Nogomet

Francija na Maksimirju premagala Hrvško, Poljska ugnala BiH

Zagreb, 14. 10. 2020 23.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska nogometna reprezentanca je v četrtem krogu elitne lige A v ligi narodov na zagrebškem Maksimiru premagala Hrvaško z 2:1. Poljska je bila ob dveh golih Roberta Lewandowskega boljša od BiH (3:0). Zanimivo je bilo tudi na Wembleyju, kjer je Danska ugnala Anglijo (0:1).

Na obračunu finalistov zadnjega svetovnega prvenstva v Rusiji 2018 sta za prvake iz Francije zadela Antoine Griezmann (8.) in Kylian Mbappe (79.), za podprvake iz Hrvaške pa Nikola Vlašić (65.). V drugi današnji tekmi v skupini 3 je Portugalska v Lizboni v odsotnosti svojega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je okužen z novim koronavirusom in se je že vrnil v Italijo, zanesljivo premagala Švedsko s 3:0. Za Portugalce je dva gola dosegel Diogo Jota, enega pa Bernardo Silva. V tej skupini vodita Francija in Portugalska, ki sta zbrali po deset točk, Hrvaška jih ima tri, Švedska pa je brez njih.

V skupini 1 je Poljska vse dvome o zmagi nad BiH v Vroclavu razrešila v končnici prvega polčasa, ko sta med 40. in 45. minuto zadela Robert Lewandowski in Karol Linetty. V začetku drugega polčasa je prvi zvezdnik poljske zasedbe Lewandowski dosegel še svoj drugi gol na tekmi za končnih 3:0, nato pa zapustil igrišče.

V italijansko-nizozemskem obračunu v Bergamu, kjer že vrsto let igra slovenski reprezentant Josip Iličić, sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom 1:1. Oba gola sta padla v prvem polčasu, za "azzurre" je zadel Lorenzo Pellegrini, za oranje pa Donny van de Beek. Poljska se je po zmagi nad BiH prebila na prvo mesto. Na štirih tekmah je zbrala sedem točk, Italija ima eno, Nizozemska dve, BiH pa pet točk manj.

V skupini 2 je Danska na londonskem Wembleyju ukanila Anglijo z 1:0. Za Dance je v 35. minuti iz 11-metrovke zadel Christian Eriksen, Anglija pa je od 32. minute imela igralca manj na zelenici, saj je drugi rumeni karton prejel Harry Maguire. Islandsko-belgijski dvoboj v Reykjaviku se je končal z zmago gostujoče izbrane vrste z 2:1. Za Belgijce je oba gola v prvem polčasu dosegel Romelu Lukaku, za nogometaše iz dežele gejzirjev pa je zadel Birkir Saevarsson. V tej skupini vodi Belgija z devetimi točkami, Danska in Anglija jih imata po sedem, Islandija pa je brez njih.

V torek sta bili v elitni ligi A na sporedu še dve tekmi v skupini 4. Španija je gostovala v Ukrajini in izgubila z 0:1, Nemčija pa je na domačih tleh igrala 3:3 proti Švici. Tekme 5. in 6. kroga lige narodov bodo na sporedu med 14. in 18. novembrom.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
15. 10. 2020 09.26
+4
Pričakovani rezultati, le poraz Anglije doma z Dansko je presenečenje. Pri Portugalski, ki ima zelo močno repko in širok izbor kakovostnih igralcev, se odsotnost Ronalda sploh ni poznala, saj ga je zelo dobro zamenjal Diogo Jota, ki je dosegel dva gola in asistenco. Se mi zdi, kot da Portugalska igra celo boljše brez Ronalda.
Nikolajev
15. 10. 2020 09.05
-4
Hrvaška izredno slaba. Bodo izpadli v B skupino, sledi izpad v D skupino.
Maxx365
15. 10. 2020 10.12
+0
A si manjkal v šoli, ko ste abecedo jemali?
Kollerik
15. 10. 2020 16.12
Nikolajev, izgubiti proti aktualnim svetovnim prvakom francozom z 1:2 je zelo lep uspeh!
glavni Baja
15. 10. 2020 16.59
+6
a se ti ne zdi, da se Hrvaški, Bih, Srbiji, Čg mal .ebe za pokal narodov 🙂
glavni Baja
15. 10. 2020 18.49
+0
edino SLOvenija se še neki bori, sam tut to se bo kmal končal