Nogomet

Francoska javnost se sprašuje: 'Je to sploh mogoče?'

Strasbourg, 25. 05. 2020 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V trenutkih, ko se Francija bori z epidemijo koronavirusa, ki je do zdaj terjala skoraj 30.000 žrtev, je bila v okolici Strasbourga, ki se nahaja znotraj francoske 'rdeče cone', na začudenje mnogih odigrana nogometna tekma med lokalnima kluboma Neuhofom in Hautepierreajem.

Na stadionu Paco Meteo, s katerim upravlja športna organizacija JS Koenigschoffen, se je zbralo okrog 400 gledalcev. In kot je razvidno s fotografij oziroma video posnetkov, ki so preplavili družbena omrežja, je bilo vedenje navijačev, ki so pritekli na teren, da bi proslavili zadetke svojih ljubljencev, nedopustno.

Občinska policija se je sicer nemudoma odzvala na dogodek, a je bila v želji po prepovedi odigravanja tekme prepozna. "Čista neumnost in hkrati neodgovornost lahko privedeta do novega poslabšanja zdravstvene stanja v naši regiji. Naše zdravstveno osebje si ne zasluži nove drame," je za francoske medije dejal vidno šokirani podžupan Strasbourga Serge Oehler in dodal: "Imamo video material, ki nam bo v veliko pomoč pri določanju ustreznih sankcij."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predsednik omenjene športne organizacije JS Koenigschoffen, ki torej upravlja s stadionom Paco Meteo, Francois Marcade je za lokalni časnik Dernieres Nouvelles d'Alsace zatrdil, da je bil športni objekt uporabljen brez predhodne odobritve. "To, kar se je zgodilo, je nedopustno. V šoku sem, verjemite mi, da nihče iz naše organizacije ni vedel za to tekmo," je poudaril Marcade,  medtem ko je zdravnik pariške bolnišnice Pitie-Salpetriere, profesor Gilbert Deray, izrazil zaskrbljenost, da bi 'ilegalna' nogometna tekma lahko povzročila nove okužbe s Covid-19.

"To je bilo popolnoma nepotrebno in neumno. Ljudje se očitno ne zavedajo, da je virus še kako prisoten v naši družbi in bi v prihodnjih dneh in tednih lahko predstavljal novo mini virusno 'bombo'," je izjavil Deray.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
26. 05. 2020 10.29
+4
zelo neodgovorno početje. Se vidi, da francija zaradi politike priseljevanja ni več tisto, kar je bila v preteklosti.....
jebespolitiko
26. 05. 2020 08.54
+0
edina smrtonosna korona so slovenski mediji, in nesposobni novinarji v njih, k lajajo politicne lazi da se narod deli, podpirate pa se lgbt levake in pedofile
jebespolitiko
26. 05. 2020 08.52
+1
zelo cudno da slovenski mediji poroca lazne novice o frnciji, ne poroca pa resnice kako migranti tam pocno sranje, pa kaj se vam je skisal nesposobni nenovinarji, upam da migranti pr nas prvo udarijo po vas zavajalcih