Nogomet

Futsal: Na Euru s Kazahstanom, Italijo in Finsko

, 19. 10. 2021 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropsko nogometno prvenstvo v futsalu bo leta 2022 gostila Nizozemska, Sloveniji pa je žreb namenil skupino B, kjer bodo igrali še Kazahstan, Italija in Finska.

Slovenska futsal reprezentanca bo med 19. januarjem in 6. februarjem leta 2022 igrala na svojem sedmem evropskem prvenstvu, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Zbrane je uvodoma nagovoril Aleksander Čeferin, predsednik evropske nogometne zveze Uefa. "Prepričan sem, da bo to poseben turnir," se je prvi mož Uefe ozrl proti tekmovanju na Nizozemskem, za katerega je prepričan, da bo izjemno v vseh pogledih. Zbrane je pozdravil tudi Just Spee, predsednik nizozemske nogometne zveze.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, dosedaj se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Pred tremi leti je Nogometna zveza Slovenije vzorno gostila evropsko prvenstvo v športni dvorani Stožice, kjer so evropski prvaki postali Portugalci. Dosedaj sta reprezentanco na EP vodila dva selektorja: Darko Križman (2003.) in Andrej Dobovičnik (2010., 2012., 2014., 2016., 2018.), Tomislav Horvat pa se bo v tej vlogi predstavil premierno.

Žreba sta se udeležila selektor članske reprezentance Tomislav Horvat in referent za futsal Stane Kokalj.

Igor Osredkar
Igor Osredkar FOTO: NZS

"Žreb je vedno zanimiv. Sam pa sem zadovoljen z nasprotniki. Smo v skupini, kjer bomo lahko tekmovali. Prepričan se, da imamo kvaliteto za preboj naprej. Vem, da na to računajo tudi ostali. A verjamem v te fante, v to ekipo. Upam pa, da bomo imeli tudi to prepotrebno srečo, da se prebijemo v naslednjo rundo tekmovanja," je v izjavi za NZS dejal  Tomislav Horvat.

"Kot sem že omenil pri najavi žreba: slabih in lahkih ekip na evropskem prvenstvu ni. Dobili smo zahtevno skupino. Mora pa biti naš cilj, da se uvrstimo na prvi dve mesti in se prebijemo v četrtfinale, za kaj takega premoremo kvaliteto. Vsi trije naši tekmeci, Kazahstan, Italija in Finska, so dobre ekipe. Kazahstan je igral na svetovnem prvenstvu, Finska zadnje čase napreduje, Italija pa je vedno v vrhu," pa je dejal kapetan Igor Osredkar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.