Nogomet

Madžari odščipnili točki Francozom, Nemci gladko prek Portugalske, nov remi Španije

Budimpešta, 19. 06. 2021 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Madžarske so v drugem krogu skupine F na nabito polni areni Puskas v Budimpešti prišli do velike točke proti favorizirani reprezentanci Francije. Domačine je v vodstvo že v izteku prvega polčasa popeljal Attila Fiola, na 1:1 pa je v drugem polčasu (tudi z nekaj sreče) izenačil napadalec Barcelone Antoine Griezmann. Eden od velikih madžarskih junakov je bil njihov vratar Peter Gulacsi, ki je paral živce francoskim nogometašem, sicer aktualnim svetovnim prvakom. V poznopopoldanski tekmi je v isti skupini Nemčija visoko, s 4:2 premagala Portugalsko. Ta je sicer povedla z golom Cristiana Ronalda, a nato so na zelenici zagospodarili Nemci. V večernem obračunu smo videli remi Španije in Poljske (1:1).

Peter Gulacsi
Peter Gulacsi FOTO: AP

Francozi so si s četrto točko bržkone že zagotovili nastop v izločilnih bojih, a najbrž po tekmi niso bili najbolj zadovoljni. Najbrž tudi sami niso pričakovali, da bi jim Madžari odščipnili točko, ne glede na tradicijo medsebojnih tekem, ki je po zaslugi nekdanje moči na madžarski strani.

Gosti so sicer imeli večji del tekme premoč, priigrali so si kar nekaj priložnosti, a so bili neučinkoviti. Na drugi strani so bili Madžari nagrajeni za veliko borbenost, dodatno moč pri tem jim je zagotovo dajalo občinstvo na polni areni Puskas. Navijači so pripravili fantastično vzdušje, v katerem je bilo zagotovo užitek igrati. Madžari so sicer pogumno krenili v tekmo, a po izenačenih uvodnih minutah so Francozi iz minute stopnjevali svoj pritisk in oblegali domača vrata. V 17. minuti so si priigrali prvo veliko priložnost, ko je Lucas Digne z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil Kylian Mbappe neoviran, vendar je žoga po njegovem strelu z glavo zletela mimo leve vratnice madžarskega vratarja. V 31. minuti se je Mbappe izkazal s podajo s peto, toda odlične poteze zvezdnika PSG ni znal izkoristiti Karim Benzema, žogo je slabo zadel in jo poslal mimo gola. Samo nekaj trenutkov pozneje je bil podobno nenatančen Mbappe, za zgrešene priložnosti pa so bili trikolori kaznovani. V drugi minuti sodniškega podaljška prvega dela so izgubili žogo na svoji polovici, Attila Fiola je ušel Benjaminu Pavardu, z leve strani prodrl v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal Huga Llorisa.

Statistika tekme Madžarska - Francija
Statistika tekme Madžarska - Francija FOTO: Sofascore.com

Popolnoma jasno je bilo, da bodo Francozi v drugem polčasu še bolj silovito napadli, toda domači, ki so se osredotočali na obrambo in hitre protinapade, so jim prvo priložnost dopustili šele v 59. minuti, ko je Ousmane Dembele praktično takoj, ko je vstopil v igro, z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel vratnico. V 66. minuti pa so Francozi vendarle izenačili. Pred tem so celo Madžari izvedli eno od redkih napadalnih akcij, niso bili nevarni, Lloris je poslal dolgo žogo do nasprotnega kazenskega prostora, kjer se je odlično znašel Mbappe. Po preigravanju je žogo podal v sredino, kjer je madžarskim branilcem ni uspelo izbiti iz kazenskega prostora, prišla je do Antoina Greizmanna, ki mu ni bilo težko zatresti mreže. Do konca tekme je še dve priložnosti imel Mbappe, posebno lepo je zapravil v 82. minuti, ko se je izkazal domači vratar Peter Gulacsi. Francozi so še nekajkrat poskusili s streli od daleč, toda izid se ni spremenil.

Nemčija napolnila mrežo branilcev naslova
Tekma se je začela z veliko ofenzivo Nemcev. Portugalski vratar Rui Patricio je moral kar nekajkrat posredovati, čeprav stoodstotne priložnosti ni bilo. So pa Nemci prek Robina Gosensa dosegli gol, ki pa ga je sodnik razveljavil, saj je bil Serge Gnabry pred tem v nedovoljenem položaju.

V času največje nemške premoči pa so dotlej nebogljeni branilci naslova v 15. minuti nepričakovano povedli. Bernardo Silva je začel protinapad, z dolgo podajo zaposlil Dioga Joto, ki je nesebično podal žogo do Cristiana Ronalda, ta pa jo je le potisnil v prazno mrežo. Prejeti zadetek je prekinil napade gostiteljev, gosti so za nekaj časa vzpostavili ravnotežje, a to je bilo le zatišje pred novim nemškim viharjem. Ta je prišel po pol ure igre, namen pa dosegel v 35. minuti. Gosens je z volejem z leve strani sprožil udarec (le sam ve, ali je podajal ali streljal), žoga ni letela v okvir vrat, a je zadela Robena Diasa in končala v mreži.

Nemčija je napolnila mrežo Portugalske
Nemčija je napolnila mrežo Portugalske FOTO: AP

Že štiri minute pozneje so Portugalci doživeli nov šok, dosegli so še en avtogol, žogo je po podaji Joshue Kimmicha v gol preusmeril Raphael Guerreiro. Gnabry bi ob koncu lahko še povišal vodstvo, toda Patricio je poskrbel, da so nogometaši na odmor odšli z minimalno prednostjo elfa.

Kar ob koncu prvega ni uspelo Gnabryju, je na začetku drugega Kaiju Havertzu. Po fantastični akciji celotnega napada, ki si je izmenjal številne hitre podaje, je nogometaš Chelseaja izkoristil podajo Gosensa, ki se je nato v 60. minuti še sam vpisal med strelce, potem ko mu je žogo na glavo natančno serviral Kimmich.

Po visokem vodstvu so domači malo popustili, kar so tekmeci izkoristili. V 67. minuti sta Ronaldo in Jota izmenjali vlogi, ki sta ju imela pri prvem golu, Liverpoolov napadalec je izid znižal. Portugalci bi z malo sreče lahko prišli še bližje, Renato Sanches je 15 minut pred koncem zadel vratnico, do konca pa je imela še eno priložnost tudi Nemčija, Leon Goretzka je streljal čez gol.

Statistika tekme Španija - Poljska
Statistika tekme Španija - Poljska FOTO: Sofascore.com

Še drugi remi Špancev
Španska nogometna reprezentanca se je morala na evropskem prvenstvu še drugič zapovrstjo zadovoljiti z remijem. Potem ko se je proti Švedski razšla brez golov, v Sevilli ni strla niti Poljske. Izid je bil 1:1, za Špance je v 25. minuti zadel Alvaro Morata, v 54. minuti je izenačil Robert Lewandowski.

Čeprav španski nogometaši, eni od favoritov evropskega prvenstva, tekme predtekmovanja igrajo na domačem stadionu, jim ne gre vse po načrtih. Čeprav so imeli že drugo tekmo veliko premoč v posesti žoge, jim tega ni uspelo spremeniti v zmago. Tudi tokrat jim je ponagajala učinkovitost, priložnosti, da bi prišli do treh točk, so imeli, predvsem v drugem delu, med drugim so zapravili tudi najstrožjo kazen. Prvih 25 minut je minilo v veliki terenski premoči Špancev, ki pa nikakor niso mogli do ugodnega položaja za strel. Poljska obramba je delovala zbrano, da pa vendarle ni brezhibna, je pokazala 25. minuta. Takrat je Gerard Moreno bolj na slepo podajal žogo v sredino, kjer pa se je mimo številnih nog prišla do Alvara Morate, ki je posredoval hitreje od svojega čuvaja in jo poslal v mrežo. Sodnik je najprej gol razveljavil, a VAR je pokazal, da napadalec Juventusa vendarle ni bil v nedovoljenem položaju.

Španci so tudi po doseženem zadetku zadržali pobudo na igrišču, a so imeli še naprej težave pri pripravi priložnosti, so pa bili blizu povišanja vodstva po prekinitvi, Moreno je s prostega strela za las zgrešil cilj. Poljaki so se prebudili šele ob koncu polčasa, imeli so celo priložnosti, da izenačijo. Karol Swiderski se po podaji Lewandowskega pred vrati ni znašel, isti igralec je v 44. minuti s strelom z roba kazenskega prostora zadel vratnico, žoga se je odbila do Lewandowskega, njegov poskus pa je vratar Unai Simon ubranil.

Zato pa je bil napadalec Bayerna uspešnejši v 54. minuti, ko je po predložku Kamila Jozwiaka najvišji v kazenskem prostoru in izenačil. Že v nekaj trenutkov pozneje bi Španci spet lahko spet povedli. Jakub Moder je v kazenskem prostoru pohodil Morena, sodnik pa je po ogledu VAR-a pokazal na belo točko. Moreno je najstrožjo kazen sam izvedel, vendar je zadel le vratnico, odbite žoge pa v mrežo ni znal spraviti Morata.

To pa ni bila edina priložnost Špancev, da bi si zagotovili tri točke. Do konca so oblegali poljska vrata, kar nekajkrat bi lahko bolj natančno zaključili akcije, najlepšo priložnost je v 82. minuti zapravil Morata. Španci bodo še trepetali za napredovanje iz skupine E, tako kot tudi Poljaki. Ekipi sta ostali na tretjem in četrtem mestu v skupini. Švedi imajo štiri točke, Slovaki tri, Španci dve in Poljaki eno. V zadnjem krogu bodo Španci v Sevilli gostili še Slovake, Švedi in Poljaki bodo igrali v St. Peterburgu.

Izid, skupina F, 2. krog:
Madžarska – Francija 1:1 (1:0)
Fiola 45+2.; Griezmann 66. 

Portugalska - Nemčija 2:4 (1:2)
Ronaldo 15., Jota 67.; Dias 35./ag., Guerreiro 39./ag, Havertz 51., Gosens 60. 

Statistika tekme Portugalska - Nemčija
Statistika tekme Portugalska - Nemčija FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupina E:
Španija - Poljska 1:1 (1:0)
Morata 25.; Lewandowski 54.
Moreno (Španija) je v 58. minuti zapravil strel z bele točke

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDOxy50pMEDO
20. 06. 2021 12.02
+0
Gledal sem tekmo Španija - Poljska. Velik dolgčas, poljski vratar je tako kot Oblak vsakič poslal žogo v zrak, tako so žogo vedno dobili Španci. Vseeno je uspel en gol, bravo Lewandowski. Če bi bil v bolj bogatem klubu in imel večjo plačo, bi on dobival nagrade za najboljšega nogometaša.
Sky85
20. 06. 2021 12.53
-1
samomojemnenje
20. 06. 2021 09.52
+1
Spet so me presenetili Španci z neučinkovitostjo. Vse naredijo, golov pa ni. Morata sicer dal en gol, ampak zapravil je pa ogromno priložnosti. Ampak trenutno Španija nima napadalcev, ki bi bili učinkoviti. Torres skoraj celo sezono pri Cityju na klopi. Sarabia malo igra v PSG. Mogoče bi moral selektor poklicati na ta EURO Asensia. Verjetno bi več pokazal kot Sarabia ali Torres.
HALAcR7
20. 06. 2021 10.18
-3
Ne samo Asensia,nacha,ramosa,vasqueza,pač barcelonar,,upam da ispadejo
samomojemnenje
20. 06. 2021 10.53
+3
Halar/Cripstoned, govoril sem o napadalcih. Čeprav mi je Vasquez dober igralec, pa mislim, da ima Španija na desnem boku Llorenteja, ki je boljši od Vasqueza. Mogoče Lucas na desnem krilu, ampak on ni eksekutor. Podaj pa napadalci že sedaj dobijo dovolj.
Konan
20. 06. 2021 10.57
+3
Kaj ti pomaga gol če so zgubili, lej pač je tolk slab da ni mogel več, poglej messija, odločilna asistenca proti Urugvaju, driblingi , ocena 8 gladko
Nimasmisla
20. 06. 2021 09.23
+8
Pri Hrvatih je pa tako če zmagajo pravijo da so tako dobri drugače če izgubijo al remizirajo so pa drugi krivi
hirajem
20. 06. 2021 09.41
-3
O evo ga strokovnjak! Hvala na izvedenskem mnenju!
HALAcR7
20. 06. 2021 09.20
-9
Ronaldo zopet najboljši,,gol,asistenca,,pri slamnatih je asistenca bolj pomembna,,,nemčija dalan2 gola,Portugal 4 in je izgubil,,malo je še izgubljena obramba,ampak tudi tukaj je Cr7 ,odbije žogo,,teče najhitreje in zabije gol vse to se je dogajalo v 15 sekund,,,daleč pred vsemi
Konan
20. 06. 2021 09.35
+1
Ja so pač butasti, pa ne vejo da ne smejo na svoj gol streljat halar, daj pojdi jim povedat no
HALAcR7
20. 06. 2021 10.19
-8
Evo sem že,je messi dal kako asistenco ali penal
MesOjediPinGvin
20. 06. 2021 11.03
+3
To vem, da si lahko na Playstation-u nastaviš atribute za CR7, da je najhitrejši in oh in sploh, realnost je pa dosti drugačna. LOL
RUBEŽ
20. 06. 2021 09.15
+3
Upam da se vse poklopi in gredo Portugalci z JOKICO domov.
HALAcR7
20. 06. 2021 09.34
-8
Karma.je hudič,kako ti je šele bilo zadnjih 10 let,,upam da izgubijo UCl,oni zmagajo upam da izgubijo, 2x zmagajo,,upam da izgubi jokica 3x zmaga,zdej pa res upam izgubiijo 4x zmaga,,.....ahahah upam da izgubijo na Evru oni osvojio,,,,upam da izgubijo konfederaciji proti nizozemski,,,zopet osvoji,,,,ali zdaj spet upaš
Konan
20. 06. 2021 15.12
-2
To kar si naštel so osvojene z goljufijo , mesarjem ramosom, finala ep ni igral kolk js vem, pa v ligi narodov je podlasica prišla igrat menda komaj v polfinalu, pa se tam ni bil on mož odločitve niti ne v finalu, tak da nič od nič od njega tu zraven
apodgra
20. 06. 2021 09.12
+0
Res je dal gol in to je tudi vse . Na krožniku je imel servirano žogo in če takšne priložnosti ne bi izkoristil , potem pa ne vem zakaj je še v ekipi Portugalske . Imel pa je veliko pozornost komentatorja skozi celo tekmo. Če ne bilo tega pretiranega poveličevanje o njegovi bogati strelski karieri , ne bi vedeli ali sploh igra. Ne vem zakaj ravno pri nogometaših in po izbranih izjemah toliko govorimo o preteklosti. Preteklost je preteklost ,pomembna je sedanjost . Maribor je bilo v stari Jugoslaviji najmočnejšo industrijsko mesto. Danes pa je kaj ?
poserjemsenavas
20. 06. 2021 08.56
-2
Kar se tiče pa Ronalda, sem prebral komentarje ob zmagi Argentine in kako je pomembna podaj. Se strinjam z napisanim, ampak zakaj ste morali spet pljuvati po CR kako ne zna podati itn... Včeraj je dal gol in podajo, pa spet pljuvate. Odrastite že enkrat. Lp
Konan
20. 06. 2021 09.02
+4
Fantek nogometna igra niso samo goli če se ne veš, poglej messijevo statistiko tekme spet, oz celotne sezone pa ti bo jasno
poserjemsenavas
20. 06. 2021 08.54
+7
Nemci povsem zasluženo. V primerjavi z prejšnjo tekmo, kot dan in noč. Zaenkrat najlepše igrajo Italijani, bomo videli danes, če bo enako.
samomojemnenje
20. 06. 2021 09.45
+0
Se strinjam. Tudi mene je presenetila Italija. Igrajo lep in napadalen nogomet. Bomo videli, kako daleč lahko pridejo.
dark horse
20. 06. 2021 08.03
+7
Kako kaj kelner Ronaldo?? 2 gola s pol metra in en penal 😂🙈
Konan
19. 06. 2021 21.53
+8
Kje ste roncy loverji, nobenega nikjer zdaj ko je popusil kito🤣podlasice
drimtim
19. 06. 2021 21.49
-1
Bay,bay,nemško.
Kollerik
19. 06. 2021 21.24
+5
Hm, dve presenečenji. Največje je seveda remi francozov z madžari. Tudi tako visoko zmaga nemcev proti zadnjim evropskim prvakom je presenečenje z obzirom, kako so igrali proti Franciji. Zdaj pa igraj stave, če lahko ... :)
hirajem
19. 06. 2021 21.37
+6
Nemci so le Nemci. Poglej zasedbo Žoahima Leva in hitro ti bo jasno koliko močna ekipa je to. Gre za nogometno velesilo in prav tako gre za uveljavljen pregovor ki se "sliši" tako:"nogomet je igra 11 mož proti 11 možem v kateri vedno zmaga Nemčija"
samomojemnenje
19. 06. 2021 21.55
+8
Spomnimo se, kako so se Portugalci na prejšnjem EP mučili in bili tretji v skupini z tremi remiji. Nato pa srečno vse do finala in na koncu tudi zmagovalci. Ko pridejo tekme na izpad gre zares.
hirajem
20. 06. 2021 09.42
+2
Konan
19. 06. 2021 20.30
+2
In odkrulil je domov ves objokan in smrkav ker jih je dobil po kanti spet,ronci saj bo,sam tu ne
Konan
19. 06. 2021 20.11
+4
Spet je poniknil proti mocnejsi reprezentanci igralec st 7,nemocen kot vedno,jaja ni to andora pa ferski otoki
samomojemnenje
19. 06. 2021 20.04
+12
Do sedaj najboljša tekma na tem EURU NEM-POR. Dinamično, napadalno z obeh strani. Upam še na več takšnih tekem.
hirajem
20. 06. 2021 09.42
+1
Meni je bila top tudi Ukrajina vs Nizozemska
samomojemnenje
20. 06. 2021 09.59
+1
Ja, se strinjam. Tudi zelo dobra in gledljiva tekma.
JApajaDAja
19. 06. 2021 19.50
+9
nemčija vodi s 4:2-----4 gole so dali portugalci :-)
hirajem
19. 06. 2021 19.46
+9
Odgovorno trdim da bo letošnji Juro 2020 eden od najboljših turnirjev v zgodovini tega tekmovanja. Italija je nazaj, Španija spet močna, Nemci zdaj razbijajo aktualne evropske prvake Portugalce, Nizozemci so zelo dobri in če tu dodamo še Angleže ki praktično vse tekme igra doma, Francoze, Belgijce lahko zaključimo da imamo 7,8 reprezentanc katere so v stanju osvojit ta turnir in lahko vsaka vsako premaga!
hirajem
19. 06. 2021 19.47
+2
Nemci nimajo težav ko obrambi poveljuje Niklas Zile!
hirajem
19. 06. 2021 19.48
+2
Ridigerja se Portugalci bojijo. Ruben Dijaš ko ga zagleda se kar proč obrne.
Paštašutar
19. 06. 2021 20.15
+4
In treba se ga je bat,vprašaj de brujneja,pa še koga. Izjemno nesramen igralec.
hirajem
19. 06. 2021 21.45
+1
Prosim da se nemudoma opravičiš Antoniju Ridigerju za lažne klevete katere navajaš. V nasprotnem primeru mi ne ostane drugega kot da te prijavim adimnistratorju in te zatožim izbrisu komentarja v prid!
Lektor Jure T.
19. 06. 2021 18.00
+4
Zakaj Francozi niso upal klecat pred polnim stadionom madzarov?
hirajem
19. 06. 2021 19.56
+1
Niso želeli bit izžvižgani zaradi tega. Niso želeli da se tako negativno sliko pošlje v evropo. U bistvu so primitivnim Mađarom uslugo naredili!
creed
19. 06. 2021 17.45
+11
Sedaj se lepo vidi kako so se Francozi in Hrvati bolj kot ne naključno znašli v finalu SP
JOSEPH HAYDN
19. 06. 2021 17.30
+16
Škoda, da ni celotno evropsko prvenstvo na Madžarskem, bi imeli polne stadione in pravo navijaško strast. Ne pa včeraj na Škotskem vse prazno, žalostno za videti