Nogomet

Francozi z lahkoto pohodili tulipane, Mbappe odlično vodil svoje moštvo

Ljubljana, 24. 03. 2023 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvoboj med svetovnimi nogometnimi podprvaki Francozi in precej oslabljenimi Nizozemci v Parizu je bil pred drugim dnevom kvalifikacij za evropsko prvenstvo na papirju najzanimivejši obračun. A tekma skupine B ni izpolnila pričakovanj, predvsem zaradi nerazpoložene nizozemske obrambe, ki je domačim že po 22 minutah igre omogočila vodstvo s 3:0.

Kylian Mbappe je odlično vodil svoje moštvo.
Kylian Mbappe je odlično vodil svoje moštvo. FOTO: AP

V tretji minuti je zadel Antoine Griezmann, v osmi Dayot Upamecano, v 22. pa Kylian Mbappe. Visoko vodstvo je uničilo kakršno koli negotovost in v nadaljevanju tudi "umrtvilo" napade gostiteljev. Kljub temu pa so z enega iz protinapadov dosegli še en gol, drugega na tekmi je prispeval Mbappe, in zmagali s 4:0. V sodnikovem dodatku so gosti zapravili najstrožjo kazen.

V drugi tekmi je Grčija v gosteh premagala Gibraltar s 3:0.

Veliko so si od uvoda v nov kvalifikacijski ciklus v skupini F obetali švedski navijači, ki pa jih je razočaral belgijski napadalec Romelu Lukaku, ki je gostujoči Belgiji s tremi goli zagotovil zmago s 3:0.
V isti skupini je bila prepričljiva tudi Avstrija, Azerbajdžan je ugnala s 4:1, dva gola je k zmagi prispeval Marcel Sabitzer.

Zanesljive zmage nad Poljaki, bilo je 3:1, so se v skupini E veselili Čehi, v drugi tekmi pa so Moldavci na domačem igrišču v 87. minuti z bele pike izenačili izid proti Ferskim otokom na 1:1.

V skupini G je bila Srbija doma z 2:0 boljša od Litve, Črna gora pa v gosteh z 1:0 od Bolgarije.

Žan Vipotnik je na debiju v reprezentanci zadel za zmago v Kazahstanu.
Žan Vipotnik je na debiju v reprezentanci zadel za zmago v Kazahstanu. FOTO: AP

Slovenija je kvalifikacije začela v Kazahstanu. Po prvem polčasu je zaostajala z 0:1, a sta v drugem delu za popoln preobrat poskrbela David Brekalo in rezervist Žan Vipotnik. Napadalec Maribora je v igro vstopil le nekaj minut pred odločilnim zadetkom in je postal šele četrti nogometaš z golom na uradnem debiju v slovenski izbrani vrsti. Naslednji izziv za varovance Matjaža Keka bo San Marino, ki bo v Stožicah gostoval v nedeljo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
25. 03. 2023 09.24
+6
A francoska izbrana vrsta pred tekmo ni dobila ognjemeta ?
ddolores
25. 03. 2023 08.48
+6
Tulipane pa res ni težko pohodit
Beli sekret
25. 03. 2023 14.00
+0
Od prve minute so začeli z zavlačevanjem.
mmickica
25. 03. 2023 16.41
+1