Nogomet

Fuzbal!: 'Ogled tekme 'drive-in'? To bi bil dober zmenek!'

Ljubljana, 05. 05. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nataša Gavranić, Božidar Bulat, Tomaž Lukač
Komentarji
12

Pred vami je druga spletna oddaja Fuzbal! Tokrat smo Tomaž Lukač, Božidar Bulat in Nataša Gavranić razpravljali o odpovedi nekaterih nogometnih ligaških tekmovanj, pa o Liverpoolu, ki se s "koronasituacijo" sooča prav sredi svoje sanjske sezone, o formi nogometašev, o novih načinih za popestritev tekem brez gledalcev in tudi o letošnjem poletnem prestopnem roku.

"Mislim in upam, da se bo sam od sebe izoblikoval finančni 'fair play'. Da si bodo klubi lahko privoščili tudi Cristiana Ronalda in Lionela Messija v eni ekipi, ampak to pomeni, da bodo ostali manj plačani," pravi komentator tekem Lige prvakov na Kanalu, Pop TV in VOYO Tomaž Lukač.

Medtem ko se v Italiji in Španiji, v upanju, da se kmalu nazaj zažene ligaški nogomet, približuje dan, ko bodo klubi začeli trenažni proces, so na Nizozemskem in v Franciji do septembra odpovedali vsa športna tekmovanja. Odpadeta torej tudi nizozemsko in francosko nogometno prvenstvo, česar Lukač ni pričakoval: "Če se to zgodi v kakšni drugi državi, in ne v nogometni velesili, gre to mimo. Ko pa se to zgodi v državi, od koder prihajajo svetovni prvaki, te pa postane malo strah, da se mogoče to razmišljanje prenese še na ostale." 

"Tistega, ki bo postal prvak v času te zdravstvene krize, se bo vedno držal nekakšen madež," dodaja novinar Božidar Bulat. Česa takšnega, kot je odpoved prvenstva, ne privoščimo nikomur, še najmanj pa Liverpoolu v Premier League, smo si enotni vsi, saj redsi v tej sezoni naskakujejo prvi naslov angleškega prvaka po 30 letih. "Tudi če jih razglasijo za prvake in tudi če ni še konec sezone, to ni to. Ampak dejansko je bil Liverpool, če mene kdo vpraša, prvak že februarja," pravi Lukač. 

Nekateri zvezdniki se bojijo
Medtem ko si javnost in nogometni funkcionarji želijo nogomet čim prej vrniti na zelenice, pa v drugem Fuzbalu nismo mogli mimo nekaterih izjav nogometnih zvezdnikov, ki izražajo strah pred povratkom na zelenice v teh razmerah. Bojijo se širjenja virusa, predvsem jih skrbi za družine. "Ukrepi tako na treningih kot na tekmah bodo tako poostreni maske, razkuževanje rok, redno bodo testirani, veliko bolj kot navadni smrtniki (…)," pravi Bulat, Lukač pa dodaja: "Tako je. Ko se bo začelo, bodo oni najbolj zdravi."

Predebatirali smo tudi formo nogometašev, ki doma čakajo na vpoklic kluba. V kakšni formi se bodo vrnili na treninge, je veliko odvisno od njih samih in od klubskega sistema dodeljevanja treningov. "Ob spremljanju nogometnih zvezdnikov na Instagramu se zdi, da veliko trenirajo, a če sem iskrena, dobim tudi vtis, da je to sredstvo za pridobivanje všečkov – trenirajo zgoraj brez, kažejo izklesana telesa, trenirajo na vrtu z razgledom na morje …" izpostavlja voditeljica oddaje Nataša Gavranić, Bulat pa doda: "Rekel bi, da nogometaši potrebujejo vsaj štiri tedne, da pridejo v top formo."

Debata je tekla tudi o novih načinih za popestritev tekem brez gledalcev, med katerimi se omenja tudi ogled tekme pred stadionom na velikem zaslonu kar iz parkiranega avtomobila. "Kakšen zmenek bi to bil," je v šali dejal Bulat.

Vprašanja za Lukača lahko pošljete na Facebookov ali Instagramov profil spletne strani 24ur.com.
Vprašanja za Lukača lahko pošljete na Facebookov ali Instagramov profil spletne strani 24ur.com. FOTO: 24ur.com

Lukač je odgovarjal tudi na vprašanja bralcev, a več v zgornjem videu. Če vas zanima še kaj, pošljite vprašanja zanj na Facebookov ali Instagramov profil spletne strani 24ur.com. Sicer pa se znova vidimo prihodnji torek!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1834343
06. 05. 2020 19.49
MOJ.COM
06. 05. 2020 19.19
+2
Janša dobil sodni primer proti novinarki RTV Mojci Pašek Šetinc na vrhovnem sodišču – to je dalo jasno vedeti, da je tudi ona lahko predmet kritik!
martinov
05. 05. 2020 15.53
+6
Edino dobra za zmenek bi bilo njena in moj. Ostala čvekača pa bi lahko razpredala, tudi o seksu, katerega bi gledala !! Žalost za portal, POP TV in Kanal aah !!
Kuku456
05. 05. 2020 14.34
+8
Kdo to sploh gleda to je bolj samo sebi namen tko kot una balanca
424963
05. 05. 2020 13.19
+13
Ma zaboga nehajte že komplicirat glede gledalcev,če še ne veste gledalcev že pred koronavirusom ni blo na slovenskih ligaških tekmah,kdor je bil je bil zastonjkar ali kaj podobnega.
Malo_sutra
05. 05. 2020 12.47
+6
Kok zalostno da nekdo ki od fuzbala ima samo da ga je igral pri telovadbi vodi oddajo o nogometu.
steel
05. 05. 2020 12.31
+4
Če nebi bila voditeljica tako simpatična prispevek sigurno nebi pogledal do konca. Poslušat sm ga pa tako prenehal po 5 minutah. Res ne vem, kako sta lahko ostaladva komentatorja.
Brcavrit
05. 05. 2020 12.35
+6
Z veseljem bi jo peljal na drive in ogled tekme! Res je cukr 😍
DR.Fejsbuk
05. 05. 2020 11.08
-2
Že med tekmo zelo težko poslušam brbljivca g. Lukača, da bi pa storil povsem zavestno brez logičnega vzroka, pa mislim, da raje crknem.....
zurbrigen
05. 05. 2020 10.31
-1
Nić Žogobrc do Decembra, od 25.12 pa do 1.2 pa komot brcate kolk vam je volja :)
hotchilipoper
05. 05. 2020 08.42
-7
Ne rabimo fuzbala
Shade45
05. 05. 2020 08.37
+7
Super zmenek za nogometase.....da grejo skupaj. Bog vam pomaga