Nogomet

Hrvaška sredi Pariza premagala Francoze

Pariz, 13. 06. 2022 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaška je v Parizu na Stade de Francu premagala Francijo 1:0. Domači navijači so na koncu tekme žvižgali domačim igralcem, saj jim na dnu skupine 1 celo grozi izpad iz elitne Lige Narodov A.

Hrvaška si je presenetljivem porazu proti Avstriji (3:0) na prvi tekmi skupine 1 Narodne lige A hitro opomogla, saj sta sledila remi s Francozi (1:1) in zmaga proti Danski (1:0). Pozitivno energijo je Hrvaška s seboj prinesla tudi na Stade de France, kjer je hitro povedla. 

Luka Modrić je že v peti minuti izkoristil strel z bele točke in premagal domačega vratarja Mika Maignana. Francozi nikakor niso uspeli razviti svoje prepoznavne igre, saj so Hrvati igrali zelo čvrsto. Domači navijači pa so bili vse bolj nezadovoljni z videnim.

Veselje hrvaških nogometašev na Stade de Francu
Veselje hrvaških nogometašev na Stade de Francu FOTO: AP

Bolj izenačen drugi polčas

Trener Francozov Didier Deschamps je na začetku drugega polčasa na igrišče poslal veliko okrepitev Reala Aureliena Tchouamenija in Benjamina Pavarda. A njun prihod ni dovolj poživil anemične igre domačih igralcev. Edini, ki je resno pretil hrvaškemu vratarju Ivici Ivušiću je bil Kylian Mbappe, a napadalec PSG-ja nasprotnika ni uspel premagati.

Kljub njegovem trudu in številnim priložnostim v zadnjih minutah igre Francozi niso uspeli izenačiti in po porazu sedijo na dnu skupine. Grozi jim celo izpad iz Lige A v šibkejšo Ligo B.

Rezultati Lige Narodov A:

Skupina 1:

Francija - Hrvaška 0:1

Danska - Avstrija 2:0

Lestvica:

1. Danska 9

2. Hrvaška 7

3. Avstrija 4

4. Francija 2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

superjezek
14. 06. 2022 17.18
+1
Bravo!!!! Tako se igra za državo.
Nimasmisla
14. 06. 2022 08.31
-3
tale penal jim je bil pa šenkan
Burtonnn
14. 06. 2022 08.58
+6
Žac
14. 06. 2022 09.36
+2
Kdaj butalec komentira a ne razpozna razliko med namiznim badmintonom in nogometom.
borjac
14. 06. 2022 10.30
+2
Hrvaški Slovenci so hitro skočili v bran svojim kot da ne bi smel nihče imeti drugačnega mnenja, penal je bil take vrste, da je takrat ko ga sodnik piska, in tokrat ga je pač zapiskal, bi pa vseeno izpostavil veliko napako sodnika, ko ni zapiskal faula nad Mbpajem ko je drvel z vso hitrostjo proti Hrvaškemu golu, prekršek in rumen karton, sicer pa ko potegneš črto pod vse minuse in pluse na koncu tekme, lahko rečeš nogometno da so Hrvati zasluženo zmagali, njihovi vezisti predvsem Modrič, Brozovič, sta prevzela sredino igrišča in nadigrala Francoske veziste, tako je pač to, Hrvati niso nič ukradli, Francozi pa razen Mbpeja niso odigrali neke vrhunske tekme, rekel bi lahko celo to da je Dalič "nadmudrio" Deshampa, kar pa sem napisal o penalu in faulu nad Mbpaejem drži kot pribito.
DEEP
14. 06. 2022 10.40
+4