liga prvakov ter svetovno prvenstvo je izpadel zelo zgodaj,svet pa ni samo Španija treba znati igrati tudi proti drugim ekipam ne samo proti tistim ki igraš celo življenje proti njim.
Kollerik
08. 10. 2018 22.43
+8
....pet golov že kar v startu lige prvakov, na samo dveh tekmah.... eden in edini, številka ena ter nesporni kralj nogometa.... Lionel Messi.
Nacho99
08. 10. 2018 22.45
-1
seveda se zlata zoga podeljuje glede na stevilo zadetkov zadetih na prvih dveh tekmah lige prvakov v sezoni
Kollerik
08. 10. 2018 22.48
+1
spet eden nadpovprečno butast realovc... :)
Nacho99
08. 10. 2018 22.49
-2
Verjemi da ne rad gledam Real in nasplosno spanske lige
Kollerik
08. 10. 2018 22.50
+4
..seveda se potrošniki visoke športne mode, kolonjskih vodic itd nimate kaj bati...vaši klikeci bodo spet preglasili resnično genijalnost... svet glamourja in rožnatih slončkov pač....
Nacho99
08. 10. 2018 22.52
-4
Nacho99
08. 10. 2018 22.54
+2
Tudi to nebo drzalo, ne obstaja v svetu nogometa samo real in barca, dobro pa posledicno zdaj se juve zaradi ronalda
Kollerik
08. 10. 2018 22.54
+0
ti kar.... v vsesplošnem gnitju lastnega mesa, izpostavljenega neusmiljenemu zobu časa, ti kaj drugega niti ne preostane...jok je za pussyje in za rončija... :)
Nacho99
08. 10. 2018 22.58
-1
nekdo se ocitno ni do konca socializiral...
apodgra
09. 10. 2018 07.40
-3
cripstoned
08. 10. 2018 22.09
-16
glede nato da je poudarek na lanski sezoni je zmagovalec samo ronaldo....spet je bil najboljsi strelec lige prvakov in ostaja najboljsi strelec....sam na vrhu...vse ostalo je kraja...
botihh
08. 10. 2018 22.17
+15
Februarja se je pojavu ko je Real že izpadu iz Cope pa La Lige pol je pa u 1/16 pa 1/8 finala par golov dav pol pa spet izginu u polfinalu pa finalu... tok u najbolšem :D
+7
in dosegel je neverjetnih 12golov..od tega 4 11m...hehe
apodgra
09. 10. 2018 07.49
+4
Cripstoned . Če bi bil poudarek na lanskem letu , torej bo dobil ponovno "Zlato " žogo za že osvojeno preteklo sezono. V letošnji sezoni je z ekipo Reala osvojil samo Ligo prvakov in to je vse. Še vedno ti ni jasno ,da ekipne zmage niso merilo za podelitev najboljšega . Njegova igra , ki jo je kazal letos še v ekipi Reala in sedaj v ekipi Juventusa ni bleščeča. Žal pa je tako , da kvaliteta ni odločilna in v tem prepričanju živiš tudi ti.
fihner
09. 10. 2018 12.36
+4
Kollerik
09. 10. 2018 13.12
+1
Kolosej6
08. 10. 2018 21.47
+21
Kateri razume nogomet in ga gleda z veseljem bo vedel da letosnja zlata zoga mora v barcelono
Frigo
08. 10. 2018 22.03
-14
brihtnež še svoje usran gate mu nesi v BC
fihner
09. 10. 2018 12.38
+3
šumar
08. 10. 2018 21.27
+20
haha messi lansko sezono najboljsi strelec najboljsi asistent najvec preigravanj in najvec ustvarjenih priloznosti. To vse pove.In pol je zdraven modric ki je imel v celi sezoni dva gola in 3 asistence haha pa to ni res
apodgra
09. 10. 2018 07.56
+2
Glede na cirkuško komedije , ki vlada okrog podeljevanja vseh teh naslovov , bi bilo najbolje , da se te ukinejo . Meni ni je vse eno ali jo dobi Ronaldo še po prenehanju igranja , vendar zame on ne bo nikoli najboljši. Od njega je še veliko boljših. Ednin, kar ga dela so njegovi zadetki- drugi Kostič in Toplak
botihh
08. 10. 2018 21.27
+20
Lahko jo talajo komu hočejo, kdo je najbolši se vidi usak vikend na Camp Nou
D0c
08. 10. 2018 21.18
+16
Če je tukaj kaj poštenja mislim je že čas da še Messi kaj dobi...
MKII
08. 10. 2018 20.23
+1
Modrič? Nima lik veze z fuzbalom.
apodgra
09. 10. 2018 08.02
+0
Nurmagomedov Vendar bo prišel v ožji izbor , ker se to preprosto ne more zgoditi , glede na vse osvojene titule , da bi bil izločen . Postavilo bi se vprašanje , zakaj pa je potem dobil priznanje za najboljšega nogometaša na svetu . Klofuta FiFi in Uefi. Če pa se bo to zgodilo , pa bo škandal , ki si ga lahko privoščita samo dve posrani eminenci .
MKII
08. 10. 2018 19.35
+1
Zadnjih ne vem koliko let totalno slabi Benzema je IN, pa še kateri, SALAHA PA NI?! Ma j#### ti b#### dor.
Maxx365
08. 10. 2018 20.01
+5
kaj se razburjaš, še enkrat preberi seznam
poserjemsenavas
08. 10. 2018 20.06
+3
MKII
08. 10. 2018 20.17
+2
Ker 🐥 objavljajo po delih. Glavn da je tut fakfejs ramos not ahaha
MKII
08. 10. 2018 20.18
+1
Conor še za pleskavico ali ćevapćić ni dober.
ehjaehja
08. 10. 2018 19.31
-41
Ronaldo ali modrič drugih ni.
MKII
08. 10. 2018 19.40
+7
265004
08. 10. 2018 19.44
+7
evo sta že izpadla k jih je določil be.bo ki nikol ne ugane oz.zmeri zgreši v napovedi...
dark horse
08. 10. 2018 19.53
+8
Pojma nimaš sem ti že povedal. Vsaj 2 sta pred modričem ki sta osvojila več. Varane in Griezmann. Potem mogoče Modrić. Cr pa v rangu Messija če pa upoštevamo individualne dosežke bi moral gladko zmagati Messi potem Salah itd
Nacho99
08. 10. 2018 22.48
-1
Za tiste ki spremljate nogomet je Kante se kako upraviceno na tem seznamu... poleg modrica najboljsi vsestranski vezist na svetu
diebaumeister
09. 10. 2018 11.17
+2
Kollerik
09. 10. 2018 13.12
+1
Nacho99 še ima posledice od včerajšnjega žura...
idiu3krasne
08. 10. 2018 19.21
-6
Modrić...za zlato žogo...😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣
apodgra
09. 10. 2018 08.09
+3
Idi3krasne Letos je na osmih državnih tekmah in dveh tekmah lige prvakov samo eno tekmo igral 90 minut. Niti v ekipi Reala nima zagotovljenega statusa prvokategornika in ta bi bil nosilec "Zlate "žoge. Malo se lahko hecaš , vse kar pa je preveč , pa je slana šala . Za humoristične komentarje so drugi blogi.