Nogomet

Fulham premagal Brentford in se vrnil med elito

London, 05. 08. 2020 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Fulhama so se po le eni sezoni v drugoligaški druščini vrnili med elito angleškega prvenstva, potem ko so v finalu končnice na Wembleyju po podaljšku z 2:1 (0:0) premagali Brentford. Oba zadetka za londonski klub je dosegel Joe Bryan (105., 118. minuta).

Nogometaši Fulhama proslavljajo vrnitev med elito.
Nogometaši Fulhama proslavljajo vrnitev med elito. FOTO: Twitter

Zmaga je Fulhamu, katerega trener Scott Parker je imel po tekmi solze v očeh, prinesla tudi približno 135 milijonov funtov (150 milijonov evrov) denarne nagrade z naslova TV-pravic; gre za tradicionalno največjo nagrado v angleškem nogometu.

"Ne morem verjeti, da smo spet nazaj med elito," je po tekmi z glavo zmajeval strelec obeh zadetkov 26-letni Bryan, ki je tudi po tekmi ostal skromen: "Nisem jaz junak, vsi moji soigralci so. Ter navijači, ki so vztrajali z nami to težko sezono."

Nogometaši Fulhama so sicer v redni sezoni dvakrat izgubili proti Brentfordu. "Mislim, da sem nekje prebral, da bi se jih morali bati. To sezono so nas že večkrat odpisali - petkrat, šestkrat, sedemkrat, osemkrat, devetkrat, desetkrat," je kljubovalno povedal Bryan.

V premier league sta se že pred Fulhamom neposredno uvrstila Leeds United in West Bromwich Albion.

Srbski napadalec Aleksandar Mitrović je bil v tej sezoni prvi napadalec "kočarjev".
Srbski napadalec Aleksandar Mitrović je bil v tej sezoni prvi napadalec "kočarjev". FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.