Nogomet

Manchester United še grozi Cityju, Arsenal srečno do točke

London, 18. 04. 2021 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V., M.G.
Komentarji
0

Nogometaši Manchester Uniteda so v 32. krogu angleške nogometne lige doma premagali Burnley s 3:1 in se na prvenstveni razpredelnici vodilnemu mestnemu tekmecu Cityju približali na osem točk. Šest krogov pred koncem imajo še vedno upanje, da osvojijo naslov.

Ole Gunnar Solskjaer je takole čestital Masonu Greenwoodu za dva zadetka.
Ole Gunnar Solskjaer je takole čestital Masonu Greenwoodu za dva zadetka. FOTO: AP

Burnley na Old Traffordu že na štirih zaporednih tekmah ni izgubil, dobro se je držal tudi tokrat, a na koncu vendarle moral priznati premoč favoritom. Kljub nekaj priložnostim v prvem polčasu ni bilo golov, v 48. minuti pa so domači povedli. Marcus Rashford je lepo prodrl po levi strani, Bruno Fernandes je nato žogo po njegovi podaji prepustil med nogama, Mason Greenwood pa jo je poslal v mrežo.

A gosti so že 114 sekund pozneje izenačili. Po kotu je bil med dvema igralcema Uniteda najvišji James Tarkowski, ki je žogo z glavo premagal vratarja Deana Hendersona. Gostitelji so nato zaigrali na vse ali nič, napadalna igra pa se jim je izplačala. Mason Greenwood je v 84. minuti s pomočjo enega od gostujočih branilcev dosegel še drugi gol na tekmi, končni izid pa je v sodniškem dodatku po odlično izvedenem protinapadu postavil Edinson Cavani.

Arsenal srečno do točke
Londonski derbi 32. kroga angleške nogometne lige med Arsenalom in Fulhamom se je končal brez zmagovalca (1:1). Fulham doslej Arsenala na gostovanju še nikoli ni premagal, tokrat pa je bil na pragu zmage, a je brez nje ostal v 97. minuti. S tem si je še zmanjšal možnost za obstanek v elitni konkurenci.

Arsenal je bil vso tekmo boljši tekmec. V prvem polčasu je dve lepi priložnosti zamudil Gabriel Martinelli, domači so tudi dvakrat zatresli mrežo, a obakrat iz nedovoljenega položaja. Sodniške odločitve oziroma odločitve VAR-a varovancem Mikela Artete niso šle na roko niti v drugem delu. Sodniki so namreč v 60. minuti gostom strogo dosodili enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Josh Maja.

Razočaranje nogometašev Fulhama ob izenačenju Arsenala v izdihljajih tekme (1:1).
Razočaranje nogometašev Fulhama ob izenačenju Arsenala v izdihljajih tekme (1:1). FOTO: AP

Po prejetem zadetku so gostitelji, ki so pred tem prek Bukayoja Sakaja zadeli tudi okvir vrat, še bolj zagospodarili na igrišču, vratar gostov Alphonse Areola se je izkazal po strelih Martinellija in Nicolasa Pepeja, v zadnji minuti sodniškega dodatka pa je bil brez moči, Edward Nketiah, ki je v 70. minuti zamenjal poškodovanega Alexandra Lacazetta, je z nekaj sreče le potisnil žogo v gol.

Angleško državno prvenstvo, 32. krog, izida:
Manchester United - Burnley 3:1 (0:0)
Greenwood 48., 84., Cavani 90+3.; Tarkowski 50.

Arsenal – Fulham 1:1 (0:0)
Nketiah 90+7.; Maja 60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.