Nogomet

Francozi dosegli prvo zmago, Danci ugnali Wales

Pariz, 09. 09. 2018 22.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši v ligi narodov so odigrali osem tekem drugega kroga. Slovenija je ostala brez prve točke v novem tekmovanju po porazu z 1:2 na Cipru, v osrednji tekmi večera pa je Francija v najmočnejši skupini premagala Nizozemsko z 2:1 in dosegla prvo zmago.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Svetovni prvaki so novo reprezentančno tekmovanje začeli v četrtek s tekmo proti nekdanjim prvakom Nemcem; ti so se predstavili v precej boljši podobi kot na SP v Rusiji, izid med zadnjima nosilcema prestižnega pokala je bil 0:0. Danes so Francozi tudi zadevali, najprej Kylian Mbappe v 14. minuti, potem pa še Olivier Giroud v 75. Vmes so Nizozemci izenačili, Ryan Babel je zadel v 67. minuti, kar pa nazadnje ni bilo dovolj za uspeh oranžnih, ki so se sicer v drugem polčasu predstavili v precej boljši luči kot v prvem. Francozi so na stadionu St. Denis nastopili v skoraj najmočnejši postavi, z desetimi udeleženci finala SP v Rusiji, novi vratar Alphonse Areola je tako kot proti Nemčiji dobro opravil svoje delo in pomagal vrsti Didierja Deschampsa, da se je začasno prebila na vrh svoje skupine.

Danci so v ligi B doma premagali Wales, za oba zadetka je zaslužen Christian Eriksen. Danci so, potem ko so razrešili spor s krovno zvezo in nastopili v polni postavi, zaigrali poletno in si priigrali prve tri točke v prvem nastopu. Ekipa Ryana Giggsa, kije v prvi tekmi visoko premagala Irsko, tokrat ni imela možnosti, Eriksen je prvič zadel v prvem polčasu, v drugem pa dodal še uspešno izvedeno enajstmetrovko, potem ko je Ethan Ampadu v kazenskem prostoru igral z roko.

Didier Deschamps
Didier Deschamps FOTO: AP

V tem kakovostnem razredu sta danes igrali še Ukrajina in Slovaška, zmaga pa je ostala domačim, edini strelec je bil Andrij Jarmolenko z bele točke - pred tem je Milan Škriniar zrušil Viktorja Cigankova -, s tem pa je Ukrajina pri polnem izkupičku šestih točk po dveh tekmah, na prvi so premagali Češko, s tem pa so napovedali resno kandidaturo za napredovanje v najvišjo skupino. S polnim izkupičkom so po dveh tekmah tudi slovenski tekmeci Bolgari v skupini C, potem ko so po uspehu v Stožicah v četrtek danes doma premagali še Norveško. Izid je bil 1:0, edini strelec pa Radoslav Vasiljev v 59. minuti.

V najnižji ravni, skupni D, pa so odigrali tri tekme; Gruzija je Latvijo premagala z 1:0, Makedonija za drugo zmago v ligi Armenijo z 2:0, Liechtenstein pa Gibraltar z 2:0.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janizgaga
10. 09. 2018 08.01
-2
kam so slrili tega pijančka kavčiča da ga mal popljuvamo
Paradox
10. 09. 2018 07.39
+4
Slovenija in nogomet. PHA.